dragisa Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 kada On obitava u čoveku i čovek u Njemu, telo oživljuje - odnosno mrtav ustaje, novo nebo i zemlja postaju, preobraženje u duhovno telo nastaje... sve je to već sada i ovde ... čak bolje reći jedino je ovde i sada moguće kasnije je kasno...o tome piše sv.Maxim da nam je to stvaranjem zadato... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 ova teorija o fizičkoj preegzistenciji ne zna kako da izhendluje tu "ljudskost" Isusa Hrista (jer ne razume Pismo) i onda je zavrljači čistom imaginacijom u preegzistenciju. ta "ljudskost" je ujedno i naša "ljudskost" pa prema već spominjanim citatima i nas zavrljači u preegzistenciju i čak neka dva stvaranja. sve ovo ima brojne posledice i ogromne rupe ali rekao bih najznačajnija je sotirološka posledica jer zajednicu boga i čoveka koju treba uspostaviti na slobodnim "da" ono već podrazumeva kao datost koja se valjda projavljuje ili tako nešto ... u svakom slučaju ugrožava se sloboda koja tek treba da se projavi (koja može biti i "ne" u krajnjem slučaju, i šta onda?, kako onda preegzistiramo). Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 37 минута, dragisa рече ja bi rekao da je ovo veoma veoma pogrešno IH jeste apsolutno NOVO. vi uopšte ne shvatate da je IH prvosveštenik koji uznosi materiju, prinosi je bogu, i samim tim ostvaruje utisnuti kapacitet te materije o kojem je pisao sv.Maksim jer je tako i sazdana od početka i jer je takva volja božija o njoj (materiji). to što on sebe prepoznaje kao onog koji je oduvek Jeste, je posledica njegove Ličnosti koja u sebi sjedinjuje čoveka ali i boga, te njegove reči na tajnoj večeri ne označavaju da Isus Hristos fizički preegzistira od pre stvaranja sveta (kako vi tvrdite) već da on kao apsolutno Novo ovaploćuje Lice večnog Sina Božijeg. ovaploćenje se desilo u vremenu i to slavimo. da nije tako onda bi u Postanju čitali kako je Lice Sina Božijeg dobilo telo umesto što čitamo kako je Adam dobio telo Zato sam te i pitao, ali si ignorisao to moje pitanje, kada je svijet stvoren? Prije koliko hiljada godina, milijardi, hiljada eona ili koje cega...? Na ovo pitanje mi se moraš izjasniti kako bi ti onda mogao pokazati u čemu griješiš u daljem izlaganju. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 vidi Pismo to ne kaže ...pa kako bi ja mogao to znati, al aj da čujem nešto pamento: Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 Kroz Isusa Hrista je stvoren svet. Justin Waters, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 11 часа, Trifke рече Ma citaj odmah jer momci mrtvi ladni ispovedaju protestantizam katolicizam Nećemo se vrijeđati?!! Trifke, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече Nećemo se vrijeđati?!! U pravu si to ni magarci ne ispovedaju, šta ispovedaju ovi pacovi. Isusovo magare, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече Nećemo se vrijeđati?!! Nema tu uvrede! Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Nema tu uvrede! Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 10 часа, Zoran Đurović рече Који си ти богохулник... Ja mislim da on misli da su ipak samo jeli kruh i vino..običan kruh i vino.. Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 8 часа, Justin Waters рече Eto priznao si da su se apostoli pričestili istim vaskrslim Hristom, kao svi hrišćani nakon vaskrsenja. Ako ovo ispovjedaš onda nesvjesno prihvataš sve ono što se ovdje trubi na 300 strana, samo iz nekog tebi znanog razloga se boriš sa vjetrenjačama. Није признао, не познајеш ти аждаху стару змију, која се још и ђаво зове! Као што су аријанци за Ис говорили да је бог, као и ми, то није значило исто. Ти поново не капираш зашто он каже "чудом" - да би ти поново негирао да је Васкрсење атемпорално, него да постоји хронологија. Другим речима, овај јеретик негира да по сили "већ тада" Васкрслог његово тело је дато апостолима. Зато он користи реч "чудо" (нико не негира да је све што је везано за Ис чудо, али чудо није теологија, тако да ће овај да настави да трућа) да би већ у следећем моменту као црв могао да се измигољи. Ја сам доктор за јеретике... Ведран*, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 8 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije, to će ti i sam dokazati. Управо ово написах Џастину! :::::::::::::::::::))))))))))))))))))))))))))))))))))) Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 8 минута, Isusovo magare рече Ja mislim da on misli da su ipak samo jeli kruh i vino..običan kruh i vino.. Pogresila si samo u jednom: on ne misli! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Није признао, не познајеш ти аждаху стару змију, која се још и ђаво зове! Као што су аријанци за Ис говорили да је бог, као и ми, то није значило исто. Ти поново не капираш зашто он каже "чудом" - да би ти поново негирао да је Васкрсење атемпорално, него да постоји хронологија. Другим речима, овај јеретик негира да по сили "већ тада" Васкрслог његово тело је дато апостолима. Зато он користи реч "чудо" (нико не негира да је све што је везано за Ис чудо, али чудо није теологија, тако да ће овај да настави да трућа) да би већ у следећем моменту као црв могао да се измигољи. Ја сам доктор за јеретике... Izgleda da je nocas na ovoj temi bio bal vampira cast retkim izuzecima. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука