Jump to content

Објашњење блаженопошившег вл. Данила Крстића показујући Мојовићеву слику са категоријама личности, суштине и енергија Божијих

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Ведран* рече

Како бре не знаш? :unbelieveble: 

Па све до сада си разговарао сам са собом јер те нико не разуме. Зато смо посумљали да губиш додир са стварношћу. То је опасно!

А сада изгледа да губиш и самосвест, јер не видиш ни свог саговорника (то јест себе) што је још горе! :unbelieveble:

Стварно не могу више да разговарам с тобом о овој теми, јер се само зафркаваш. Као да те баш брига за саму тријадологију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Milan Nikolic рече

Стварно не могу више да разговарам с тобом о овој теми, јер се само зафркаваш. Као да те баш брига за саму тријадологију.

12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa esi ti nekad video temu od 34 strane da nama treba da deluje, da nagadjamo, da pitamo šta je poenta?

Mislim, da je tema bas teska,  za neku veliku pricu i razumevanje i zbog toga, licno, mogu samo da predlazem neke citate od otaca i moje neko tumacenje.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Milan Nikolic рече

Лица Свете Тројице поседује потпуну индивидуалност

Nijedno lice nema individualnost jer nisu individue nego ličnosti a to je relaciona kategorija,individua postoji sama za sebe dok ličnost isključivo postoji kroz odnos.Čudi me da Zizijulas to ne zna.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Може све да се уклопи, ако ти се хоће. 

Нпр. може се рећи:

"Мојовићеву слику коју је узео као повод Владика Данило да би нам обратио пажњу на категорије личности, суштине и енергија Божијих, кад сам прочитао овај текст код Митрополита Зизиуласа, дошло ми је на ум да их повежем." 

И онда да стави и тај текст. 

И да нас нпр. пита за мишљење и да ли имамо нешто да додамо томе. 

итд. 

Могло је и тако бити али нисам желео ништа другачије. Редослед је био други од оног како си навела, али нема везе.

Сада мислим да би све било исто у сваком случају. Овде имамо такве људе који ће изобличити шта год да поставиш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Nijedno lice nema individualnost jer nisu individue nego ličnosti a to je relaciona kategorija,individua postoji sama za sebe dok ličnost isključivo postoji kroz odnos.Čudi me da Zizijulas to ne zna.

Verovatno treba gledati u kom kontekstu je receno, jer, m.Zizjulas je upravo ( koliko znam ) zastupnik licnosne ( odnosne, relacione ) teologije.

Подели на овим сајтовима

Ма ја сам у заблуди што мислим да уредништво учествује у теолошким расправама и држи до културе дијалога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Dobro ali onda treba tri gimnastičara zameniti u tri basketaša, jer gimnastika je individualni sport i tu nema odnosa a basket je kolektivni sport triju ličnosti koji se međusobno prožimaju dajući svako svoj a opet zajednički doprinos za pogodak.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro ali onda treba tri gimnastičara zameniti u tri basketaša, jer gimnastika je individualni sport i tu nema odnosa a basket je kolektivni sport triju ličnosti koji se međusobno prožimaju dajući svako svoj a opet zajednički doprinos za pogodak.

Има и синхронизована гимнастика. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Има и синхронизована гимнастика. :D

Sa tri ličnosti? Nisam video imaš možda neki snimak da nam postaviš. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Ма ја сам у заблуди што мислим да уредништво учествује у теолошким расправама и држи до културе дијалога.

Милане само кукумавчиш. 

Култура дијалога подразумева да када те неко пита да појасниш тему и своју тезу и став, то и учиниш. А не да преко 40 страна и два месеца ти то игноришеш и телалиш по своме. И онда тражиш од других коректност и да се држе теме. :trtmilo:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sa tri ličnosti? Nisam video imaš možda neki snimak da nam postaviš. :)

Само за твоје богољубије.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

Милане само кукумавчиш. 

Култура дијалога подразумева да када те неко пита да појасниш тему и своју тезу и став, то и учиниш. А не да преко 40 страна и два месеца ти то иноришеш и телалиш по своме. И онда тражиш од других коректност и да се држе теме. :trtmilo:

Зар нисам све појаснио? И малочас сам дао текст Зизјуласа.

Али већ се добро зна какву ти сврху видиш у овој теми. Можеш правац код буксоваца.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Зар нисам све појаснио? И малочас сам дао текст Зизјуласа.

Ниси. На шта из Зизиулса желиш да се усредсредиш? Може свако да накопира текстове. Али ако желиш дијалог онда мораш и да појасниш. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...