kopitar Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Ona jeste uzrokom Njegovog rodjenja po telu ali nikako nije bio zavistan od nje! Da potpuno se podložio i bio zavisan ko i svaki drugo dijete.zato nam je u svemu i sličan osim u grijehu. ( Onda bi bilo sa zadrškom da nije tako) Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, kopitar рече Da potpuno se podložio i bio zavisan ko i svaki drugo dijete.zato nam je u svemu i sličan osim u grijehu. ( Onda bi bilo sa zadrškom da nije tako) Mesas stvari. Itekako da nije bio zavistan od nje jer gle cuda izgubi ga kada su iski u hram, sluzase mu andjeli u pustinjii i td. No to je druga tema da ne spamujemo ovu. Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 18 минута, kopitar рече Da potpuno se podložio i bio zavisan ko i svaki drugo dijete.zato nam je u svemu i sličan osim u grijehu. ( Onda bi bilo sa zadrškom da nije tako) Ona je bila i jeste i biće zavisna od Njega. Zato zoran nije kriv što su prirode pitanja oponenata isla u tom pravcu da je morao odgovoriti i na taj nacin. Uzrok rodjenja Sina je nepromenjen sa tim što Ga je Marija rodila u vremenu, jer Njegovo rodjenje je Od Oca pre svih vekova a Marija je vek. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 28 минута, Trifke рече Ona jeste uzrokom Njegovog rodjenja po telu ali nikako nije bio zavistan od nje! A ne dijete prije rođenja i dok je dojenče uopće ne zavisi od majke i može da ide i radi što hoće. 6On, trajni lik Božji,nije se kao plijena držaosvoje jednakosti s Bogom,7nego sam sebe »oplijeni«uzevši lik sluge,postavši ljudima sličan;obličjem čovjeku nalik,8ponizi sam sebe,poslušan do smrti,smrti na križu.9Zato Bog njega preuzvisii darova mu ime,ime nad svakim imenom,10da se na ime Isusovoprigne svako koljenonebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ.11I svaki će jezik priznati:»Isus Krist jest Gospodin!« –na slavu Boga Oca. Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, kopitar рече A ne dijete prije rođenja i dok je dojenče uopće ne zavisi od majke i može da ide i radi što hoće. 6On, trajni lik Božji,nije se kao plijena držaosvoje jednakosti s Bogom,7nego sam sebe »oplijeni«uzevši lik sluge,postavši ljudima sličan;obličjem čovjeku nalik,8ponizi sam sebe,poslušan do smrti,smrti na križu.9Zato Bog njega preuzvisii darova mu ime,ime nad svakim imenom,10da se na ime Isusovoprigne svako koljenonebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ.11I svaki će jezik priznati:»Isus Krist jest Gospodin!« –na slavu Boga Oca. Ne znaš šta pričaš ili te ja ne razumem. Bog se ne bi ovaplotio od Svetoga Duha i Marije da nije Marija ušla u apsolutno poslusanje samom Bogu recima: evo sluskinje tvoje.. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, kopitar рече A ne dijete prije rođenja i dok je dojenče uopće ne zavisi od majke i može da ide i radi što hoće. 6On, trajni lik Božji,nije se kao plijena držaosvoje jednakosti s Bogom,7nego sam sebe »oplijeni«uzevši lik sluge,postavši ljudima sličan;obličjem čovjeku nalik,8ponizi sam sebe,poslušan do smrti,smrti na križu.9Zato Bog njega preuzvisii darova mu ime,ime nad svakim imenom,10da se na ime Isusovoprigne svako koljenonebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ.11I svaki će jezik priznati:»Isus Krist jest Gospodin!« –na slavu Boga Oca. Ko sto rekoh mesas stvari ali kao sto naglasih necu da spamujem temu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 On 25-01-2018 at 22:56, Svetlana Pecin-Saraguda рече Знаш колико се секирам за Зоранова права на превод тог католичког текста? Ни најмање. Нека их задржи слободно, само њему се и свиђају и његовим муштеријама. Ја сам текст исправила толико колико да се покажу грешке по православном схватању. Али, секирам се за православне читаоце на овом форуму који немају довољно теолошког знања да би увидели како им се подмећу теолошке тезе католика као да су и наше, православне. Ушла сам да вам кажем само нешто, јер кад сам прекјуче погледала мало овај форум видела сам да се још увек бавите овом бесмисленом темом. Православна браћо, пустите да тема сама престане да интересује читаоце тако што више нећете одговарати на њој. Ако се тема не обнавља новим порукама отићи ће у бестраг. Игноришите сваку такву и њој сличну тему. Ако се суздржите, овакве теме ће врло брзо пасти у заборав и нико неће обраћати пажњу на њих. С обзиром да администрација није реаговала од почетка да је пренесе у Дијалог са браћом римокатолицима, већ се само оградила једним смајлијем отворених уста, схватите да немате подршку администрације. Као што немате подршку администрације форума да вас заштите од увреда којима вас обасипају, иако су увреде међу члановима забрањене при самој регистрацији на форум. Али, ви очигледно нисте од оних који плаћају да би овај форум опстао. Они који плаћају види се, њима је допуштено и да вас вређају, једноставно јер плаћају. Видела сам малопре, прегледајући шта се писало овде на овој теми откад се ја нисам јављала, видела сам да је Зоран мислио да сам ја под другим ником и даље присутна на теми. Обавештавам вас - на овај форум сам одувек била пријављена само под својим именом. Од када сам овај форум, тада назван Живе речи утехе, подигла на интернет, на њему сам писала само као Светлана, Svetlana PS и овако преко фејса сада. Оче Иване, помогла сам вам да поставите свој форум својевремено да би мисионарили. Сада, на њему мисионаре католици, по свему судећи. Да ли и даље имате благослов свог Епископа за његов рад? Је ли је ваш Епископ упознат са оним што се на њему пише? Зашто не опомињете Зорана и његову свиту да је забрањено да вређају друге чланове? Милану администратору, не пожуруј се да ме банујеш, већ пренеси моју поруку оцу Ивану. И реци му да се нисам изменила, ја и даље на исти начин браним дело у коме сам сама учествовала и тиме имам одговорност, хтела то или не. Надам се да неће још задуго постојати овај форум, ако овако настави. Јер, мени је жао што сам помогла да се постави. А отац Иван ће разумети о чему говорим. Уосталом, и форум Верујем и други форуми не постоје више, форуми имају рок трајања. Тако да, наћи ће се опет неки нови да се братија састаје и разговара. Док и тај нови не претера. Зоране, надам се да ћеш добити велику наруџбину коју очекујеш и да ћеш форум оставити на миру немајући времена од силног посла. Трифке Ајд, у здравље свима. Velika muslimanko, tebi je strana razmena misljenja izmedju vise ljudi sa razlicitim stavovima na datu temu, tokom duzeg vremenskog perioda. Gospod ne samo da nema detaljno vremena za tvoje bulaznjenje o pravoslavlju i za ovu temu i razmazene, jednostavno se okrenuo meni i mom stanju da me spase, eto pitaj Magare sto jase! "Ja, ja, pa samo ja pravoslavka i prevodioc!" Pricas samo o sebi sebicnjakinjo! Ведран*, Zoran Đurović, kopitar and 4 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 3 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 @Svetlana Pecin-Saraguda Tata ti patrijarh, stric episkop? Porodicni biznis! Zaobidji me budalu! kopitar, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 5 минута, Тања1 рече Velika muslimanko, tebi je strana razmena misljenja izmedju vise ljudi sa razlicitim stavovima na datu temu, tokom duzeg vremenskog perioda. Gospod ne samo da nema detaljno vremena za tvoje bulaznjenje o pravoslavlju i za ovu temu i razmazene, jednostavno se okrenuo meni i mom stanju da me spase, eto pitaj Magare sto jase! "Ja, ja, pa samo ja pravoslavka i prevodioc!" Pricas samo o sebi sebicnjakinjo! Nemoj tako. Pise i o meni! Cak mi je i sliku posvetila! Тања1, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 @kopitar brate to sto je Isus istiniti Bog I istiniti čovek nema veze sa Marijom, nego sa svima nama, Isusova Licnost nema uzrok u Mariji, Marija je najdostojnije biće na svetu po tome što je nosila i rodila Boga a ne po tome što mu je ona bila majka koja mu je darovala prirodu. Kako ona moze da mu daruje prirodu kad je prirodu dobila kroz Isusa Hrista, ona se sjedinila sa Njim rodivsi Ga kao celog Bogocoveka. Marijino pristajanje da rodi Boga nazivamo da mu je darovala telo jer je to rodjenje od nje bilo istinsko rodjenje. Zoran Đurović, Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @kopitar brate to sto je Isus istiniti Bog I istiniti čovek nema veze sa Marijom, nego sa svima nama, Isusova Licnost nema uzrok u Mariji, Marija je najdostojnije biće na svetu po tome što je nosila i rodila Boga a ne po tome što mu je ona bila majka koja mu je darovala prirodu. Kako ona moze da mu daruje prirodu kad je prirodu dobila kroz Isusa Hrista, ona se sjedinila sa Njim rodivsi Ga kao celog Bogocoveka. Marijino pristajanje da rodi Boga nazivamo da mu je darovala telo jer je to rodjenje od nje bilo istinsko rodjenje. Ma mani ga jer ko zna moda krene da vaskrsava mrtve i hoda po vodi zato sto je Isus bio isti kao i mi. Oticice tema u aut bojim se! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Trifke рече Ma mani ga jer ko zna moda krene da vaskrsava mrtve i hoda po vodi zato sto je Isus bio isti kao i mi. Oticice tema u aut bojim se! Pa izgleda da je bitno da se zna, jer vidim po prirodi pitanja koje se postavljaju da oni ne vide Boga od začeća. Kao da se izgradio a u stvari dosao je od začeća, da podigne ljudsku prirodu u obozeno stanje, ne kao individua, nego kao Carstvo Božje. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 18 часа, Ведран* рече Душо, ја сам психолог. Тако да све што ти рекох можеш да прихватиш и као бесплатну консултацију. joj znala sam da nešto nenormalno jesi..znači nisi pop nego psihićne zna se šta je gore... Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 сат, Bokisd рече Ako, je ovaj moj poslednji post, za koji kazes da ne razumes, ....samo rekapitulacija cele nase male diskusije,.....kako onda ne razumes ( ovaj posledni post ),.....kada si ucestvovao sa mnom u diskusiji povodom ovog pitanja predodredjenja Hrista ? Jer, ako si razumeo tokom diskusije, o cemu smo pricali, kako sad, odjedanput , ne razumes ? Nelogicno. Jer, ti i ja smo govorili o tome kako Maksim gleda na predodredjenje Hrista pre vremena i kako se to uklapa u pricu oko teme preegzistencije Hrista. I, o tome je bila neka nasa prica. Sta je tu nejasno ? Ali, dobro, tvoj izbor, radi kako mislis i hoces. Ја сам само покушао да разговарам са тобом али нисам успео, ти си само приносио цитате али ништа ниси рекао нити објаснио како их видиш и тумачиш, него се постављаш да они само по себи говоре баш то што ти мислиш и када ти ја кажем да то читам и видим другачије ти се не обазиреш јер си апсолутно убеђен да говоре баш оно на који начин их доживљаваш, стога сам одустао јер не схваташ да ти је метод доказивања неисправан..... Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Можда не желиш да га разумеш. Мени је био јасан и мислим да је дао довољно објашњења. Наравно, може то и више и боље, али да ли ти стварно желиш то. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука