Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Trifke рече @Milan Nikolic Da te jos jednom pitam. Evo ti citat gore. Ако мислиш да је то доказ преегзистенције, нашег спасења као реалног постојања у самој вечности, тако да је то реално постојање чак и пре постања света, онда нека буде по вери твојој. Ја ти рекох да не мислим тако. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Наше мисли нису као твоје мисли. Јер колико је небо далеко од земље толико су удаљене мисли наше од мисли твојих. Шта даље причати. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Брка Жарковачки рече Још кад би имао стварно неког мишљења. Он се или захебава или болује од неке патологије мишљења. Глуп човек не пише тако. Evo za mojih 55 godina ne secam se da sam sreo nesto slicnije. Лазар Нешић, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Управо сада, Trifke рече Evo za mojih 55 godina ne secam se da sam sreo nesto slicnije. Ја нисам ни провоцирао, нити сам се шалио са оним. Скоро сам 18 година на форумима, нигде нисам видео да су неког трајно и неизбрисиво бановали. Ево га сад овде случај, исти човек, иста лудила ... Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Evo za mojih 55 godina ne secam se da sam sreo nesto slicnije. Има много ствари на небу и земљи о којима ваша мудрост и не сања, мој Хорацио, оћу рећи Трифке! Лазар Нешић, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Битно је да су ваше мисли узвишеније од наших који се не слажемо са вама, као небо од земље. Свака част братијо, тако сте нам дивни. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Дао сам му храну да не умре ноћас од беса. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Него Трифке, виде ли ти како се сад мени накачио само да тебе и цитате искулира. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Зашто ви кулирате Мајендорфа? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Wow ова тема престигла до данас неприкосновену тему где се мувају женски и мушку (кобајаги разговарају) ... Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 10 минута, Матусал рече Свети оци кажу да су старозаветни пророци живели тајном крста и били просветљени Христовом благодаћу, тј. живели и страдали за Христа. Једноставно питање је која је благодат дејствовала у њима? Ако је благодат онда није од закона а благодат се јавила кроз Исуса Христа, не постоји ни једно друго име ни на небу ни под небом којим би се могли оправдати нити примити благодат. Благодат божија се излила на свет кроз Христов домострој, оваплоћење, крштење, страдање, васкрсење, вазнесење.....Благодат се атемпорално изливала на пророке кроз коју су они познавали тајну Христа али су је проповедали у складу са временом у коме су се налазили али сама благодат је од оваплоћеног и васкрслог ми се неможемо обожити кроз голог Логоса него кроз очовеченог, сенка старог завета је своју делотворност добијала од прволика тј. од самог обличја небеских ствари јер сама од себе не може имати благодат. Значи да свако обожење свој почетак има у оваплоћењу у супротном када би постојала могућност нашег обожења кроз голог Логоса било би обесмишљено оваплоћење. Ali, zar se ne kaze, da su se pravednici SZ opravdali verom, ne blagodacu ? ( Rimlj. 3 ) " 28 Мислимо дакле да ће се човек оправдати вером без дела закона. 30 Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером A, blagogadat se daje samo : " 23 Јер сви сагрешише и изгубили славу Божију, 24 И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа." Pa, i pravednici SZ su odlazili u tamnice, tek, sa blagodacu Njegovom su bili, otkupjeni Isusom Hristom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Ако мислиш да је то доказ преегзистенције, нашег спасења као реалног постојања у самој вечности, тако да је то реално постојање чак и пре постања света, онда нека буде по вери твојој. Ја ти рекох да не мислим тако. Dobro objasni mi kako sam to bio uznet na nebo i kako mi je darovano carstvo buduce? U prvom delu molitve se kaze a kada smo otpali podigao si nas (to je jasno) i nisi odusta da sve cinis (i ovo je jasno) dok nas nisi uzneo na nebo i darovao nam Carstvo tvoje buduce. Crveno mi objasni. Лазар Нешић, Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Рекох ти да је кључ у Литургији. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Рекох ти да је кључ у Литургији. Само што тај кључ у твоју браву не улази. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Треба видети како схватамо Евхаристију. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука