Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Trifke рече Cekaj pa kako neznas. Vedran je to vec objasnio. Bio je to bioskop na otvorenom i onda znas senke od kokica i koka kole i posmatraca. Свашта од вас. Па ел не пише у Писму да је облак наишао. Кад облак наиђе онда настане сенка. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Матусал рече Сенке које силом крста раздвајају море, исушују јордан и дају воду из камена и ману са неба........ Ma razmem ja tebe rodjo i ne protivim se onome sto pises nego ismejavam glupost koja pokusava da ti dokaze da je cno belo a belo crno Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 15 минута, Матусал рече Све испуњавајући неограничени.. значи и просторно и временски јер разбојника већ видимо у рају а васкрсење у времену још не би објављено, значи и силазак у ад је атемпорални догађај или Христос лаже када говори да умре Лазар и анђели га однесоше у наручје Аврамово, или зашто каже Аврам би рад да види дан мој и виде и обрадова се. Објасни ми још једну ствар како су стари силом крста чинили чуда када Христос још не беше разапет и тајна крста показана. Мојсије подиже змију у пустињи и који погледа на њу би излечен од уједа отровница. Како делује благодат крста пре распећа? Kako, je silazak u ad atemporalni dogadjaj ? Zar nije bio, telom u grobu. Svojim telom koje je umrlo na krstu , bio je u grobu. Kako je sad, atemporalno bio u adu sa dusom kao Bog ? Opet ti kazem, ne pitaj mene, pitaj tamo, gde apostol kaze, da su verom cinili sve stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Само да вам кажем. Сад сам прешао на Вивалдија. Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Kako, je silazak u ad atemporalni dogadjaj ? Zar nije bio, telom u grobu. Svojim telom koje je umrlo na krstu , bio je u grobu. Kako je sad, atemporalno bio u adu sa dusom kao Bog ? Opet ti kazem, ne pitaj mene, pitaj tamo, gde apostol kaze, da su verom cinili sve stvari. A kako je tim istim telom gledao razbojnika u raju istovremeno? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 8 минута, Trifke рече Znaci malo jeste malo nije kako nam odgovara. Bravo! Zaista nisam verovao da ces ovako nesto napisati. Kako, mislis, kako nam odgovara ? Rekao sam precizno, sta mislim o tim stvarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Kako, je silazak u ad atemporalni dogadjaj ? Zar nije bio, telom u grobu. Svojim telom koje je umrlo na krstu , bio je u grobu. Kako je sad, atemporalno bio u adu sa dusom kao Bog ? Opet ti kazem, ne pitaj mene, pitaj tamo, gde apostol kaze, da su verom cinili sve stvari. @Матусал Jesam li ti rekao da ce pokusati da ti dokaze da je belo crno a crno belo? Volim_Sina_Bozjeg, Bokisd, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Ведран* otje klasika da smiruje. Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Bokisd рече Kako, je silazak u ad atemporalni dogadjaj ? Zar nije bio, telom u grobu. Svojim telom koje je umrlo na krstu , bio je u grobu. Kako je sad, atemporalno bio u adu sa dusom kao Bog ? Opet ti kazem, ne pitaj mene, pitaj tamo, gde apostol kaze, da su verom cinili sve stvari. Не сумњам ја да је Христос био телом у аду него да је Авраам био 2000 година у паклу.... био је достојан да за живота говори са богом а када се ослободио тела и прошао поприште животне борбе отишао у ад......бесмислено..... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Bokisd рече Kako, mislis, kako nam odgovara ? Rekao sam precizno, sta mislim o tim stvarima. Ne nisi nego si ubacio u tekst nesto sto tamo nije bilo. "nasu prirodu" i td Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Ведран* otje klasika da smiruje. Ел то православно? Неки ми стално нападају руског имењака, Илариона, за компоновање, и љубав према Баху. Веле каки је он владика а компонује! Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 13 минута, Матусал рече Ко их је осењивао????? Hristos kroz veru u svoje ovaplocenje i kao Spasitelja ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Laku noc ljudi. Kasno je! Volim_Sina_Bozjeg, Milan Nikolic, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Hristos kroz veru u svoje ovaplocenje i kao Spasitelja ljudi. Право си казао.... јер пијаху од духовне стене која их је следила а стена беше Христос, надам се да си слушао данашњи апостол на водоосвећењу... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 24 минута, Матусал рече Не сумњам ја да је Христос био телом у аду него да је Авраам био 2000 година у паклу.... био је достојан да за живота говори са богом а када се ослободио тела и прошао поприште животне борбе отишао у ад......бесмислено..... Bio je dusom u adu ( verovatno si pogresio ). Opet, kazem ti, blagodat i opravdanje i otkup se daju' samo Isusom Hristom. " И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа" Zakon ne pomaze. "Јер се делима закона ни једно тело неће оправдати пред Њим; јер кроз закон долази познање греха." I, svi pravednici SZ ce : ""Таким образом, Он и в аду проповедовал, чтобы освободить тех, которые должны были уверовать, как если [бы] Он пришел к ним, воплотившись во время их жизни. Ибо они и в аду в совершенстве познали Его." ( sv. Kiril Aleksandrijski ) Tom verom u kojoj su se i upokojili, pravednici SZ ce' ...savrseno prepoznati Njega....Koga su verom videli iz duboke proslosti, kao ovaplocenog Spasitelja ljudi, Koji se javio u vremenu zivljenja apostola.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука