Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Ведран* рече

Непокајано шмокљаво магаре,

Питао сам те хоћеш ли да те разрешим твога греха и да ти боље буде. Али ти одби, нећеш. Ти више волиш грипу него да те ја разрешим. :))

А писали сте овде шта је пакао. Ето то је пакао. Тако ће бити у паклу, сви ће имати грипу, али ће им дража грипа бити но милост Божија. 12:smeha:

Али ја има да прснем данас светом богојављенском водом и у правцу Загреба, хоћеш - нећеш. 

Magarad ne ide u Pakao..tamo idu samo svećenici,biskupi,popovi i ostali pismoznanci..

Znas kako pise koliko je kome dano toliko ce se od njega i trazit..

A mene čekaju proplanci cvijeća i zelene trave..jer ja sam samo magare.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 3 минута, Isusovo magare рече

Magarad ne ide u Pakao..tamo idu samo svećenici,biskupi,popovi i ostali pismoznanci..

Znas kako pise koliko je kome dano toliko ce se od njega i trazit..

A mene čekaju proplanci cvijeća i zelene trave..jer ja sam samo magare.

Тоооо магаре!!

И ја ћу се онда спасти!

Тражићу да будемо на истој ливади. :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Тоооо магаре!!

И ја ћу се онда спасти!

Тражићу да будемо на истој ливади. :)))

Aaaa nećeš..livada za magarad je posebna i tamo ništa nečisto ne trčkara..

Ti ćeš dobiti poseban apartmančić,samo za poponje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Утицај директора  фабрике гаћа на ВСБ!12:smeha:

:))

Оће и он да буде фаца. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Isusovo magare рече

Ti ćeš dobiti poseban apartmančić,samo za poponje.

Оће на силу да ме угура у сутерен. :unbelieveble:

Рекао сам да нисам ја за тамо. Ја сам за ливаду. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Он је уметник. Они стварају у хаосу. 

Мајка није смела да ми сређује собу. Бих дизајнер и рекорд сам постигао кад сам се кретао по соби напуњеној згужваним папиром и другим стварима који су ми као вода долазили до струка!:))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Утицај директора  фабрике гаћа на ВСБ!12:smeha:

Svetitelja sa sabora. :)))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

@Trifke да ли ти је доста она горе свињетина, или ти треба још меса? :citac:

Гриша има на претек, скуте му љубим. Све дивљач. :))

"... али, ко је злобан и неукротива звер тј. сасвим неспособан да у себе смести оно што се предлаже у умозрењу и у Богословљу, такав нека се не скрива у шуми са злобном намером да улови било какав догмат или било какву реч нашу, како би својим богохулством растрзао здраво учење, него нека се удаљи и што више одступи од горе, иначе ће бити побијен камењем и будући зао, злом ће погинути из простог разлога што истинита и тврда учења јесу камен спотицања за све оне који наликују зверима; - погинуће, без обзира што је рис који умире у шаренилу своме, или је лав који граби и риче који лови наше душе или наше учење, не би ли их претворио себи за храну; или је свиња која са блатом меша и губи прекрасне и блештеће бисере истине; или је арабијски, и другог порода, вук, без обзира што су вукови лукави у својим лажним наумима; или је лисица тј. лукава и неверна душа која, сходно времену и потреби, прима на себе разна обличја, хранећи се мртвим и усмрделим лешинама, као и маловажним виноградом (јер јој недостаје нешто крупније); или је било која друга животиња забрањена Законом, нечиста за храну и употребу! Реч, избегавајући и удаљавајући се од таквих, жели да буде записана на постојаним и каменим таблицама, и уз то на обејим странама таблица, због јасног и прикривеног смисла у Закону -  јасног и откривеног, који је многима потребан и који пребивају у долини, и прикривеног, који је намењен малобројнима и који узађоше горе."

:naklon:

Што потписа Гришу? - Да си овако оставио, рекли би: Пријавити оног римског јеретика поганог језика Редакцији и бановати га за свагда на Поукама, јер иако је од њега, премного је! Тај је срамота за свештенство, како рече Сарага и још неки!:))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

ви све знате и у стању сте да све друге томе научите!

Врхунац дрскости је кад дођу мени Августина да објашњавају! Крене ми пара на уши! 12:smeha::))12:smeha:

Е, а сад да питаш Биоксита или Видовиту Зорку да ли би јео душу Гр Богослову, да је којим случајем у прилици, одговорили би: Ко, ја? Шта ти пада на памет!:))  

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Ведран* рече

Оће на силу да ме угура у сутерен. :unbelieveble:

Рекао сам да нисам ја за тамо. Ја сам за ливаду. 

Lažljivac jedan..sram te bilo.Sramiš se reći da si pop.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Одох да си купим ракију... После да вам завршим са хидрогенском...:sunce:

А бре Аво, као киша око Крагујевца! Уцрвљаћемо се. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Снежана рече

Чисто из радозналости, зашто мислиш да је рођење Исусово битније од васкрсења?

možda izraz "važnije ili veće" nije najbolji u odnosu na ono što sam hteo reći. Spasenje u sebi obuhvata i Ovaploćenje i Vaskrenje i Oboženje i Preobraženje... itd sve je to jedinstven dogadjaj jer predstavlja isti momenat: jedinstvo Boga i Čoveka. npr kada Apostol Pavle kaže ne živim više ja nego živi u meni Hristos, da li je to: ovaploćenje, vaskrenje, oboženje ili preobraženje...ili? I jedno i drugo i treće jer predstavlja jednu istu stvar jedinstvo Boga i Čoveka. taj izraz "živi u meni Hristos" nije pesnička alegorija nego stvarnost za koju se ne može se reći izolovano to je (samo) oboženje, jer tako nešto kao izolovano ne postoji, odnosno ono je ujedno i Ovaploćenje (novog čoveka) i Vaskrsenje (mrtvog čoveka) i Oboženje (starog čoveka) i Preobraženje (postojećeg čoveka)...

da ne filozofiram dalje, medjutim ono što sam hteo reći je da taj neverovatn i nama teško pojmljiv momenat istovremenog postojanja dve potpuno različite stvari (koje se nikada neće pomešati jer su razlike medju njima ne premostive) sjedine u Jedno, najveličanstvenije predstavlja Ovaploćenje. Ovaploćenje je istinska Volja Božija i zbog nje je sve stvoreno što je stvoreno.  Ova Volja je najveća ljubav jer pokušava da nadiđe prirodu, sa jedne strane Bog svojom voljom ide protivno svojoj prirodi i uzima stvoreno, dok čovek (koji jedini u prirodi ima tu sposobnost) svojom voljom ide protivno svojoj prirodi kako bi primio božansko, u tom odnosu koji se zasniva samo na ljubavi radja se odnosno postoji odnosno Ovaploćuje ono što nikada po sebi ne bi moglo da postoji kao jedno i time predstavlja jedino autentično Novo (na odredjen način novo možda čak i za samog boga). u tom smislu kažem "važnije ili veće"...

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...