Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Ведран* рече

Августин каже кроз кога he shall rise на крају (у последњидан), can he rise even now (данас пред вама)

И још ово. Овде се јасно види у Августиновим речима, под условом да је превод ок, бла, бла, бла, да када каже he shall rise говори о нечему што би требало да се збуде. И то ради присутних јер за њих та реалност тек треба да се деси, за њих је то shall be, не и за Њега, па ни за Лазара, јер је он већ умро, за њега је настао крај. Затим говори да оно што би требало да буде, као будуће, за присутне, то јест да они сведоче будућем васкрсењу тек по сопственом васкрсењу, јер другачије не може, може да се деси и сада he can rise even now, јер је само Васкрсење (Васкрситељ и Живот) ту. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 4 минута, Bokisd рече

Pa, zar nije ovo 'prvo' vaskrsenje Lazara u materijalnom telu, a, ono drugo, ce' biti u preobrazenom ( telu ) ?

Ја нисам склон да верујем у два васкрсења. Јер да је за Лазара било "другог васкрсења", онда ово прво не би било васкрсење. А Писмо нам каже га Он васкрсе, и то пре свога страдања, како и певамо у тропару. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Ја нисам склон да верујем у два васкрсења. Јер да је за Лазара било "другог васкрсења", онда ово прво не би било васкрсење. А Писмо нам каже га Он васкрсе, и то пре свога страдања, како и певамо у тропару. 

Ma loodaci djole, možeš misliti da ispovedamo jedno Krštenje za oproštenje grehova a hiljadu vaskrsenja... ustajte zombiji večeras je grad vaš, pa se vratite ponovo u grobove dok vas ponovo ne cimnem iz sna..

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@Ведран*е @Volim_Sina_Bozjeg

Šta je to s vama dvojicom u zadnjih par postova, kao da je neki Duh Sveti sišao na vas nekako ubojito, tačno, precizno, nadahnuto pišete...ne znam previše mi je ovo idem da spavam, počeću se ushićivati. :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Ali, Vedrane, Lazar nije dobio preobrazeno telo, bio je ponovo u svom materijalnom telu.

I, recimo, kaze Avgustin,...You say, My brother shall rise again at the last day: true;.... 

Ili, ono, kako je Avgustin verovao i pisao o opstem vaskrsenju coveka ? 

Ne znam, vise sta da kazem.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

You say, My brother shall rise again at the last day: true;..

of his life...read this. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Ali, Vedrane, Lazar nije dobio preobrazeno telo, bio je ponovo u svom materijalnom telu.

I, recimo, kaze Avgustin,...You say, My brother shall rise again at the last day: true;.... 

Pitaj Tomu da li je Hristos imao rane od klinova i ranu od mača kojim Ga probodoše?

I Lazara su pipali, dok se nije uzneo sa Hristom.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

А шта ти знаш о преображеном телу?

Када је Исус разговарао са апостолима на путу у Емаус, како су они могли знали да је Његово тело преображено? Причали с њим, ходали, јели све редом. Једино што после од њих нестаде. Није сијало као на Тавору, а било је исто то. Јел ти знаш какво треба да буде преображено тело? Си га срео некад?

пре 3 минута, Bokisd рече

Млого бре смешно ово. Има две стране већ да не знаш шта да кажеш, али стално казујеш. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

А шта ти знаш о преображеном телу?

Када је Исус разговарао са апостолима на путу у Емаус, како су они могли знали да је Његово тело преображено? Причали с њим, ходали, јели све редом. Једино што после од њих нестаде. Није сијало као на Тавору, а било је исто то. Јел ти знаш какво треба да буде преображено тело? Си га срео некад?

Pa, cekaj, jel' Lazar u istoj situaciji kao Isus ? Da li je mogao da nestane ? Da li negde postoji neko svedocanstvo, da je Lazar imao preobrazeno ( duhovno ) telo, koje je, kao bilo zamaskirano 'materijalnim' telom ?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, cekaj, jel' Lazar u istoj situaciji kao Isus ? Da li je mogao da nestane ? Da li negde postoji neko svedocanstvo, da je Lazar imao preobrazeno ( duhovno ) telo, koje je, kao bilo zamaskirano 'materijalnim' telom ?

А бре код тебе стално неки маскембал, и трикови. Није било замаскирано. Него ти кажем да ди не знаш "природу" преображеног тела, не знаш какво је и његова својства. Према томе нема маскембала ни трикова. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

It s me leklerk, slušaj pažljivo ovo tju ti reći samo jednom.

Isus Hristos, sve vreme priča o Carstvu Božjem, priča o prevazilaženju prirode, pa kad priča o tome da u Carstvu nema bolesti, oni Ga požuruju da nekoga izleči, pa kad govori da je u Carstvu neprekidna Svetlost, oni Ga požuruju da slepi progledaju, pa kad govori o neprekidnom pokretu bezumornom delanju, oni Ga požuruju da hromi prohodaju, pa kad govori o besmrtnom i večnom Carstvu Božjem, oni ga požuruju da nekoga Vaskrsne.......

Kapiši?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

А бре код тебе стално неки маскембал, и трикови. Није било замаскирано. Него ти кажем да ди не знаш "природу" преображеног тела, не знаш какво је и његова својства. Према томе нема маскембала ни трикова. 

Pa, recimo, priroda preobrazenog tela u vaskrsenju je, kako kaze apostol, duhovno i neraspadljivo. I, dobijamo odmah takvo telo, nemamo, ....sad, malo materijalno, ....pa, posle malo, duhovno telo.

U tom smislu, ili je Lazarevo telo bilo, preobrazeno u duhovno ili je bilo samo materijalno. Ne vidim drugo resenje. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, recimo, priroda preobrazenog tela u vaskrsenju je, kako kaze apostol, duhovno i neraspadljivo. I, dobijamo odmah takvo telo, nemamo, ....sad, malo materijalno, ....pa, posle duhovno telo.

U tom smislu, ili je Lazarevo telo bilo, preobrazeno u duhovno ili je bilo samo materijalno. Ne vidim drugo resenje. 

Biće na google uskoro sve o tome.

Подели на овим сајтовима

Види. Ја верујем Писму више него своме умовању. А неупоредиво више него фантазирањима. У ствари фантазирањима, уопште не верујем. 

Зато имам и ја нејасноћа много, и не разумем како све то бива. Како вели Ава? Не разумем шта говорим, зато што говорим о Небеским стварима. А ја нисам онебешен :). Али трудим се да не говорим од себе него да о прочитаном размишљам, и трудим се да оно што ми се даје схватим, колико је то могуће.

На пример, мени није јасно како имамо мошти Лазареве? Нисам склон да то одбацим као нечије друге мошти и слично, без јако чврстих доказа. Али исто тако ја не могу да одбацим Писмо само зато што имамо Лазареве мошти. То никако. Дакле, или за то постоји објашњење које мени тренутно измиче, мада имам нека размишљања на ту тему или је нешто друго у питању. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...