Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 31 минута, Гајић рече Пази мина, неко је све то већ иштрикао Леп текст. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Први хришћански мученик, Стефан, умирући је рекао: „Видим небо отворено“. Он је посведочио како смрт постаје живот. „Рођендане“ мученика Црква слави према дану њихове смрти, јер на тај дан они су „рођени“. Divan je Šmeman. Ведран*, Zoran Đurović and Драшко је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Леп текст. Поставих га не би ли конзументи и канибали спојили своју "терорију" са опипљивим Христом Којег сликате слепима од очију, јер гледајући, не виде. Али чули су да постоји Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Ne znam da li sam dobro ukapirao ali ako se ne uzdigneš sa Hristom ovde: " I Koji se vazneo na Nebesa", onda nećeš ni sići sa Njim u Slavi Njegovoj u vreme 2 dolaska.... Ako je poenta jasna. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 27 минута, Zoran Đurović рече Не, јер свеци пишу: Постаје беспочетан и нестворен по благодати. Ти сада узе Бокситову тезу да је то кобајаги... Кад нећеш да те ми са свецима учимо, ето ти га Боксит Кобајаши! Apostol Ivan je ovo rekao kobajagi: 2Ljubljeni,sad smo djeca Božjai još se ne očitova što ćemo biti.Znamo:kad se očituje, bit ćemo njemu sličnijer vidjet ćemo ga kao što jest.3 Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 3 минута, kopitar рече Apostol Ivan je ovo rekao kobajagi: 2Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični jer vidjet ćemo ga kao što jest. Мораш прво да се престравиш у Господину... Тако Павле каже: Да се што пре решим ове беде и да будем са Господом... кобајаги... kopitar, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Мораш прво да се престравиш у Господину... Тако Павле каже: Да се што пре решим ове беде и да будем са Господом... кобајаги... Da tako i Šmeman bulazni kad kaže, ako zamenimo uznošenje sa Hristom, Njegovim drugim dolaskom, silaskom, onda nam spasa nema Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam da li sam dobro ukapirao ali ako se ne uzdigneš sa Hristom ovde: " I Koji se vazneo na Nebesa", onda nećeš ni sići sa Njim u Slavi Njegovoj u vreme 2 dolaska.... Ako je poenta jasna. Ја овако видим, Авво молим те за исправку у грешкама?! -време је попут "материце" јер сва је природа створеног Богом у "Богородици" , у вертикали времена се једновремено рађамо пред Богом, а у Хоризонтали времена долазимо до оствареног, сложеног Христа у пуноћи светих Његових, јер је Он сила и слава, са Оцем беспочетним и Духом Светим, јер ко није способан бити јагње жртвено и да се као хлеб даје, паразит је, а слуге се обучавају вечном арбајту, док се канибали враћају изнова и изнова лутајући безданом изједајући себе из вечности у вечност Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 1 минут, Гајић рече Ја овако видим, Авво молим те за исправку у грешкама?! -време је попут "материце" јер сва је природа створеног Богом у "Богородици" , у вертикали времена се једновремено рађамо пред Богом, а у Хоризонтали времена долазимо до оствареног, сложеног Христа у пуноћи светих Његових, јер је Он сила и слава, са Оцем беспочетним и Духом Светим, јер ко није способан бити јагње жртвено и да се као хлеб даје, паразит је, а слуге се обучавају вечном арбајту, док се канибали враћају изнова и изнова лутајући безданом изједајући себе из вечности у вечност Време јесте материца. Више пута сам рекао овима што се противе Божијој благодати. Рећи ћу амин Бокситу само кад каже са мном: Као што смо реално рођени на земљи, једнако смо реално нерођени и беспочетни на Небу, наравно по благодати. Е, то ово друштво треба да потпише. Хр је Прво јагње, ми смо предодређени да га следимо. То си у праву, као и о проклеству других. Ведран*, kopitar and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 @Гајић u toj horizontalnoj ravni smo stvoreni, rađamo se od oca i majke zemaljske,međutim u tački spajanja horizontale sa vertikalom, mi se rađamo vertikalno od Boga u Isusu Hristu,postajemo Njegovo Telo i ta vertikala je ispod (pre) našeg početka horizontalnog, pošto se početak horizontalnog urušuje zbog preegzistencije vertikalnog, nestvorenog, bespočetnog, te je takav i naš kraj horizontalnog upravo u toj tački rođenja u vertikali u Isusu Hristu iako posle te tačke spajanja naš život u horizontali nastavlja ali ne više sam, kao što više nije sam ni naš prethodni život u horizontali. Vertikala je bespočetna i beskrajna te je zato zovemo beskrajno uspinjanje ka Ocu, jer je vanvremenska baš onako kako Otac i rađa. Ono što će nam uvek biti nepoznanica, to je sama suština Boga, jer mi Boga ne poznajemo po Njegovoj suštini, no po suštini Njegovih energija. To je ono što mi zovemo i pojmimo kao Bog, drugačijeg Boga mi ne možemo znati. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 13 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече E sad mi objasni šta je to Bog? Kad On to ostvaruje svoju želju koja je bila prevremenska, da li ostvarenje te želje ima vreme ili i dalje ostaje prevremenska? Dakle ako je Bog zaželeo da se ovaploti pre vremena i postanka sveta, da li je On ovapločen u vremenu uveo u svoju želju vremensku distancu ili je to ovaploćenje u atemporalnoj ravni, odnosno, da li je Njegovo ovaploćenje u vremenu za Njega u atemporalnoj ravni? I da li je Isus Hristos isti taj juče danas sutra, kao što je to i Njegova želja, volja. Pricali smo o ovome ranije ( neka druga tema ). O predvecnom savetu Bozijem o ovaplocenju Sina Bozijeg i bila je i prica, da bi se ovaplotio cak i ako Adam ne bi pogresio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 18 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Гајић u toj horizontalnoj ravni smo stvoreni, rađamo se od oca i majke zemaljske,međutim u tački spajanja horizontale sa vertikalom, mi se rađamo vertikalno od Boga u Isusu Hristu,postajemo Njegovo Telo i ta vertikala je ispod (pre) našeg početka horizontalnog, pošto se početak horizontalnog urušuje zbog preegzistencije vertikalnog, nestvorenog, bespočetnog, te je takav i naš kraj horizontalnog upravo u toj tački rođenja u vertikali u Isusu Hristu iako posle te tačke spajanja naš život u horizontali nastavlja ali ne više sam, kao što više nije sam ni naš prethodni život u horizontali. Vertikala je bespočetna i beskrajna te je zato zovemo beskrajno uspinjanje ka Ocu, jer je vanvremenska baš onako kako Otac i rađa. Ono što će nam uvek biti nepoznanica, to je sama suština Boga, jer mi Boga ne poznajemo po Njegovoj suštini, no po suštini Njegovih energija. To je ono što mi zovemo i pojmimo kao Bog, drugačijeg Boga mi ne možemo znati. Да, али ми не тежимо теорији, ми се вером органски преумљујемо, те написано и поимамо, јер зато тело и добисмо! Не бих се сложио да Бога не упознајемо! Што смо више Он у делу вере више га видимо у себи Духом Светим, јер је Он Живот Наш, а испуњење је Син, а у Њему ја усиновљени! Тако у времену Бог у нама вером нашом, садејством и одрицањем од себе рађа Разум и у том органском процесу се облачимо у Христа, а мирећи се и праштајући целом Адаму? Он се обуче у Нас, а ми се облачимо у Њега Духом Светим од Оца беспочетног коме заиста приличи свака слава,част и поклоњење! Све то молитве сликају сакривајући ту Тајну над Тајнама од праведних и мудрих, а откривају свакоме ко за Христом пође! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече O predvecnom savetu Bozijem o ovaplocenju Sina Bozijeg i bila je i prica Misliš Božje predznanje? Šta kaže Maksim za Božje predznanje: Božje predznanje je znanje.... (moramo li to opet)? Inače kladim se u svoj život da ne umeš da objasniš a da ne budeš smešan i tup termin koji koristiš: predvečni savet. Šta je predvečni savet? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 2 минута, Гајић рече Да, али ми не тежимо теорији, ми се вером органски преумљујемо, те написано и поимамо, јер зато тело и добисмо! Не бих се сложио да Бога не упознајемо! Што смо више Он у делу вере више га видимо у себи Духом Светим, јер је Он Живот Наш, а испуњење је Син, а у Њему ја усиновљени! Тако у времену Бог у нама вером нашом, садејством и одрицањем од себе рађа Разум и у том органском процесу се облачимо у Христа, а мирећи се и праштајући целом Адаму? Он се обуче у Нас, а ми се облачимо у Њега Духом Светим од Оца беспочетног коме заиста приличи свака слава,част и поклоњење! Све то молитве сликају сакривајући ту Тајну над Тајнама од праведних и мудрих, а откривају свакоме ко за Христом пође! Ne znam na šta misliš ali mi nikada nećemo poznati suštinu Boga Živoga, mi Boga poznajemo kroz suštinu Njegovih energija nestvorenih i bespočetnih, mi te energije nazivamo Bog, nama je suština Ipostasi nepojmljiva, za nas je postojanje Ipostasi oduvek bila tajna i uvek će biti, nama će se dati onoliko koliko Bog sam nama može dati. Nama će Sin biti otkriven onakav kakav jeste licem u lice, dobićemo sve što Sin od Oca ima, dobićemo to po blagodati istinski, bićemo pričesnici toga, bićemo rođeni u Njemu. Međutim suština postojanja Sina i Oca i Svetoga Duha će za nas uvek biti tajna, sama usija ostaće takva uvek. Mi ćemo se večno uspinjati ka Ocu. Upravo u tom večnom uspinjanju vidim tu Tajnu Božanskog postojanja koja će nama biti uvek tajna, mi ćemo živeti Hristovim Tajnama i biti pričesnici onoga što Sin ima od Oca. Sin koristi termin da je Očevo i Sinovo, te šta god uzima od Oca od Sebe uzima ali nikada nije koristio termin da nema potrebe da uzima od Oca. Dakle uzimamo od Oca i vanvremeno je sve od Oca. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam na šta misliš ali mi nikada nećemo poznati suštinu Boga Živoga, mi Boga poznajemo kroz suštinu Njegovih energija nestvorenih i bespočetnih, mi te energije nazivamo Bog, nama je suština Ipostasi nepojmljiva, za nas je postojanje Ipostasi oduvek bila tajna i uvek će biti, nama će se dati onoliko koliko Bog sam nama može dati. Nama će Sin biti otkriven onakav kakav jeste licem u lice, dobićemo sve što Sin od Oca ima, dobićemo to po blagodati istinski, bićemo pričesnici toga, bićemo rođeni u Njemu. Međutim suština postojanja Sina i Oca i Svetoga Duha će za nas uvek biti tajna, sama usija ostaće takva uvek. Mi ćemo se večno uspinjati ka Ocu. Upravo u tom večnom uspinjanju vidim tu Tajnu Božanskog postojanja koja će nama biti uvek tajna, mi ćemo živeti Hristovim Tajnama i biti pričesnici onoga što Sin ima od Oca. Sin koristi termin da je Očevo i Sinovo, te šta god uzima od Oca od Sebe uzima ali nikada nije koristio termin da nema potrebe da uzima od Oca. Dakle uzimamo od Oca i vanvremeno je sve od Oca. А нисмо ли ми све то, а у Телу Господа нашег Исуса Христа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука