Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

пре 58 минута, arizan рече

На шта мислиш конкретно?

konkretno mislim na te narode. Kakvo misljenje imas  o njima. Narod ko i svaki narod... isti ko mi... fini ljudi... zlocinci... ustase... balije...?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 36 минута, Avocado рече

Ja mislim sve najgore o Haškom Tribunalu ali to baš nema mnogo veze sa mojim mišljenjem o Mladiću... ne mislim ja da je Mladić zločinac zato što ga je Hag osudio (uostalom ako je do toga, presuda i nije još uvek pravnosnažna) već zbog drugih razloga... snimak u kojem on naređuje da se granatiraju delovi Sarajeva navodeći da u njima nema mnogo srpskog življa mi je dovoljan...

Nisam znao da imas takvo misljenje o ovom sudu ( ali, mogu reci, posto si advokat i trudis se da budes objektivan, ovaj tvoj stav je sasvim okey ). 

Koji je to snimak, nesto je vec pricano, ali, ja nisam jos ( video ili cuo taj snimak ) ?

пре 36 минута, Avocado рече

Pa možemo da ne verujemo uopšte tom sudu, već da zaključimo da je Mladić vršio zločine na isti način na koji smo zaključili i složili se da su ih činili Hrvati i Bošnjaci, mimo tog suda... i na isti način kao što se za one (iako ih je nažalost premalo) koji su osuđeni za zločine protiv Srba slažemo da su zločinci iako ih je osudio taj sud kojem se "ne može verovati"

Ali, za suprotnu stranu imamo skoro potpuno slaganje. U vezi Mladica, ipak, nemamo iste sudove izmedju nas, cak postoji ostro suprostavljanje medju narodom i politicarima.

Ziveo sam i radio u tim vremenima i upoznat sam sa svim tim ratnim desavanjima,  cak sam i bio 1989 - 1990. godine u vojsci u Splitu u zloglasnoj vojnoj luci Lora ( u toku rata logor za srbe ), gledao svaki dan legendarnu Titovu jahtu Galeb :ladan: i prisustvovao Tudjmanovom mitingu u Splitu ( sa najboljim drugarom iz kasarne , purgerom iz Zagreba :ani_biggrin: ), gledao zasedanje Hrvatskog sabora 0703_read , igrao fudbal na terenima kasarne, provodio se i pijancio po Splitu i rivi' i imao vanrednu situaciju u kasarni, zbog balvan revolucije u Dalmaciji od strane nasih srba ( i to deset dana pre kraja vojnog roka, jedva sam se spasao da dodjem kuci :cheesy3: ).

Tako da, moje subjektivno misljenje jeste, da je Mladic nepravedno osudjen. Da li je 100% cist i moralan ne znam, ali, pitanje je ko bi na njegovom mestu bio bas pravedan  kako treba i mora.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече

Ја не разумем друже мој шта ти заправо овде говориш све време.

Да ли верујеш да у Сребреници није било убијања ратних заробљеника? Или верујеш да Младић то није знао и није могао да спречи, да је урадио све што је било до њега? Или сматраш да је у реду убијати ратне заробљеника?

Шта од овог троје, ја четврто као опцију не видим.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милан Ракић рече

П.С. Заборавио си да ставиш "палац на доле" на говор војводе Бојовића 

Ставио бих палац горе да то није на овој теми.

пре 2 часа, Милан Ракић рече

Ја то рек`о негде?

Написао си да војвода Бојовић не би био осуђен у Хагу, шта друго могу закључити осим, да по теби, тај суд суди поштено.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

Koji je to snimak, nesto je vec pricano, ali, ja nisam jos ( video ili cuo taj snimak ) ?

U pitanju je više presretnutih razgovora... ovde imaš delove nekih (obuhvata rečenicu koju pomenuh), nisam sad uspeo da nađem sve u celosti... možda neko drugi nađe...

Цитат

Tako da, moje subjektivno misljenje jeste, da je Mladic nepravedno osudjen. Da li je 100% cist i moralan ne znam, ali, pitanje je ko bi na njegovom mestu bio bas pravedan  kako treba i mora.

Ok, ako smo razjasnili da to kakav je Haški tribunal nema baš mnogo veze sa našim subjektivnim mišljenjima da li Mladić jeste ili nije učestvovao u vršenju ratnih zločina... i da o tome možemo da se složimo ili ne složimo i mimo Haškog tribunala...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Војвода7 рече

Ово не одговора ни на једно од питања која сам ти поставио. Увиђаш ли то?

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече

Ја не разумем друже мој шта ти заправо овде говориш све време.

Да ли верујеш да у Сребреници није било убијања ратних заробљеника? Или верујеш да Младић то није знао и није могао да спречи, да је урадио све што је било до њега? Или сматраш да је у реду убијати ратне заробљеника?

пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече

Ово не одговора ни на једно од питања која сам ти поставио. Увиђаш ли то?

Један од главних људи у Сребреници Хакија Мехољић каже да је Алија рекао да му Клинтон нуди да четници побију 5000 муслимана па ће они војно да интервенишу. Из овога закључујем да је Сребреница изрежирана од стране Клинтона и Алије и да Младић с тим нема никакве везе. Мислим да су људи погинули у борби представљени као стријељани ратни заробљеници, а ко зна чиме су се још служили да би то страшније изгледало.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Avocado рече

U pitanju je više presretnutih razgovora... ovde imaš delove nekih (obuhvata rečenicu koju pomenuh), nisam sad uspeo da nađem sve u celosti... možda neko drugi nađe...

Ne mogu bas da cujem najbolje. O kom je dogadjaju rec ovde, da li se zna nesto vise o tome ? 

пре 21 минута, Avocado рече

Ok, ako smo razjasnili da to kakav je Haški tribunal nema baš mnogo veze sa našim subjektivnim mišljenjima da li Mladić jeste ili nije učestvovao u vršenju ratnih zločina... i da o tome možemo da se složimo ili ne složimo i mimo Haškog tribunala...

Pa, sad, subjektivno misljenje tvoje, moje, nekog treceg, koliko je merodavno. Jeste u nekom obimu, ali, ipak, ako se ne mozemo osloniti na sud i pravedan postupak , kako cemo pronaci objektivnu istinu ? Mislim, ono, opet smo na nivou politike ( kao i kod Haskog suda ) i medijske prezentacije svih dogadjaja koji su se dogodili u tim svim ratovima, gde je moguca svakakva manipulacija i prevara, Racak i Markale su dobar primer. Cak i za Srebrenicu i za sva tamosnja desavanja postoje price da je izvrsena odredjena manipulacija cinjenicama.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

" Velešiće tuci i Pofaliće tuci. Tamo nema srpskog življa mnogo."

пре 27 минута, Avocado рече

Зато је бабука(муслиманска јуначина) ослободио Пофалиће, иначе прије рата исто био фин момак.

maxresdefault.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Војвода7 рече

Један од главних људи у Сребреници Хакија Мехољић каже да је Алија рекао да му Клинтон нуди да четници побију 5000 муслимана па ће они војно да интервенишу. Из овога закључујем да је Сребреница изрежирана од стране Клинтона и Алије и да Младић с тим нема никакве везе. Мислим да су људи погинули у борби представљени као стријељани ратни заробљеници, а ко зна чиме су се још служили да би то страшније изгледало.

Ок, хвала. Само што нико озбиљан са наше стране не спори да су убијани заробљеници у Сребреници, сумње постоје само у погледу броја жртава и политичке позадине. Имаш гомилу сведочења, ексхумираних тела итд.

У Историји Републике Српске, издање из 2016, коју су писали Чедомир Антић и Ненад Кецмановић, на страни 329. пише [након пада Сребренице] "Више од десет хиљада војника и цивила покушало је да се пробије ка положајима бошњачке војске. У сукобу са српском војском погинуо је велики број њих. Заробљени, углавном мушкарци, војници и цивили који су затечени у Сребреници, стрељани су током наредних дана. Српске власти су каснијих година тврдиле да се злочин није догодио, а масовне гробнице премјештане су како би се жртве прикриле." За ово дело нико не може режи да не говори у прилог Србима.

Дакле многе доказе имамо да је у Сребреници почињен страшан злочин. Ниједан директан доказ немамо да стрељања није било, да су све жртве убијене у борби (као што је случај у Рачку рецимо). Једини разлог зашто ти верујеш да злочина није било је то што је Алија планирао да допусти злочине да би изазвао интервенцију НАТО-а... Мислим, веруј у шта хоћеш, само ти аргументи не иду у прилог. Заступањем овако непоткрепљених и радикалних теза (по којима испада да нико није крив за преко 60.000 муслиманских жртава, од којих преко 20.000 цивилних) само слабимо своју позицију када говоримо о српским жртвама.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

[након пада Сребренице] "Више од десет хиљада војника и цивила покушало је да се пробије ка положајима бошњачке војске. У сукобу са српском војском погинуо је велики број њих. Заробљени, углавном мушкарци, војници и цивили који су затечени у Сребреници

Otkud vojnici i Srebrenici kad je to bila navodno demilitarizovana zona pod zaštitom UN?Niko normalan neće da spori da je bilo zločina samo u daleko manjoj razmeri od one koja se medijski spinuje i kojom manipuliše da bi se opravdala satanistička politika zapad prema Srbima...

Inače u onim autobisma Mladić ispraća žene decu pa i muškarce vpjno sposobne a to što se desilo je bila osveta za godine ubijanja po kolnim mestima kao što su Kravice i Bratunac pa kad Srbima ,,čestitaju Božić,, onda se lepo jjunački sakriju iza UN u ,,demilitarizovanoj,, zoni...neću da pravdam bilo koga ali stvari treba nazvati pravim imenom...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Otkud vojnici i Srebrenici kad je to bila navodno demilitarizovana zona pod zaštitom UN?Niko normalan neće da spori da je bilo zločina samo u daleko manjoj razmeri od one koja se medijski spinuje i kojom manipuliše da bi se opravdala satanistička politika zapad prema Srbima...

Inače u onim autobisma Mladić ispraća žene decu pa i muškarce vpjno sposobne a to što se desilo je bila osveta za godine ubijanja po kolnim mestima kao što su Kravice i Bratunac pa kad Srbima ,,čestitaju Božić,, onda se lepo jjunački sakriju iza UN u ,,demilitarizovanoj,, zoni...neću da pravdam bilo koga ali stvari treba nazvati pravim imenom...

Стоји то што ти кажеш, ја само покушавам да раздвојим ствари. УН сносе део кривице за Сребреницу. Муслимани сносе део кривице, али и Срби и Ратко Младић сносе део кривице. Јер без обзира на контекст, то што је учињено  је категорички неприхватљиво и са етичке и са политичке стране. Морало се спречити, просто.

А да су бројеви надувани, верујем и ја да јесу, да је злочин прижељкиван из Сарајева очигледно да јесте, све се то слажем... Да се и дан данас 11. јул одвратно злоупотребљава и маше етикетом о геноциду, па то сви знамо... Али нисам сигуран да ево Војвода верује да је иједан заробљеник стрељан, то сам покушао да утврдим...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Војвода7 рече

Написао си да војвода Бојовић не би био осуђен у Хагу, шта друго могу закључити осим, да по теби, тај суд суди поштено.

Шта да ти кажем... Уживај

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече

Али нисам сигуран да ево Војвода верује да је иједан заробљеник стрељан, то сам покушао да утврдим...

Bilo je streljanja mislim da to niko ne može da ospori  to po zvaničnoj konvencijama jeste ratni zločin ....ali blage veze sa genocidom nema jer da je bio genocid bili bi svi istrebljeni i muško i žensko i deca i starci i sve....a toga nije bilo...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Bilo je streljanja mislim da to niko ne može da ospori  to po zvaničnoj konvencijama jeste ratni zločin ....ali blage veze sa genocidom nema jer da je bio genocid bili bi svi istrebljeni i muško i žensko i deca i starci i sve....a toga nije bilo...

Види, ја лично не верујем да се догодио геноцид, јер не верујем да је ико имао намеру да физички уништисве муслимане са тог простора.

Међутим, ако се добро сећам, у међународном јавном праву (јер о геноциду као правном појму има сврхе само правнички говорити), геноцид може постојати и ако се једна група жели истребити, између осталог и на тај начин што се уништава њена могућност за репродукцију, нпр. убију се сви мушкарци, или се све жене стерилишу.

У сваком случају, да је био геноцид ми је јако натегнуто, али мислим да је то битно само онима који покушавају да извуку политичке користи из злочина.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...