kopitar Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam Pavle kaže da umiremo potpuno, zato je i potrebno da Hristos preegzistira a ne da se koprcamo sa besmrtnim dusama. Kroz Hrista je vaskrsenje kako za starog adama tako i za poslednjeg od nas ljudi. Zato mi je Zoran smisleniji. I meni jer za ovo drugo je potrebno dodatne egzebicije izvoditi. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Управо сада, kopitar рече I meni jer za ovo drugo je potrebno dodatne egzebicije izvoditi. Ovo drugo je prikriveni platonizam. Zoran Đurović, kopitar and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Bas ste se raspisali, treba to' procitat sve. ( ) Kasnije cu' da odgovorim na neke stvari. Samo da postavim nesto od Avgustina : "Zatim dodaje i kaze :' Zaista, zaista, kazem vam, dolazi cas, i vec je tu, kada ce mrtvi slusati glas Sina Bozijeg, i koji ga budu poslusali, zivjet ce. Jer kao sto Otac ima zivot u sebi, tako je i Sinu dao da ima zivot u sebi.' On jos ne govori o drugome uskrsnucu, to jest uskrsnucu tjelesa, koje ce biti na koncu, nego o prvome, koje je tu, sada. I, zaista, kako bi to razlucio, i kaze :' Evo, dolazi cas, i vec je tu.' Jer to uskrsnuce nije ono tjelesa, nego dusa. Naime, i duse imaju svoju smrt u bezbozju i gresima, i prema takvoj su smrti oni o kojima isti Gospodin kaze :' Pusti mrtve nek ukopavaju svoje mrtve !'...... ( O drzavi Bozijoj, 20 - 6, 1 ) Glavna poenta je u vaskrsnucu tela , koje ce biti na koncu, kako kaze Avgustin, sve ostalo je interpretacija njegovih pisanja i misli. ( mozemo da pricamo na razne nacine ) Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 17, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Па нисмо ли/ били мртви? "А ко има ухо да чује, он и чује!" " А Исус одговарајући рече им: Идите и јавите Јовану ово што чујете и видите: Слијепи прогледају и хроми ходе, губави се чисте и глухи чују, мртви устају и сиромашнима се про повиједа јеванђеље.[6] И благо ономе који се не саблазни о мене." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 19 минута, Bokisd рече Samo da postavim nesto od Avgustina А јеси ли ти прочитао целу Де цивитате деи? Trifke, kopitar and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 20 минута, Bokisd рече Bas ste se raspisali, treba to' procitat sve. ( ) Kasnije cu' da odgovorim na neke stvari. Samo da postavim nesto od Avgustina : "Zatim dodaje i kaze :' Zaista, zaista, kazem vam, dolazi cas, i vec je tu, kada ce mrtvi slusati glas Sina Bozijeg, i koji ga budu poslusali, zivjet ce. Jer kao sto Otac ima zivot u sebi, tako je i Sinu dao da ima zivot u sebi.' On jos ne govori o drugome uskrsnucu, to jest uskrsnucu tjelesa, koje ce biti na koncu, nego o prvome, koje je tu, sada. I, zaista, kako bi to razlucio, i kaze :' Evo, dolazi cas, i vec je tu.' Jer to uskrsnuce nije ono tjelesa, nego dusa. Naime, i duse imaju svoju smrt u bezbozju i gresima, i prema takvoj su smrti oni o kojima isti Gospodin kaze :' Pusti mrtve nek ukopavaju svoje mrtve !'...... ( O drzavi Bozijoj, 20 - 6, 1 ) Glavna poenta je u vaskrsnucu tela , koje ce biti na koncu, kako kaze Avgustin, sve ostalo je interpretacija njegovih pisanja i misli. ( mozemo da pricamo na razne nacine ) Kada je Avgustin u pitanju onda moras da pratis njegovu misao kroz celu knjigu koju pise kao i da sagledas kada je to pisao, na pocetku sredini ili kraju zivota. Njegova teologija se razvijala i on je jedan od mnogih otaca koje moras da pratis kroz njihov razvoj. Zato te lepo pita o Zoran jesi li procitao celu knjigu jer da si procitao sigurno nebi citirao to sto si citirao i kako si citirao. Ведран*, Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Највећи неспоразум око Августина су створили флорилегији. Људи су читали изводе, скрипте, а не цела његова дела. И овако се појави Боксит са неким цитатом (а ни онај трактат на Јн није прочитао, а камо ли свих 100 и нешто трактата које написа на Јн), други са пола мозга се прими, и онда имаш Романидис-Зизи причу о Августину... Ја сам годинама читао Августина, то је метар књига, а није Политикин Забавник... И још ти се помене контекст! Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Тело је слабо, а дух бодар, тако да одремах мало, а сад се бацам на хидрогенску бомбу! Биће вриштања: А који је то Отац тако рекао?! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Највећи неспоразум око Августина су створили флорилегији. Људи су читали изводе, скрипте, а не цела његова дела. И овако се појави Боксит са неким цитатом (а ни онај трактат на Јн није прочитао, а камо ли свих 100 и нешто трактата које написа на Јн), други са пола мозга се прими, и онда имаш Романидис-Зизи причу о Августину... Ја сам годинама читао Августина, то је метар књига, а није Политикин Забавник... И још ти се помене контекст! Problem je sto oni apsolutisticki shvataju sv oce. Ne mogu da razumeju da su se oni razvijali i kao ljudi i kao teolozi i u svojim spisima cesto menjali stavove po nekim i vrlo znacajnim pitanjima. Ja znam jedan primer za Sv Zlatousta. Bezgresnost na zemlji ne postoji. Bila je samo u Gospodu Isus Hristu. Svi mi ostali menjamo svoje stavove i Bogu hvala rastemo. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 У славу оног што редакција побриса од Директора фабрике гаћа, а на рачун ВСБ и мој: Јн 7, 19. Није ли Мојсеј дао вама Закон? И нико од вас не извршава Закон. Зашто тражите да ме убијете? 20. Одговори народ и рече: Демон је у теби; ко тражи да те убије? Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 40 минута, Zoran Đurović рече А јеси ли ти прочитао целу Де цивитате деи? Nisam celu, ali, lako mogu da se nadju delovi koji govore o tome kakvo ce' biti nase vaskrsenje. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Nisam celu, ali, lako mogu da se nadju delovi koji govore o tome kakvo ce' biti nase vaskrsenje. Ајде? А мој докторат на ту тему... Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 17, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 30 минута, Trifke рече Problem je sto oni apsolutisticki shvataju sv oce. Ne mogu da razumeju da su se oni razvijali i kao ljudi i kao teolozi i u svojim spisima cesto menjali stavove po nekim i vrlo znacajnim pitanjima. Ja znam jedan primer za Sv Zlatousta. Bezgresnost na zemlji ne postoji. Bila je samo u Gospodu Isus Hristu. Svi mi ostali menjamo svoje stavove i Bogu hvala rastemo. Велики проблем, јер људи не прихватају да је покајање органски процес који траје у времену, те уместо да прихватају школу траже у цркви начин да се спасу од Бога т.ј. Живота Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 1 минут, Гајић рече Велики проблем, јер људи не прихватају да је покајање органски процес који траје у времену, те уместо да прихватају школу траже у цркви начин да се спасу од Бога т.ј. Живота Бога да уклопе по својим прохтевима... Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 54 минута, Trifke рече Kada je Avgustin u pitanju onda moras da pratis njegovu misao kroz celu knjigu koju pise kao i da sagledas kada je to pisao, na pocetku sredini ili kraju zivota. Njegova teologija se razvijala i on je jedan od mnogih otaca koje moras da pratis kroz njihov razvoj. Zato te lepo pita o Zoran jesi li procitao celu knjigu jer da si procitao sigurno nebi citirao to sto si citirao i kako si citirao. Recimo, ovo njegovo delo je podeljeno na 22 knjige, u kojima postoje glave, i poglavlja. Za svaku glavu je dat' kratak uvod o tome sta pise ( u toj glavi ) i relativno je lako naci sta je Avgustin pisao o vaskrsenju. ( knjige su u izdanju Krscanske sadasnjosti, imam sve tri knjige, drugar mi 'skoro'.... skroz,..... poklonio knjige ). Ovo delo je napisao oko 415 - 425.godine, znaci u starijem dobu, ( upokojio se 430.godine ) Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука