Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 6 минута, Trifke рече @Zoran Đurović Ako ovo budes slusao ne gine ti vecna pamjat jer sta zna Kengur. Prvo i prvo on je preneo svoju prehladu na magare pa sada i na tebe. Opasno siri svoj negativni uticaj. Rodjo moj, bas malopre proprucih stari lek za prehladu: kuvano vino ili rakiju sa kranfilicem i biberom(mada je bolje vino) . Шта ти знаш! Ти си већ стар и не пратиш медЕцину! "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Kad se pominju kojekakvi virusi evo malo ruskog humora. Babka Jefimija vrača protiv kompjuterskih virusa: https://ok.ru/video/11647255976 Bro ozdravljenje što ljudima, što kompjuterima. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 10 минута, Ведран* рече Шта ти знаш! Ти си већ стар и не пратиш медЕцину! Isusovo magare and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 32 минута, Ведран* рече Е! Вражија сила не спава. Не могаше издржати бомбе па сад ударили на Аву легионима вируса. Треба извршити егзорцизам над вирусима. Вако да чиниш Аво егзорцизам да ти добро буде и ишћераш силу вирусну: 1. Да се прекрстиш. 2. Оту мученицу штос јуче купио, попијеш. Не сву! Једну чашицу само! Немој више, да не дехидрираш. Кад је пијеш да наћераш на један крајник па на други, па горе па доље па онда да гуцнеш. И онда јопе да се прекрстиш. 3. Да направиш слани раствор Аво, или у апотеки да купиш, и да га шмрчеш у нос. Још боље у мекану бочицу коју можеш набити у једну ноздрву и напумпати тај раствор да излази на другу ноздрву. Не диши на нос да се не удавиш! Мимимум чашу тога да проћераш кроз нос. Ујутро и увече. 3. Да купиш ц витамина. И да пијеш, не оне кукавичке дозе, него јуначке. Прво 1мг, па онда мало касније још један па тако све док не добијеш Бокисдову бољку. Ц витамин не море ништа нашкодити. Кад буде доста, он ће сам изаћи на доњи крај. И кад почне излазити ти га пушћи нек иде и немој више да пијеш док се не смири, а онда узми помање. 4. Цинк да пијеш, то знаш. 5. Да скуваш неку чорбицу, супицу, и да у њу накркаш а) турмерика док се не зажути ки Сахара, и б) љуте паприке у праху колико можеш да поднесеш, и онда да то срчеш док ти уши не поцрвене и док сузе не крену. Кад сузе крену онда вичи опрости ми Боже грехе моје, па ће ти се то рачунати и као сузно покајање. Вели Св Симеон Нови Богослов да ко не плаче надрљао је. 7. Ако имате у тој клетој Италији мед од мануке, то да набавиш и да лижеш по мало. Можда је скуп ко враг, али је добар. 6. Што више течности да личиш* И побјећи ће од тебе сила вирусна. Амин. * Личити значи локати. А етимологија му је следећа. Кад сам био мали и практично тек пропричао, одвели су ме на село. Тамо сам гледао животиње од којих је крава била једна од занимљивијих. И тако сам ја гледао краву како из велике кофе пије воду, и кад је дошла до дна поче крава да срче оно мало воде што је остало. Ја гледам скоро ништа нема у кофи. Па погледах у краву и у чуду уздигнух обе руке у ваздух и упитах краву "а што личиш кад нема?". А она ме само погледа, и не рече ми ништа. А ово остаде записано у житију моме, као и ова реч "личити воду" што уђе у локалну употребу. А сад се нешто мислим, изгледа да су мени још онда нелогичне ствари биле чудне. Дал је урођено дал стечено. Не знам. Ovo vrijedi isprintat,prevesti i zakeljit na zid u ambulantu..pa ti si Vedrane komedija. Ведран*, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Ведран* Да скратимо: Кад не будеш знао где си шупаљ, оздрављење ће отпочети Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, Снежана рече @Ведран* Да скратимо: Кад не будеш знао где си шупаљ, оздрављење ће отпочети А бре, ел не рекох да је егзорцизам? Кад је егзорцизам мора да излази! Не може другачије. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 7 минута, Снежана рече @Ведран* Да скратимо: Кад не будеш знао где си шупаљ, оздрављење ће отпочети Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече А бре, ел не рекох да је егзорцизам? Кад је егзорцизам мора да излази! Не може другачије. Sisam ovce dole u jasnenje ... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Поп да ти удели? Јес ти полудио? Знаш зашто се један поп удавио када је у реку упао? Грешком су му викали "Попе дај руку да те извучемо" није их разумео. Лазар Нешић, Isusovo magare, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече U Isusu Hristu je Osvetljena Apsolutna Datost. Slava Božja, je upravo to predodredjenje, gde se čovek ni u grehu nije razvijao bez pomoći Boga. Imali to kakve veze sa jansenistima i oni su vjerovali u predestinaciju ..znaš li nešto o tome? Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 32 минута, kopitar рече Imali to kakve veze sa jansenistima i oni su vjerovali u predestinaciju ..znaš li nešto o tome? Pa nije to predestinacija kako si je zamisljaju. Upravo je dar, gde se ti radjas u Hristu, buduci da je od Boga vanvremen a pri tom tvojim delovanjem ga ne mozes zaraditi, zadobiti,ni poznati ako ti ne podari sam Otac Nebeski,koji je dokaz da je taj dar bespocetan, nestvoren. Dakle realno postoji i pre tvog pocetka u tom smislu preegzistira sve vreme tvog pocetka i kraja ovde. Ali moramo se voditi Pavlom, prvo dusevno pa posle duhovno telo, dakle mi dar dobijamo u vremenu a Isus Hristos ne, Isus Hristos nije stvorenje. Preegzistenca je u tome što je to dar od Boga koji nije shvatljiv i nije od naše stvorene prirode zato dar preegzistira zbog svog svojstva realno i već je svima dat u Isusu Hristu, Telo je već zavrseno a istorija se ima tek dovršiti. O jansenitima ne znam ništa. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa nije to predestinacija kako si je zamisljaju. Upravo je dar, gde se ti radjas u Hristu, buduci da je od Boga vanvremen a pri tom tvojim delovanjem ga ne mozes zaraditi, zadobiti,ni poznati ako ti ne podari sam Otac Nebeski,koji je dokaz da je taj dar bespocetan, nestvoren. Dakle realno postoji i pre tvog pocetka u tom smislu preegzistira sve vreme tvog pocetka i kraja ovde. Ali moramo se voditi Pavlom, prvo dusevno pa posle duhovno telo, dakle mi dar dobijamo u vremenu a Isus HristosHristos ne, Isus Hristos nije stvorenje. Pregzistenca je u tome što je to dar od Boga koji nije shvatljiv i nije od naše stvorene prirode zato dar preegzistira zbog svog svojstva realno i već je svima dat u Isusu Hristu, Telo je već zavrseno a istorija se ima tek dovršiti. O jansenitima ne znam ništa. https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Jansenizam&ved=2ahUKEwjy7qj8sOTYAhUJCSwKHeKDC8cQFjAAegQICxAB&usg=AOvVaw3jj1_42pONIHnwv1WETcte Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 1 минут, kopitar рече https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Jansenizam&ved=2ahUKEwjy7qj8sOTYAhUJCSwKHeKDC8cQFjAAegQICxAB&usg=AOvVaw3jj1_42pONIHnwv1WETcte Po pocetnim stavkama vidim, da je pogrešna postavka. Preegzistencija je realnost sjedinjenja nesliveno, nerazdeljivo bozanske i covecanske prirode. Zato je to sjedinjenje moguce Bogu a čoveku tek po Bozjem daru, zato govorim da to sjedinjenje ne zavisi ni od voljnog ni od bilo kakvog delovanja covekove prirode, čovek je pozvan da u slobodi postojanja prihvati taj dar, kao sto je Marija prihvatila sjedinjenje sa Detetom recima,: evo sluskinje tvoje. Dakle dar nije nešto što covek moze sagraditi vec moze samo prihvatiti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Po pocetnim stavkama vidim, da je pogrešna postavka. Preegzistencija je realnost sjedinjenja nesliveno, nerazdeljivo bozanske i covecanske prirode. Zato je to sjedinjenje moguce Bogu a čoveku tek po Bozjem daru, zato govorim da to sjedinjenje ne zavisi ni od voljnog ni od bilo kakvog delovanja covekove prirode, čovek je pozvan da u slobodi postojanja prihvati taj dar, kao sto je Marija prihvatila sjedinjenje sa Detetom recima,: evo sluskinje tvoje. Dakle dar nije nešto što covek moze sagraditi vec moze samo prihvatiti. Dobro a što misliš o predestinaciji, da je unapred određeno ko će se spasiti...Pavao nešto o tome govori kad kaže ..'koje predodredi te i proslavi... Jansenisti su se rigorozno držali Augustina..ali ga izgleda pogrešno tumače. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 17 минута, kopitar рече Dobro a što misliš o predestinaciji, da je unapred određeno ko će se spasiti...Pavao nešto o tome govori kad kaže ..'koje predodredi te i proslavi... Jansenisti su se rigorozno držali Augustina..ali ga Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука