Zoran Đurović Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 52 минута, Trifke рече Razumeo sam te ja ako ti nisi samu sebe. Извежбао те Милан ВиГдовњак! Ведран*, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 11 минута, kopitar рече Zato je Isus i došao da nas otkupi od smrti i propadljivosti i prenese u svom Tijelu u svoje Kraljevstvo ljubavi , da se postigne punina sveg stvorenog , uglaviti sve u Kristu tj.(oboženje sveg stvorenog). Tako je sad mogu razmišljati danima.. Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Zoran Đurović Jeste li razmatrali Ja jesam tekstove na ovoj temu u ovom kontekstu? Moram da nadjem anateme treceg sabora i Kirilove anateme da bih spustio nos nestorijancima. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Jedno pitanje o besmrtnosti duše..duša je po prirodi besmrtna kaže VSB , da li sam ja onda krivo shvatio da je stvorena po bespočetnim energijama ili je to oboženje koje tek treba da se dogodi u Mističnom Tijelu Kristovom u vječnosti u kojem smo svi oboženi. Ako je naša besmrtnost jedino u Kristu gdje postajemo kao On , kojim životom žive prokleti budući da nisu u Tijelu i nisu obloženi ...kako onda ipak žive i to vječno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 28 минута, Trifke рече @Zoran Đurović Jeste li razmatrali Ja jesam tekstove na ovoj temu u ovom kontekstu? Moram da nadjem anateme treceg sabora i Kirilove anateme da bih spustio nos nestorijancima. I pisah... За Кирила је интересантно... Ако се не заборавим, шаљем ти једну пикантерију. Иначе, трена знати да је Кирило морао да ублажи анатематизме... нажалост, ни то није било довољно да се не роди монофизитство. Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече I pisah... За Кирила је интересантно... Ако се не заборавим, шаљем ти једну пикантерију. Иначе, трена знати да је Кирило морао да ублажи анатематизме... нажалост, ни то није било довољно да се не роди монофизитство. Jeste ih On ublazio ali nije po onome sto je meni zanimljivo a to je nema ovo je hristos uradio po Bozanskoj prirodi a ovo po ljudskoj. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, kopitar рече Jedno pitanje o besmrtnosti duše..duša je po prirodi besmrtna kaže VSB , da li sam ja onda krivo shvatio da je stvorena po bespočetnim energijama ili je to oboženje koje tek treba da se dogodi u Mističnom Tijelu Kristovom u vječnosti u kojem smo svi oboženi. Ako je naša besmrtnost jedino u Kristu gdje postajemo kao On , kojim životom žive prokleti budući da nisu u Tijelu i nisu obloženi ...kako onda ipak žive i to vječno? Душе нису бесмртне. нико овде не прича о томе. Проклети могу да живе вечно - теоријски гледано - захваљујући преображају природе који је Ис донео. Но, ја немам никакво мишљење о томе. Матусал, kopitar, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 8 минута, kopitar рече edno pitanje o besmrtnosti duše..duša je po prirodi besmrtna kaže VSB , Rekao sam smrtna. Dezinformišeš ;))) Ведран*, Zoran Đurović, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Rekao sam smrtna. Dezinformišeš ;))) Мени одмах било сујмиво... Ведран*, Trifke, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Rekao sam smrtna. Dezinformišeš ;))) Sory , kako prokleti žive van Tijela? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Мени одмах било сујмиво... Sporim se tamo oko mitarstva, neko hoće da uvede mitarstva u Liturgiju kao dogmatska. Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, kopitar рече Sory , kako prokleti žive van Tijela? Ne znam, vidi djurovićev odgovor oko preobraženja prirode... Imamo tamo temu da ne zatrpavamo ovde. Nego kako vam se svidja Jovan iz Damaska? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam, vidi djurovićev odgovor oko preobraženja prirode... Imamo tamo temu da ne zatrpavamo ovde. Nego kako vam se svidja Jovan iz Damaska? Teška hrana za mene ...solo scripta za sada Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Anateme Sv Kirila aleksandriskog... 4.Ako neko pravi razliku izmedju dve licnosti i ipostasi u recima sadrzanim u jevandjelskim i apostolskim spisima, ili izgovorenim u Svetima o Hristu, ili Njime u Sebi samom, i Njemu pripisuje jedne svojstvene kao coveku Logosa Bozjeg, i druge samo Logosu Boga Oca bogopodobne, neka je proklet. Isusovo magare, Zoran Đurović, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 2 часа, Trifke рече Kroz Gospoda Isusa Hrista vecnost ulazi u nasu stvarnost. Tako da sama Njegova poava na ovoj zemlji i sve sto je veznao sa njime i pre i posle njegovog utelovljenja je cudo. Cudo je dakle ulazak vecnosti u ogranicenost. Kako je to moguce mi nemozemo objasniti osim kroz Bogocovecansku licnost Isusa Hrista. On je u sebi nosi, sa nase tacke gledista posmatrano, i vecnost i ogranicenost. Spojio je ono sto se spojiti nemoze, sa nase tacke gledista. Dosao je na zemlju da bi mi mogli da postanemo kao on Bogo-ljudi, da bi i mi mogli da dozivimo vecnost. Najveci je problem preci u vecnost jer sve van vecnosti je porpadljivo. Zato je i Vaskrsenje iskorak vecnosti u ogranicnost iskorak besmrtnosti u smrtnost iskora neogranicenosti u ogranicenost i td. Samo stalno boavljenje u njemu i suoblicavanje sa Njime je siguran put ka vecnosti. Нпр. Симеон Солунски тумачи велики вход као други Христов долазак, по уласку у олтар после входа затварају се двери пошто је сада присутно само небо и небеске ствари а после приликом причешћивања се отварају и причасници постају удеоници те тајне и вечности. Trifke, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука