Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 8 минута, мина м рече Хвала..мада. цитати...некад збуњују јер су ван контекста..Има једно питање које ме увек подсети на то колико мало знам Оно кад су питали ученици: Рави, где је стан твој? (тако некако било, или сам погрешила) Ne razumem pitanje. Ne boj se sto se citata tice jer su to njegovi clanci. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Осликаћу Рафи олтар ако пристане да ове прими на месец дана... Pa oni su i za njega otrov. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 14 часа, Bokisd рече Ne znam. Kao da smo neki 'umisljeni neprijatelji'. Које црно умишљени? Дигнеш ми притисак као Мркоњић Дачићу! Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 14 часа, Bokisd рече Recimo : Шта је теби нејасно у Матусаловом захтеву?: Препричај - својим - речима - без - коришћења - цитата. Реци нам који ти је део нејасан, па да ти помогнемо... Ведран*, Матусал and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Шта је теби нејасно у Матусаловом захтеву?: Препричај - својим - речима - без - коришћења - цитата. Реци нам који ти је део нејасан, па да ти помогнемо... "својим - речима" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 14 часа, kopitar рече Preegzistira je naša riječ .. pokušaj svatiti da je Bog u vječnosti i da za Njega nema ništa novo ...sve ovo je samo za nas . Ти да ћутиш! Ти си католик! Ведран*, Матусал, kopitar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 14 часа, Матусал рече Слажем се са тобом да је најбоље да завршимо ову малу дискусију, пошто ја тебе ништа не разумем. То је православна дубина, није то за свакога... Тања1, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 7 часа, Ведран* рече Падре, да ли ово можемо да говоримо само хипотетски? Мислим на то када кажете "није му била потребна Марија да би реално постојао". Само реторички, да бих испровоцирао ове спораће. Наравно да никад не бих потписао такву изјаву. Матусал, Trifke, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 13 минута, Zoran Đurović рече Само реторички, да бих испровоцирао ове спораће. Наравно да никад не бих потписао такву изјаву. Pa nije samo provokacija, jer oni su do sada govorili i postavljali pitanja da se moglo zakljuciti da je Marija uzrok Isusovog tela, tako da je odgovor posledica i prirode pitanja koje su postavljali. Marija je Bogorodica u rukama je drzala Oca svih nas pa i nje same a definitivno jeste Jedinorodan od Oca i rodjen od Marije u vremenu,veku, jer je i Marija vek,biće vremena, za razliku od Isusa Hrista koji je Bogocovek i punoća Njegovog bića nije vek. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 14 часа, Матусал рече Слажем се са тобом да је најбоље да завршимо ову малу дискусију, пошто ја тебе ништа не разумем. Ako, je ovaj moj poslednji post, za koji kazes da ne razumes, ....samo rekapitulacija cele nase male diskusije,.....kako onda ne razumes ( ovaj posledni post ),.....kada si ucestvovao sa mnom u diskusiji povodom ovog pitanja predodredjenja Hrista ? Jer, ako si razumeo tokom diskusije, o cemu smo pricali, kako sad, odjedanput , ne razumes ? Nelogicno. Jer, ti i ja smo govorili o tome kako Maksim gleda na predodredjenje Hrista pre vremena i kako se to uklapa u pricu oko teme preegzistencije Hrista. I, o tome je bila neka nasa prica. Sta je tu nejasno ? Ali, dobro, tvoj izbor, radi kako mislis i hoces. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 8 минута, Bokisd рече Ako, je ovaj moj poslednji post, za koji kazes da ne razumes, ....samo rekapitulacija cele nase male diskusije,.....kako onda ne razumes ( ovaj posledni post ),.....kada si ucestvovao sa mnom u diskusiji povodom ovog pitanja predodredjenja Hrista ? Jer, ako si razumeo tokom diskusije, o cemu smo pricali, kako sad, odjedanput , ne razumes ? Nelogicno. Jer, ti i ja smo govorili o tome kako Maksim gleda na predodredjenje Hrista pre vremena i kako se to uklapa u pricu oko teme preegzistencije Hrista. I, o tome je bila neka nasa prica. Sta je tu nejasno ? Ali, dobro, tvoj izbor, radi kako mislis i hoces. Ми и постојимо, јер је Син Јединородни рођен, а нестворен, а кроз Њега се све ствара, па и Његово тело-људска природа итд, мислим оно на контекст, ако смо се разумели шта си желео рећи, но никако да нам опишеш беспућа којима путујеш итд Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мина м Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 1 hour ago, Trifke рече Ne razumem pitanje. Ne boj se sto se citata tice jer su to njegovi clanci. Мислим да је ипак рано за мене да разумем тему коју је поставио отац Зоран. Идем ја полако, па пешке...својим путем...много сам недосетљива, и немам смисао за полемику. Благодарим на предусетљивости Жика and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, мина м рече Мислим да је ипак рано за мене да разумем тему коју је поставио отац Зоран. Идем ја полако, па пешке...својим путем...много сам недосетљива, и немам смисао за полемику. Благодарим на предусетљивости Kako hoces! мина м је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako je pitanje da On zavisi od Marije i da je Marija uzrok Njegovog rođenja, onda nije pogresno reći da mu Marija ne treba da bi imao telo. Marija je Bogorodica a Isus je dobio telo od Marije jer je On tako želeo i izrazio takvu volju. Čemu ovo da mu Marija nije trebala da bi mogao imati tijelo na drugi način...ako On sam tako želi znači da tako i treba ...i ovo je suviše. Da učinio se zavisnim od Marije i ona je uzrok njegova rođenja. Ведран* and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, kopitar рече Čemu ovo da mu Marija nije trebala da bi mogao imati tijelo na drugi način...ako On sam tako želi znači da tako i treba ...i ovo je suviše. Da učinio se zavisnim od Marije i ona je uzrok njegova rođenja. Ona jeste uzrokom Njegovog rodjenja po telu ali nikako nije bio zavistan od nje! Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука