Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 @Аристарх tu može da ti pomogne Palama, kad govori o bespočetnoj i beskrajnoj svetlosti (nestvorenim energijama). Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 15 минута, Аристарх рече поставио сам једноставно питање: Да ли Исусу Христу треба сат, док је вазнесен на небесима? или он познаје шта ће Бог Отац урадити, који је и господар времена... moraš malo da pojednostaviš ili detaljnije (jednostavnijim rečnikom) postaviš pitanje. ja te recimo uopšte ne razumem šta ovde pitaš. jel govoriš o onome da niko ne zna dana ni časa Drugog dolaska ili nešto drugo. ili je pitanje o božijem sveznanju? ili je pitanje o tome kako funkcionišu Otac i Sin... mislim miloon pitanja, pojasni jednostavnim rečnikom šta je osnovna ideja. ili šta je osnovno pitanje / tema. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Брате, овде си у јереси. И то аријанској. Ис је Бог, не створење. У Јн 8, 58 вели: Пре Аврама Ја јесам! - То је име Божије. Јахве који се и Мојсију јавио у купини. Негде дебело шмерцујеш. Аријанска јерес је била са правом осуђена! Ја нисам у аријанској јереси са овим коментаром. Који си ми део цитирао, ово ЈН 8,58, не могу да разумем. Јона знам да нема толко страна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 9 минута, dragisa рече namerno veliko slovo Ž kako bi se napravila razlika На страну све то. У грчком има биос (биолошки живот) и зои (живот као живот). Тако су они правили разлику. Јн 14, 6: Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· Он је зои. пре 14 минута, dragisa рече Zašto misliš da ima problem sa Drugim dolaskom, ja ga potpuno vidim u njegovom tekstu Вештачки направљено. Јер Рацингер вели да се пуноћа има одмах по смрти. пре 15 минута, dragisa рече Zašto misliš da su: blejanje duša na nebu i vaskrsenje tela (kako ti kažeš mišića i kostiju) dva nekompatibilna koncepta? Јер душе не могу да постоје без тела. Тек од 3ћег века се почиње причати да душе мученика иду на небо. Не постоје душе које би биле у неком времену које је паралелно са нашим. Зато тврдим да је васкрсење непосредно и једно и да је у оном Исусовом. Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 1 минут, Аристарх рече Који си ми део цитирао, ово ЈН 8,58, не могу да разумем. Читај: Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 Palama govori o nestvorenoj bespočetnoj i beskrajnoj svetlosti (energijama), Svetlost koja obuzima sve i sve postaje svetlost a ona sama ostaje neobuzeta. (Hristos, Ja Jesam) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 15 минута, Zoran Đurović рече Вештачки направљено. Јер Рацингер вели да се пуноћа има одмах по смрти. teško je diskutovati o ovim stvarima sa ovako malo reči, no da i ja budem u fazonu minimalizma: Sin koji nam se daje je već Punoća te on može biti i pre smrti пре 20 минута, Zoran Đurović рече Јер душе не могу да постоје без тела. Тек од 3ћег века се почиње причати да душе мученика иду на небо. Не постоје душе које би биле у неком времену које је паралелно са нашим. Зато тврдим да је васкрсење непосредно и једно и да је у оном Исусовом. ovde se slažemo samo se ne slažemo da će biti u mišićima i zglobovima (bar ne ovim sadašnjim) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 49 минута, dragisa рече moraš malo da pojednostaviš ili detaljnije (jednostavnijim rečnikom) postaviš pitanje. ja te recimo uopšte ne razumem šta ovde pitaš. jel govoriš o onome da niko ne zna dana ni časa Drugog dolaska ili nešto drugo. ili je pitanje o božijem sveznanju? ili je pitanje o tome kako funkcionišu Otac i Sin... mislim miloon pitanja, pojasni jednostavnim rečnikom šta je osnovna ideja. ili šta je osnovno pitanje / tema. незаобилазно ми је да да поставим ову тему, где сам питање образложио на прецизнији начин. Из разлога што је на овој теми, постављен начин тумачења да Исус Христос постаје Бог Отац на начин да постоји у атемпоралној природи саме Божије Суштине, која превазилази оваплоћење Свете Тројице. Тако се долази до мог питања: Да ли ми након смрти улазимо одмах у атемпоралну природу (у виду своје душе) и васкрсавамо у нови свет кроз Христа? зато сам питао да ли Исусу Христу треба сат на руци... Водећи се логиком да О.Зоран мисли да се заносим кад тврдим да спашени алелујају на небесима... Има и ова тема, кратак је текст, надовезује се на ову тему о свету који ће настати након овога што зовемо Хришћанство: пре 53 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Аристарх tu može da ti pomogne Palama, kad govori o bespočetnoj i beskrajnoj svetlosti (nestvorenim energijama). јесте, Исихасте имају јако битан приступ. Иако мсм. да они то још нису свели на огледом опитно познавање. Самим тим није се испунила реч Христова да ће доћи дан када ће се све сазнати... Ја ту светлост видим као нехерцијанску, али не по Теслином начину размишљања, већ по Козиреву. који је доказао експериментима да постоји. Тако се зове, јер не проистиче из сунца као свог извора. И не путује по свету као сунчева светлост под силом гравитације... Не мсм. да су они заобишли херувиме и пришли Богу Оцу у његовој суштини, да га гледају и да после тога им ништа није било. То се противи Светом Писму, ако сам ја добро схватио Писмо Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 1 hour ago, Zoran Đurović рече Брате, овде си у јереси. И то аријанској. Ис је Бог, не створење. У Јн 8, 58 вели: Пре Аврама Ја јесам! - То је име Божије. Јахве који се и Мојсију јавио у купини. Негде дебело шмерцујеш. На ово си мислио? On 15.11.2015. at 14:17, Zoran Đurović рече ЈС: Заиста, заиста вам кажем: Ја сам пре него се Авраам родио. мени ово значи да је наследник Аврамелиновог откровења Авраму, које је било пре него је Аврам постао Авраам. Не слажем се са некима (читао сам у Православљу ) који кажу да је Христос постојао у богочовечанској природи пре Адама у Богу Оцу. Али Христос то нигде не тврди, овде се ради о чињеници да је Исус Христос постојао пре него је рођен јер је био пророкован да ће доћи. То сам навео кроз Иродов покољ деце рођене у време рођења Исуса Христа, назначавајући да бог ипак уме да покаже сат у времену. Али да бих раздвојио ту ситуацију од Божије воље коју Христос подвлачи, буквално говорећи да време и оно што ће се дешавати, заувек припада само Богу Оцу у његовој суштини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 55 минута, Аристарх рече незаобилазно ми је да да поставим ову тему, где сам питање образложио на прецизнији начин. čitajući prvi post sa teme koju si citirao, ja ne vidim bilo kakvu vezu sa ostatkom (nastavkom rečenice koju citiram sledeću:) пре 55 минута, Аристарх рече Из разлога што је на овој теми, постављен начин тумачења да Исус Христос постаје Бог Отац на начин да постоји у атемпоралној природи саме Божије Суштине, која превазилази оваплоћење Свете Тројице. U prvoj temi razmišljaš o načinu postojanja sveta "nakon Hrišćanstva" (šta got to značilo) a u ostatku razmišljaš (vrlo pogrešno) o načinu postojanju Hrista i Svete Trojice. (prvo IH ne postaje Bog Otac, drugo ne postoji ivaploćenje Svete trojice, dakle totalna konfuzija) пре 55 минута, Аристарх рече Тако се долази до мог питања: Да ли ми након смрти улазимо одмах у атемпоралну природу (у виду своје душе) и васкрсавамо у нови свет кроз Христа? зато сам питао да ли Исусу Христу треба сат на руци... Водећи се логиком да О.Зоран мисли да се заносим кад тврдим да спашени алелујају на небесима... recimo da prethodne dve stvari imaju nekakve veze i sad iz mixa svega toga "dolazimo" do tvog pitanja: Да ли ми након смрти улазимо одмах у атемпоралну природу (у виду своје душе) и васкрсавамо у нови свет кроз Христа? Ako dobro razumem, meni se čini da da, samo što pojam "duša" opet povlači za sobom rasprave tipa telo-duša. mislim da je pojam Ličnosti tu mnogo bolji ili kako Racinger koristi pojam Osobe, i jedno i drugo ukazuju na postojanje jedne celine, celine koja u svom korenu ima usađen obraz božiji a time i nekim delom vezana "kroz Hrista". šta će biti "telo" odnosno nosioc te celine je nama mislim potpuno ne poznato ali i najmanje bitno pitanje. nešto će biti a šta ... pa nije se još niko vrato da nam to kaže. Za sve one koji tvrde: kako nemamo nikog koji se vratio, imamo Isusa Hrista, i time dokazuju neizmenljivost tela i vaskrsenje baš u ovim mišićima i zglobovima (dakle u ovom telu) imam samo par pitanja: kako ga nisu prepoznali na putu za Emaus (ako je u ovim mišićima i zglobovima a ne u nekim drugim), kako je prošao kroz zatvorena vrata (ako je u ovim mišićima i zglobovima a ne u nekim drugim), kako ga nisu poznali na obali pored vatre (ako je u ovim mišićima i zglobovima a ne u nekim drugim) i još mnogo drugih pitanja (kako je Lazar umro na Kipru (ako je već Vaskrsao u ovim mišićima i zglobovima a ne u nekim drugim), gde su sada oni koji u Jevanđelju po Mateju "ustadoše mnoga tjela svetih koji su pomrli", dakle ako su već tad vaskrsli u ovim mišićima i zglobovima a ne nekim drugim gde su sad? šta nestali? x files? vaskrsenije to be continued?...itd) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јун 21, 2019 Пријави Подели Написано Јун 21, 2019 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече @Аристарх tu može da ti pomogne Palama, kad govori o bespočetnoj i beskrajnoj svetlosti (nestvorenim energijama). I Sofronije Saharov. Veceras citam "videti Boga kao sto jeste". Gotovo citava knjiga se bavi tom tematikom, koliko je moguce razumljivim jezikom-simbolima Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јун 21, 2019 Пријави Подели Написано Јун 21, 2019 пре 5 часа, Вукашин рече I Sofronije Saharov. Veceras citam "videti Boga kao sto jeste". Gotovo citava knjiga se bavi tom tematikom, koliko je moguce razumljivim jezikom-simbolima Стварно велико дело. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јун 21, 2019 Пријави Подели Написано Јун 21, 2019 пре 10 часа, Zoran Đurović рече Из моје куће смо ја и Саша, брат ми од ујака, ишли пешке и заједно носили постељину што је требала за кућу ђе је ђедо умаро. Кажем му ја: Знаш, све се сада нешто питам што је требало Бранку Ћопићу да се самоубије? - Он стаде, пребледе: Знаш ли да се и ја то исто сада питам?! Наравоученије: Могућност да се неки младићи, ја и мој брат од ујака, питамо исту ствар за човека који се доста година пре тога убио, а ништа нам није свој је 0. Као сада да неко помисли на Роберта Кука, док ово пишем. Зато велим да нас Дух прожима и да на тој матрици постојимо. Ово се и мени десило. Питао сам пријатеља нешто каже баш сам сад о томе размишљао. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јун 21, 2019 Пријави Подели Написано Јун 21, 2019 пре 9 часа, Zoran Đurović рече Јер душе не могу да постоје без тела. Тек од 3ћег века се почиње причати да душе мученика иду на небо. Не постоје душе које би биле у неком времену које је паралелно са нашим. Mene stvarno zanima tko je "izmislio" čistilište?! I kome onda "plaćamo do posljednjeg novčića"?? Matej 5,26 Uistinu, ja ti kažem: nećeš ti otud izaći dok ne budeš platio sve do posljednjeg novčića. (Mt 18.8-9; Mk 9.43, 47-48) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 21, 2019 Пријави Подели Написано Јун 21, 2019 Kada pokušavam da razumem vaskrsla tela, uvek se vraćam analogiji koju Isus koristi za Carstvo. Ono što znamo je kao seme prema drvetu onoga što još ne znamo. I isto je i nije isto. Kada pogledamo seme, ne možemo ni da zamislimo šta će od njega biti, a ako posmatramo rast drveta bude nam nezamislivo da je ikako drugačije moglo biti. Seme mora da 'umre' da bi drvo raslo, i u tome je sva razlika - da li smo seme koje umire i otvara se i upija život i raste, ili okamenjeno seme koje ne da svoju opnu. dragisa, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука