Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Управо сада, dragisa рече

drugo: ovo je navodna moja greška

izvolte prvu rečenicu orosa:

Халкидонски орос

Дакле, следујући божанственим оцима, сви ми једногласно учимо да би требало исповедати Једног и истог Сина, Господа нашег Исуса Христа, као Савршеног по Божанству, и Њега истог Савршеног по човештву; истинитог Бога и Њега истог истинитог човека: из разумне душе и тела, као Једносуштног Оцу по Божанству и Њега истог једносуштног нама по човештву. Подобног нама у свему, осим у греху. Пре свих векова рођеног од Оца по Божанству, а у последње дане Њега истог, ради нас и ради нашега спасења рођеног по човештву од Дјеве Марије Богородице.

Logos nije uzeo dve prirode mladicu jer da je uzeo dve prirode znacilo bi da je bio trece. Misli malo sta pises.

Za predhodni citat dadoh ti sta rase Palama o pricescu i usporedi to sa onim sto si ti kazao. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

treće: ovde se nešto kao ukazuje ali se nema jezika ili ideje šta konkretno ovde nije tačno:

пре 20 минута, Trifke рече

ako vas baš zanima kako stvoreno ne menja ništa u nestvorenom treba znati da je sva tvorevina uzrokovana voljom božijom odnosno svojim Logosom. njihovim osušestavljavanjem ne dolazi ni dokakve promene jer njihov začetak i jeste u Logosu

meni spočitavate da nisam odgovorio, ok kako da odgovorim na ovo, šta nije jasno. Vama je dovoljno što nešto prekrečite i kao eto pitanja... neće moći

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, dragisa рече

drugo: ovo je navodna moja greška

izvolte prvu rečenicu orosa:

Халкидонски орос

Дакле, следујући божанственим оцима, сви ми једногласно учимо да би требало исповедати Једног и истог Сина, Господа нашег Исуса Христа, као Савршеног по Божанству, и Њега истог Савршеног по човештву; истинитог Бога и Њега истог истинитог човека: из разумне душе и тела, као Једносуштног Оцу по Божанству и Њега истог једносуштног нама по човештву. Подобног нама у свему, осим у греху. Пре свих векова рођеног од Оца по Божанству, а у последње дане Њега истог, ради нас и ради нашега спасења рођеног по човештву од Дјеве Марије Богородице.

Па ти не разумеш ни шта си сам написао камоли шта пише у Оросу. 

Као да си шемпијав! Кад је Личност узела божанску природу? То си рекао, јадан!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Ja stvarno nemogu vise! Laku noc! :1502_baby:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ведран* рече

Дакле "Христос преегзистира".

Сад само још и поверуј у ово што си исповедио и биће добро. 

da preegzistira: prevečni Bog

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ведран* рече

И од овога ти вадиш ово "под видом" и од тога правиш симболологију...

Па да како је него под видом? Зато што нисмо канибали.

i šta onda trućite xy strana da ste mi ukazali na grešku kad GREŠKE NEMA

Подели на овим сајтовима

Управо сада, dragisa рече

da preegzistira: prevečni Bog

Vec smo pricali sto puta o toj stvari.

Recimo, tamo, kako se tumaci slava Isusa Hrista pre stvaranja sveta,...gde se odnosi na Njegovu prevecnost kao Sina Bozijeg.itd.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Trifke рече

Logos nije uzeo dve prirode mladicu jer da je uzeo dve prirode znacilo bi da je bio trece. Misli malo sta pises.

Za predhodni citat dadoh ti sta rase Palama o pricescu i usporedi to sa onim sto si ti kazao. 

kažem ja da ste vi zabavna družina ...

Подели на овим сајтовима

naravno da li treba da kažem da NEMATE NITI JEDAN izvor koji potvrđuje vašu sumanutu teoriju fizičke preegzistencije.

ni jedan!!!

tekstovi otaca koje vi podvalčite ni jednom rečju ne govore to što vi govorite, jedino šta znate, a to može bukvalno svako, jeste da podvlačite citate i dedukcijom izvodite zaključke kako su oci mislili isto što i vi. pa ako su mislili zašto nema NI JEDNOG dela na tu temu.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, dragisa рече

navedeš im sve ne oni opet....

Ne znam koliko si pratio, ali, bilo je jos nekoliko vrlo interesantnih i velikih tema koje se bave ovim pitanjima i mnoge stvari smo vec prosli i raspravljali, ali, nekako opet se ponovo pokrecu ista pitanja i ponovo se interpretiraju na neki novi nacin ( koji odgovara drugoj strani ),...iako, je vec sve raspravljeno sa odgovarajucim citatima otaca.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...