Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Не постоји израз којим би се квалификовала твоја лишеност светлости разума! Максим написа цео текст да би скинуо сумњу оригенизма са Гр, Игњатије га преведе и написа коментаре, а ти паламудиш једнако. Краљ си! Дивим ти се до имбецилности. Да ли си толико необавештен па да ниси чуо за теорију да су најпре створени духови/душе/умови па су они упали у овај свет, како је када банализујемо Оригена, а ти сада у својој суновраћености памети (тешка реч, јер мозга немаш), велиш како је Богослов заступао ту тезу! Твоја бесловесност је заиста за дивљење! Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Opet pominjes rec, predvidjajuci ? Zar ne pricamo o predznanju. Mislim, da postoji razlika. Naravno, Bog vidi sve realno, kod Njega su te , ....stvari jesu...kako kazes. Ili, kako kaze Justin, ....'vec je sve sadasnjost',....Nema spora. I, samo se za nas pojavljuju u vremenu, bas kao sto kazes. Tako sam vec rekao u predhodnom postu. Nije ni cudo što ne možeš da zaspis i sanjaš ove debate. Viš kako nekad nesvesno kažeš istinu da si zbunjen. Zoran Đurović, ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Какав је гарант да смо већ у Есхатону? Ако нема гаранције, што онда причати о томе? По мени је безумно учити друге да поверују да су већ спасени у Есхатону. Зар је довољно само рећи верујем да сам спасен у Есхатону и сигурно сам спасен? Ако није довољно само исповедити веру да смо већ спашени у коначном Есхатону, онда можда нисмо ни спашени, напомињем, можда смо већ коначно осуђени. Шта онда, у том случају, имамо да причамо о нашем већ оствареном спасењу, ако смо већ у вечном паклу? Зар је могуће да је неко већ у вачном паклу, а учи друге да смо већ спашену и Есхатону? Значи, могуће је да овакво веровање нема везе са животом. Ja malo drugacije gledam, Milane. Iako, se ne slazem sa tom pricom, mislim, da niko ne zagovara neko 'automatsko' spasenje. Podvig i vera i pricesce je neophodno i niko ne spori. Tako ja to vidim. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Свакако нема ништа спољашње што је гарант спасења. Али није ни вера да смо већ спашени. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 20 минута, Bokisd рече Naravno, Bog vidi sve realno, kod Njega su te , ....stvari jesu...kako kazes. Ili, kako kaze Justin, ....'vec je sve sadasnjost',....Nema spora. I, samo se za nas pojavljuju u vremenu, bas kao sto kazes. Tako sam vec rekao u predhodnom postu. Kad je sve to реално и остварено, а у једној је равни, онда што се буниш да је Хр комплетан, односно исти јуче, данас, сутра? А ја вам велим да смо у том безвременом присутни (неки нису). Зато вам кажем да када је причестио апостоле причестио их је са свима светима, а не само са својим индивидуалним телом, и да се то тело не разликује од овога које ми примамо и исповедамо да је истинито тело. Имаш ли замједбе? Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 13 минута, Milan Nikolic рече Какав је гарант да смо већ у Есхатону? Ако нема гаранције, што онда причати о томе? По мени је безумно учити друге да поверују да су већ спасени у Есхатону. Зар је довољно само рећи верујем да сам спасен у Есхатону и сигурно сам спасен? Ако није довољно само исповедити веру да смо већ спашени у коначном Есхатону, онда можда нисмо ни спашени, напомињем, можда смо већ коначно осуђени. Шта онда, у том случају, имамо да причамо о нашем већ оствареном спасењу, ако смо већ у вечном паклу? Зар је могуће да је неко већ у вачном паклу, а учи друге да смо већ спашени у Есхатону? Значи, могуће је да овакво веровање нема везе са животом. Шта баљезгаш? Са киме ти разговараш? Има вас више у вама? ikrasil, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Ко од Отаца наводи да су три анђела код Аврама били Исус, Мојсије и Илија? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 14 минута, Кратос рече Ти си само глуп, ниси безбожан. Бог је шкртарио кад ти је делио памет. Жика, Ведран*, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Ко од Отаца наводи да су три анђела код Аврама били Исус, Мојсије и Илија? Св Калимеро. ikrasil, Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 18 часа, Ведран* рече Ја сам данас научио нешто ново. На чему сам теб лично захвалан. До сада сам живео са једном предрасудом, а ти си ми помогла да је се ослободим. До сада сам сматрао да су преводиоци људи који не могу да буду функционално неписмени због природе посла коим се баве. А ти ми доказа, више пута, да и е како могу да буду, и то у апсолутном смислу. Поред мога опирања да прихватим ту горку и сморну истину, због мноштва доказа које си понудила својим јављањима ја сам ипак приморан да је прихватим. Да! И преводиоци могу бити функционално неписмени. Secam se ove Saraguda prije dvije tri godine mlatila s njom na temi Ципрас: Народ одлучан, узима судбину у своје руке! Borila se za Grcku i za nekad jednu moju poznanicu neradnicu sto mi je skrenula paznju da nema za hranu, a ja kupujem skupocene tepihe. Pitam se da li prevodi besplatno? Prevod je oblast gde cijene prevoda, samim tim, placanje prevodioca pada i raste. Rekla bi da dorbi prevodioci dobijaju istu sumu kao i losi, i mislim da placem ako ne naplacuje. Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Kad je sve to реално и остварено, а у једној је равни, онда што се бунуиш да је Хр комплетан, односно исти јуче, данас, сутра. А ја вам велим да смо у том безвременом присутни (неки нису). Зато вам кажем да када је причестио апостоле причестио их је са свима светима, а не само са својим индивидуалним телом, и да се то тело не разликује од овога које ми примамо и исповедамо да је истинито тело. Имаш ли замједбе? Nemam, to je tvoje misljenje i vera u Hristosa. Ali, u sklopu price, i Hristos se tek u vremenu ovaplotio, primio je telo u vremenu. Po Bozijem predznanju, Njegovo ovaplocenje je predvidjeno da se dogodi, kako se kaze i pre postanka vremena. Mislim, da kada se kaze da je isti u sva vremena, to je po prirodi Svoga Bozanstva. Ne znam, kako mogu da postoje sveti i pre rodjenja ? Zar ne bi onda nekako pred - postojali u Bogu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Ти си само глуп, ниси безбожан. Бог је шкртарио кад ти је делио памет. Tebe je ili lišio obraza ili je disleksija u pitanju.Ne znam,vidi ti to sam.Il ne znaš više ni šta pišeš.Al sve lepo stoji šta si naveo i onda si mene optužio da sam ja lišen svetlosti razuma al ti izgleda nisi ali kako si i sam reko razum te ubiva izgleda tako nelišenog. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Tema je jako dobra kao i svaka druga tema gde moja ekipa! (procitala celu temu) Joj ne stizem lajkovati! Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Тања1 рече Tema je jako dobra kao i svaka druga tema gde moja ekipa! (procitala celu temu) Nedostajes ali znamo da si tu. Zoran Đurović, Тања1 and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Тања1 рече Secam se ove Saraguda prije dvije tri godine mlatila s njom na temi Ципрас: Народ одлучан, узима судбину у своје руке! Borila se za Grcku i za nekad jednu moju poznanicu neradnicu sto mi je skrenula paznju da nema za hranu, a ja kupujem skupocene tepihe. Pitam se da li prevodi besplatno? Prevod je oblast gde cijene prevoda, samim tim, placanje prevodioca pada i raste. Rekla bi da dorbi prevodioci dobijaju istu sumu kao i losi, i mislim da placem ako ne naplacuje. Сарага је добра риба (женска; иначе, сарага је врста рибе, из породице сардина, само већа), како је се сећам, али је интелигенција ни пре 25 година није красила. Надао сам се да ће се са годинама ситуација изменити, па ће постати паметнија, јер лепша не може бити. Била је дрчна као млада, зато сада постаде зла баба. Жика, Тања1, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука