Jump to content

Постоји ли хрватски, босански и македонски језик?

Препоручена порука

1 hour ago, Orthophill рече

На “јужносрбијански“ ти пишем! Како то не разумеш јужне дијалекте? Када комуницирам са Бугаре увек говорим/пишем на македонски па ме разумеју.

I Šveđani su Srbi i shodno tome pričaju srBskim lengvidžomi! Evo, neka ti Deretić pojasni :)) 

(Samo, oni tamo severnjaci govore "čisti srBski spraak" :D)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, bambika рече

Savršeno sam razumela šta si napisao, ali bi trebalo prijaviti gugl prevodiocu da ne prepoznaje makedonski jezik. Evo šta mi je izbacio kada sam tamo prenela tvoju poruku: https://translate.google.rs/?hl=sr#auto/sr/Сега ми е јасно зошто на %40Бранко Авдагић му ги избришала администрацијата на овој форум темите каде што правел споредба на преводот на Светото Писмо на македонски%2C српски и бугарски јазик. Затоа што спомнал македонски јазик%3F Во право сум %40Поуке.орг инфо %3F Колку што знам за да некој новорегистриран отвори нова тема треба да му ја одобри администрацијата%2C а вие дозволувате на вашиот форум да се отвораат вакви националистички и филетистички теми%2C со кои се негира постоењето на еден јазик кој има сосема различна граматика%2C па и различен вокабулар со јазикот чиј дел се претендира да биде. ПС%3A Иако пишувам на чист македонски јазик%2C кој за некоја усвитена српска глава не постои%2C убеден сум дека таквите ништо не ме разбираат. ППС%3A Слушнале ваквите националисти на пример за идно прекажано време%3F

Kod mene je ispalo u redu - sa makedonskog na slovački:

A odlično je prevedeno, skoro kao da je čovjek prevodio. Samo tu i tamo par malih ispravki i bilo bi sasvim u redu ali i tako se da razujmet više od 80% po smislu ispravno.

Evo i na češkom, čak i nešto bolji prevod od tog slovačkog.

Подели на овим сајтовима

On 12/13/2017 at 17:16, Iulianus рече

Ne možeš ti brate mili izaći na kraj sa "doktorima" srBskim, namnožilo se to poslednjih godina  :D (Verujem da je i u Makedoniji slična inflacija "doktora" takođe, mada, iskreno rečeno, ne pratim situaciju pomno u tom delu lepog nam krvo-mednog poluotoka, ali, zašto bi vi bili bolji no mi, jelde :cheesy3:).

Ги има фала Богу, ама сепак не се доктори. Таа титула не им е битна. Си пишуваат книги, гости се во разни послеполноќни емисии, некои се јавуваат и во контактни емисии. (Во нашите контактни емисии не се коментираат разни парови и задруги, фарми итн. туку најчесто тековни политички ситуации.) До душа во периодот на активната антиквизација која ја спроведуваше србофилскиот премиер Никола Груевски ги имаше и повеќе. Сега некако се стишени.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Војвода7 рече

Мислиш Бошњачки језик...

Pa kako nema Bosnjacki i Bosanski, evo Vojvoda govori i jednim i drugim. :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 12/13/2017 at 15:17, Dr Venko рече

Ако знамо да се у Америци, Аустралији  и Енглеској говори Енглески, има ли основа да се у Хрватској и Босни говори Хрватски и Босански?

Ma kod nas u RH ne znaš više ko kako priča! :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

On 12/13/2017 at 15:17, Dr Venko рече

Ако знамо да се у Америци, Аустралији  и Енглеској говори Енглески, има ли основа да се у Хрватској и Босни говори Хрватски и Босански?

Ima osnova, kao što se u Turskoj govori turskim ili u jermeniji Jermenski tako se i u Hrvatskoj može govoriti hrvatskim i u Bosni bosanskim. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...