Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 16 минута, Матусал рече Право си казао.... јер пијаху од духовне стене која их је следила а стена беше Христос, надам се да си слушао данашњи апостол на водоосвећењу... Jednostavno Matusal, i pravednici SZ i pravednici NZ su se verom u Isusa Hrista spasavali. 30 Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером Samo sto se realno opravdanje , kroz veru desava kada : " 23 Јер сви сагрешише и изгубили славу Божију, 24 И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа." Otkupom na krstu. I, mi , danasnji hriscani se verom spasavamo, ...blago onima koji ne videse, a veruju... Tako da, svi se verom spasavamo, hvala Bogu na tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 7 минута, Bokisd рече Bio je dusom u adu ( verovatno si pogresio ). Opet, kazem ti, blagodat i opravdanje i otkup se daju' samo Isusom Hristom. " И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа" Zakon ne pomaze. "Јер се делима закона ни једно тело неће оправдати пред Њим; јер кроз закон долази познање греха." I, svi pravednici SZ ce : ""Таким образом, Он и в аду проповедовал, чтобы освободить тех, которые должны были уверовать, как если [бы] Он пришел к ним, воплотившись во время их жизни. Ибо они и в аду в совершенстве познали Его." ( sv. Kiril Aleksandrijski ) Tom verom u kojoj su se i upokojili, pravednici SZ ce' ...savrseno prepoznati Njega....Koga su verom videli iz duboke proslosti, kao ovaplocenog Spasitelja lludi, Koji se javio u vremenu zivljenja apostola.... Погрешио сам. Ниси ме разумео, Аврам је само прошао кроз ад и васкрсао са Христом, није боравио и мучио се у аду хиљадама година. Мојсеју се Бог јавио у купини са речима ,,Ја сам Бог Аврамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев а после у јевањђељу Господ цитира те речи и каже да је Бог Бог живих а не мртвих. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 17 минута, Bokisd рече Jednostavno Matusal, i pravednici SZ i pravednici NZ su se verom u Isusa Hrista spasavali. 30 Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером Samo sto se realno opravdanje , kroz veru desava kada : " 23 Јер сви сагрешише и изгубили славу Божију, 24 И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа." Otkupom na krstu. I, mi , danasnji hriscani se verom spasavamo, ...blago onima koji ne videse, a veruju... Tako da, svi se verom spasavamo, hvala Bogu na tome. Само што ти не разумеш да су пророци мученички пострадали за Исуса Христа и да је у њима деловала Христова тајна спасења( оваплоћења и васкрсења....) Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 5 минута, Матусал рече Само што ти не разумеш да су пророци мученички пострадали за Исуса Христа и да је у њима деловала Христова тајна спасења( оваплоћења и васкрсења....) Pa kako bre rodjeni, kad se zna da je na njih delovao goli Logos a na ove druge modernije odebljani ovaploceni Logos Isus Hristos. Матусал, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 25 минута, Матусал рече Погрешио сам. Ниси ме разумео, Аврам је само прошао кроз ад и васкрсао са Христом, није боравио и мучио се у аду хиљадама година. Мојсеју се Бог јавио у купини са речима ,,Ја сам Бог Аврамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев а после у јевањђељу Господ цитира те речи и каже да је Бог Бог живих а не мртвих. Ovo u vezi, da je ,.... Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev ? Bog nije Bog mrtvih nego zivih.....odnosi se na veru u vaskrsenje. "Позивајући се на Мојсеја они су хтели да одбаце учење о Васкрсењу, али Христос их Мојсејевим речима уверава говорећи: ,Ја сам Бог Авраама, Исака и Јакова.“[15] Овим речима Христос жели да каже да Бог није Бог онога што не постоји, већ онога што постоји и што јест. Није им рекао ,Ја сам био Бог…“, већ Ја сам Бог“. Иако су они умрли, и даље живе у нади Васкрсења. " ( sv. Teofilakt Ohridski ) Vera i nada u buduce Vaskrsenje. Mislim, ono, Matusal,....Avram je vaskrsao sa Hristom ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 7 минута, Bokisd рече Ovo u vezi, da je ,.... Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev ? Bog nije Bog mrtvih nego zivih.....odnosi se na veru u vaskrsenje. "Позивајући се на Мојсеја они су хтели да одбаце учење о Васкрсењу, али Христос их Мојсејевим речима уверава говорећи: ,Ја сам Бог Авраама, Исака и Јакова.“[15] Овим речима Христос жели да каже да Бог није Бог онога што не постоји, већ онога што постоји и што јест. Није им рекао ,Ја сам био Бог…“, већ Ја сам Бог“. Иако су они умрли, и даље живе у нади Васкрсења. " ( sv. Teofilakt Ohridski ) Vera i nada u buduce Vaskrsenje. Mislim, ono, Matusal,....Avram je vaskrsao sa Hristom ? Da, ne moze bez Hrista da vaskrsne, Vaskrsenje je Jedno, zato je atemporalno. Si ti veći od Avraama? kopitar and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 9 минута, Bokisd рече Ovo u vezi, da je ,.... Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev ? Bog nije Bog mrtvih nego zivih.....odnosi se na veru u vaskrsenje. "Позивајући се на Мојсеја они су хтели да одбаце учење о Васкрсењу, али Христос их Мојсејевим речима уверава говорећи: ,Ја сам Бог Авраама, Исака и Јакова.“[15] Овим речима Христос жели да каже да Бог није Бог онога што не постоји, већ онога што постоји и што јест. Није им рекао ,Ја сам био Бог…“, већ Ја сам Бог“. Иако су они умрли, и даље живе у нади Васкрсења. " ( sv. Teofilakt Ohridski ) Vera i nada u buduce Vaskrsenje. Mislim, ono, Matusal,....Avram je vaskrsao sa Hristom ? Знаш шта ја мислим, и неки оци знајући колико нам је тешко појмити тајну вере пристали су на хронолошко исповедање вере ради лакшег разумевања, требало је све то посложити и уклопити у неки нормалан и разуман систем лак за разумевање палом човеку ограниченом временом и простором и тако су настајале и надограђивале разне конструкције. Христов угао гледања није такав, и овде можемо да гледамо на ствари из угла човека и из угла Богочовека. Мени је то што ти тврдиш потпуно неразумљиво чак су и израиљци говорили у себи имамо оца Авраама а зашто би се уздали у онога који је у аду. Ако покушамо да ствари сагледамо кроз литургију онда ћемо се осврнути на Тело Христово и предлажем ти да простудираш ову слику Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 пре 12 часа, Снежана рече Знаш зашто се један поп удавио када је у реку упао? Грешком су му викали "Попе дај руку да те извучемо" није их разумео. Да, знам, требали су говорити "држи попе руку". Имам једнога са деменцијом (не попа) којег када обиђем за време ручка и видим да се мучи јер не може кашиком да заграби храну, понудим да му помогнем. Али он скоро ништа не разуме што ја говорим. Гледа неповерљиво јер је такав одувек био, и када кренем да узмем кашику, морам да га убеђујем док лагано потежем кашику из његове руке, и обећавам да ћу да му дам храну. И тако после сваког залогаја, из почетка као да ништа није било, јер неће да му ставим храну у уста него му вратим кашику у руку, он стави себи у уста, и онда ја опет морам пола минута да га убеђујем док потежем кашику из руке, јер стисне и не да. Поента је да је такав био целог живота. Ни он никад није разумео "дај". Trifke, Матусал, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 пре 4 часа, Нифада рече Наравно,природа није усвојена безлично,јер би и спасење било безлично и тицало би се аутоматски свих. Ima i onih koji mešaju dogmatske,teološke teme sa pričama rekla-kazala,i ponekad pokušavaju dokazivati nešto interpretirajući nečije stavove sa nekom drugom temom.Ništa novo. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Citam ti ja danas ovaj tekst : Luke 16:19 Čovjek neki pak bješe bogat, koji se oblačaše u skerlet i u svilu, i življaše svaki dan gospodski i veseljaše se. Luke 16:20 A bijaše jedan siromah, po imenu Lazar, koji ležaše pred njegovijem vratima gnojav, Luke 16:21 I željaše da se nasiti mrvama koje padahu s trpeze bogatoga; još i psi dolažahu i lizahu gnoj njegov. Luke 16:22 A kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u naručje Avraamovo; a umrije i bogati, i zakopaše ga. Luke 16:23 I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu, Luke 16:24 I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu. Luke 16:25 A Avraam reče: sinko! opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svome, i Lazar opet zla; a sad se on tješi, a ti se mučiš. Luke 16:26 I preko svega toga postavljena je među nama i vama velika propast, da oni koji bi htjeli odovud k vama prijeći, ne mogu, niti oni otuda k nama da prelaze. Luke 16:27 Tada reče: molim te dakle, oče, da ga pošalješ kući oca mojega, Luke 16:28 Jer imam pet braće: neka im posvjedoči da ne bi i oni došli na ovo mjesto mučenja. Luke 16:29 Reče mu Avraam: oni imaju Mojsija i proroke, neka njih slušaju. Luke 16:30 A on reče: ne, oče Avraame! nego ako im dođe ko iz mrtvijeh pokajaće se. Luke 16:31 A Avraam mu reče: ako ne slušaju Mojsija i proroka, da ko i iz mrtvijeh ustane neće vjerovati. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 20, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Изгледа да сам претекао, мада морам да будем у кревету... Јуче нисам могао ни да читам шта сте писали, тек сада прочитах... Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Isto tako zapazih na jevadjelju na danasnjoj liturgiji: John 1:30 οὗτός ἐστιν ὑπὲρ οὗ ἐγὼ εἶπον· ὀπίσω μου ἔρχεται ἀνὴρ ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. John 1:30 To je onaj o kojem rekoh: Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom jer bijaše prije mene!" I kada zapazih ovu rec u crvenom, prosto nisam mogao da verujem kako je Jovan mogao da napise tako nesto. Zamislite: covek koji je perda mnom jer bijase pre mene. Ja eto prosto nemogu da se nacudim kako je eto to mogao da napise. Verovatno nije znao da ce se posle 20tak vekova pojaviti ljudi koji mu mogu objasniti da to i nije bas tako kako je on napisao. Жика, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 пре 13 минута, Zoran Đurović рече Изгледа да сам претекао, мада морам да будем у кревету... Јуче нисам могао ни да читам шта сте писали, тек сада прочитах... Ma nedaj se Zoki. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 20, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Isto tako zapazih na jevadjelju na danasnjoj liturgiji: John 1:30 οὗτός ἐστιν ὑπὲρ οὗ ἐγὼ εἶπον· ὀπίσω μου ἔρχεται ἀνὴρ ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. John 1:30 To je onaj o kojem rekoh: Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom jer bijaše prije mene!" I kada zapazih ovu rec u crvenom, prosto nisam mogao da verujem kako je Jovan mogao da napise tako nesto. Zamislite: covek koji je perda mnom jer bijase pre mene. Ja eto prosto nemogu da se nacudim kako je eto to mogao da napise. Verovatno nije znao da ce se posle 20tak vekova pojaviti ljudi koji mu mogu objasniti da to i nije bas tako kako je on napisao. Ниси ти добро схватио:: "тек треба да дође", али на крају времена чека се њихово допуштење Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 20, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 20, 2018 Знаш, око Царства тамо далеко одакле треба да дође је окупација силних војски митарстава ту закон не помаже... Леле када некоме пред очима све пролази, а он гледајући не види испуњење закона на кожи својој и на свима око себе Погледај "КОНТЕКСТ" текста у снимку Колика он верује у то што куца, невероватно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука