Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 10 минута, Ведран* рече То ти је супер питање. Сенку прави тело, а не да се сенка појављује ПРЕ тела. Јел тако? Ако је тако, онда је тело ПРЕ сенке. Јел тако? А видимо га историјски после сенке. Дакле историја не условљава однос Тела и сенке. Јел тако? Na Tavoru je ta senka postala Svetlost, videli su dan Njegov. Kao i Avraam/ Justin Waters, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 18 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zato sto se Tavorska Svetlost razlila i obuhvatila i Mojsija i Iliju. Dakle Hristos preobrazeni,Svetlost od Svetlosti iz koga isijava Svetlost, razlio je ovaplocen na Tavoru tu Svetlost na kompletan stari zavet u real a ne u viziji apostola koji su bili na Tavoru. Да, погрешно је и рећи да ми њега познајемо као бестелесног јер то није истина, како би га бестелесно и могли познати. Ми га у старом завету познајемо кроз материју, у купини у огњу, у облаку, у скинији, у ветру, у чудесима, у пророцима....... а као врхунац познајемо га као Богочовека, а он је иако је одувек био светлост од светлости сада је отворио и нама приступ ка томе сијању и из вечности осветио времена и векове.... Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 2 часа, Bokisd рече Mislim, da je mozda ta' neka moja 'tvrdoglavost' vise vezana za drzanje nekih mojih stavova i principa, koje sam izgradio na osnovu tekstova otaca, hriscanskih pisaca i predanja. Sto ne znaci, da nisam prijemciv i otvorenog uma za drugacije stavove i poglede i za koliko je moguce tolerantan i pristojan razgovor i dijalog. Ne mogu da stignem da na sve odgovorim ( moze malo kasnije ). Previše si čitao tih tekstova, samostalno i to ti je navuklo tvrdoglavost. Teologija je duboka nauka, ne možeš biti samouk čitajući takve tekstove. To što si ti čitao su razna otačka djela, besjede ove besjede one, ali to je površna literatura, i taman da si ih pročitao 6000 hiljada komada to ti nije dovoljno da budeš kompetentan sa nekim ko je čitao sve te tekstove plus, čitao je originale na grčkom, latinskom, radio uporedne prevode, čitao interpertacije iz raznih drugih izvora, čitao djela koja su poprilično nepoznata široj publici jer nisu nikad objavljena itd....To je kao da čitaš gro literature o kvantnoj fizici, ali to ništa ne pomaže da izađeš na megdan kvantnom fizičaru koji je me školovan za to, poznaje mnogo više izvora, ima teorijsko znanje ne samo površnog tipa, nego i duboko ono što bi se reklo "tvrda hrana" za prosječnog slušaoca, ima eksperimentlano iskustvo koje ti recimo nemaš kvantnom fizikom itd....Vidi tako sam i ja u neoftiskoj fazi nakupovao nekih brat brartu 100 knjiga raznih....i naravno kad me prošla neofitska faza prošla me i volja za gutanjem te literature jer mi ne treba, stvara mi samo zabunu i onako dovoljno toga znam, a mnogo manje ispunjavam. Tako da sam zadržao njih par i ovo ostalo sve podjelio. No pored svega jesi prijemciv, imas i smirenja što je pohvalno, tj tolerantan si tako da samo naprijed želim ti da avanzuješ i dalje ako ava bude imao snage i volje zbog svih nas, već smo na 343 stranici . Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 38 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd Čuj nije ništa rekao? Saberi se, rekao joj je na to što ona gleda vremenski i dobro u principu veruje, samo što joj je Hristos sada rekao Ko je Vaskrsenje, pocetak i kraj vremena i posle toga vaskrsao Lazara. Nije ti teško da saberes 2+2 Nije joj nista rekao na tu' njenu tvrdnju. Obicno je Isus uvek kada se nesto pogresno iznese, ispravljao takve stavove. Pogotovo, oko ovako vaznog pitanja. Sv. Avgustin : "14. Jesus says unto her, Your brother shall rise again. This was ambiguous. For He said not, Even now I will raise your brother; but, Your brother shall rise again. Martha says unto Him, I know that he shall rise again in the resurrection, at the last day. Of that resurrection I am sure, but uncertain about this. Jesus says unto her, I am the resurrection. You say, My brother shall rise again at the last day: true; but by Him, through whom he shall rise then, can he rise even now, for I, He says, am the resurrection and the life. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 6 минута, Матусал рече Да, погрешно је и рећи да ми њега познајемо као бестелесног јер то није истина, како би га бестелесно и могли познати. Ми га у старом завету познајемо кроз материју, у купини у огњу, у облаку, у скинији, у ветру, у чудесима, у пророцима....... а као врхунац познајемо га као Богочовека, а он је иако је одувек био светлост од светлости сада је отворио и нама приступ ка томе сијању и из вечности осветио времена и векове.... То сам трубио од почетка ове теме, кад сам питао, ко вам јави тога Логоса пре Христа? Којег Логоса ви познајете? Коју веру исповедате и одакле вам она? Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Nije joj nista rekao na tu' njenu tvrdnju. Obicno je Isus uvek kada se nesto pogresno iznese, ispravljao takve stavove. Pogotovo, oko ovako vaznog pitanja. Sv. Avgustin : "14. Jesus says unto her, Your brother shall rise again. This was ambiguous. For He said not, Even now I will raise your brother; but, Your brother shall rise again. Martha says unto Him, I know that he shall rise again in the resurrection, at the last day. Of that resurrection I am sure, but uncertain about this. Jesus says unto her, I am the resurrection. You say, My brother shall rise again at the last day: true; but by Him, through whom he shall rise then, can he rise even now, for I, He says, am the resurrection and the life. А види овако. Он није имао шта да исправља код ње. Зато што то што је она рекла јесте да ће он васкрснзи у последњи дан. А Исус јој тумачи ту њену веру. Тај последњи дан (омега) јесте Он. И још јој каже каже "ја сам васкрсење", и онда то делом и потврђује, тога дана у историји, који је омега. Разумеш? Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 12 минута, Матусал рече Да, погрешно је и рећи да ми њега познајемо као бестелесног јер то није истина, како би га бестелесно и могли познати. Ми га у старом завету познајемо кроз материју, у купини у огњу, у облаку, у скинији, у ветру, у чудесима, у пророцима....... а као врхунац познајемо га као Богочовека, а он је иако је одувек био светлост од светлости сада је отворио и нама приступ ка томе сијању и из вечности осветио времена и векове.... Da, zato što je Život kroz Isusa Hrista, tačnije, On je Život. Матусал, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Ведран* рече А види овако. Он није имао шта да исправља код ње. Зато што то што је она рекла јесте да ће он васкрснзи у последњи дан. А Исус јој тумачи ту њену веру. Тај последњи дан (омега) јесте Он. И још јој каже каже "ја сам васкрсење", и онда то делом и потврђује, тога дана у историји, који је омега. Разумеш? Pa, zar mije u tom smislu, omega, kako sada, kada ga dize iz mrtvih i u poslednji dan ? Mislim, tako i Avgustin tumaci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Bokisd рече Pa, zar mije u tom smislu, omega, kako sada, kada ga dize iz mrtvih i u poslednji dan ? Mislim, tako i Avgustin tumaci. Не разумем питање. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Ведран* рече Не разумем питање. Pa, kako kaze Avgustin,.... You say, My brother shall rise again at the last day: true; but by Him, through whom he shall rise then, can he rise even now, for I, He says, am the resurrection and the life.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 7 минута, Bokisd рече Nije joj nista rekao na tu' njenu tvrdnju. Obicno je Isus uvek kada se nesto pogresno iznese, ispravljao takve stavove. Pogotovo, oko ovako vaznog pitanja. Sv. Avgustin : Kao što rekoh, nije je ispravljao jer je bila tačna, svi vaskrsavamo na kraju vremena ali joj je Isus rekao KO je KRAJ vremena. Bog je Ličnost a ne vreme. On je i početak i kraj vremena jer je vreme obično stvorenje. Ne razumem tvoju nerazumnost kod ovakvih stvari. Kako da je ispravi kad svi vaskrsavamo na kraju vremena? Ona je bila tačna ali Isus joj kaže JA SAM TAJ KRAJ VREMENA jer joj veli: JA SAM VASKRSENJE I ŽIVOT VEČNI a ne JA ĆU BITI VASKRSENJE I ŽIVOT VEČNI NA KRAJU VREMENA, ONDA ON SAM NE BI BIO I POČETAK I KRAJ. Матусал, Ведран*, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, kako kaze Avgustin,.... You say, My brother shall rise again at the last day: true; but by Him, through whom he shall rise then, can he rise even now, for I, He says, am the resurrection and the life.... Хоћеш да кажеш да Августин мисли да има два васкрсења? Оно тога дана и друго на крај времена? Јеси ли сигуран да Августин то говори и мисли? Ја не знам. Немам контекст Али види, само из овога цитираног Августин каже кроз кога he shall rise на крају (у последњидан), can he rise even now (данас пред вама). Ту се не говори о два него о једном васкрсењу. Јер да га Исус није васкрсао тога историјског дана пред њиховим очима, онда би га васкрсао у тај "последњи дан", који је исто и једнако Он сам (тај последњи дан). Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kao što rekoh, nije je ispravljao jer je bila tačna, svi vaskrsavamo na kraju vremena ali joj je Isus rekao KO je KRAJ vremena. Bog je Ličnost a ne vreme. On je i početak i kraj vremena jer je vreme obično stvorenje. Ne razumem tvoju nerazumnost kod ovakvih stvari. Kako da je ispravi kad svi vaskrsavamo na kraju vremena? Ona je bila tačna ali Isus joj kaže JA SAM TAJ KRAJ VREMENA jer joj veli: JA SAM VASKRSENJE I ŽIVOT VEČNI a ne JA ĆU BITI VASKRSENJE I ŽIVOT VEČNI NA KRAJU VREMENA, ONDA ON SAM NE BI BIO I POČETAK I KRAJ. Ne razumem, vidis sta kaze Avgustin. Koliko se secam ima jos otaca koji tako tumace. Ne znam, sta dalje da kazem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Ведран* рече Хоћеш да кажеш да Августин мисли да има два васкрсења? Оно тога дана и друго на крај времена? Јеси ли сигуран да Августин то говори и мисли? Ја не знам. Немам контекст Али види, само из овога цитираног Августин каже кроз кога he shall rise на крају (у последњидан), can he rise even now (данас пред вама). Ту се не говори о два него о једном васкрсењу. Јер да га Исус није васкрсао тога историјског дана пред њиховим очима, онда би га васкрсао у тај "последњи дан", који је исто и једнако Он сам (тај последњи дан). Pa, zar nije ovo 'prvo' vaskrsenje Lazara u materijalnom telu, a, ono drugo, ce' biti u preobrazenom ( telu ) ? I, sam, Avgustin kaze, da postoji (kao ) dvosmisleno ( objasnjenje ) ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Хоћеш да кажеш да Августин мисли да има два васкрсења? Оно тога дана и друго на крај времена? Јеси ли сигуран да Августин то говори и мисли? Ја не знам. Немам контекст Али види, само из овога цитираног Августин каже кроз кога he shall rise на крају (у последњидан), can he rise even now (данас пред вама). Ту се не говори о два него о једном васкрсењу. Јер да га Исус није васкрсао тога историјског дана пред њиховим очима, онда би га васкрсао у тај "последњи дан", који је исто и једнако Он сам (тај последњи дан). Hristos sve vreme vaskrsava , leči od gube, slepi gledaju, hromi hodaju.... I ništa, On to radi preformansa... Vaskrsava po dva tri puta, kako kome padne na pamet.. Slučajno se ljuti, kad ga zovu da probudi devojku iz mrtvačkog sna..... jer Njemu nije problem nekoga da vaskrsne i po 100 puta... Bože moj Bože moj, zašto me ostavi... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука