Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Испашће да се вртимо у круг. Јер већ сте објаснили да заправо самим стварањем и сједињењем створеног и нествореног у Христу, имамо творевину у вечности, која превазилази разлике између вечног и временског које уђе у вечност. Само та прича носи доста питања и проблема, те није чудо што настају полемике. Затзо узми и прочитај моје коментаре на 40 страна пре ове. Нема их много (коментара). Можда ти се упали нека лампица. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Научи нас ти. Када је живео Петар Ломбардијски? Пре или после раскола? Озној гузицу. Svetlana Pecin-Saraguda, Isusovo magare, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Је л то врхунски коментар врхунског теолога који сам себе назва авом? Да. Јер си лењивица као и други. Зашто ниси одговорила на Григорија Елвирског да су Илија и Мојсије са Хр били код Аврама? како су могли да буду тамо а нису били рођени? Мислим да сте превршили меру... Trifke, Жика and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 U Postanju Bog kaže hajde da načinimo čoveka kao što smo mi,znači sva Trojica a ne samo jedan od njih,a pošto druga dvojica se nisu ovaplotila očigledno je onda da nije u pitanju telo kako ovde neki aludiraju pa čak i da usvojimo to da je On nadvremenski i pre stvaranja sveta ovaploćen.teško da će da pije vodu... Milan Nikolic and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Izvinjavam se zbog zasluzenih amina koje ne podelih ali preko moba sam a usao na 166 stranicu. Жика, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Кратос рече U Postanju Bog kaže hajde da načinimo čoveka kao što smo mi,znači sva Trojica a ne samo jedan od njih,a pošto druga dvojica se nisu ovaplotila očigledno je onda da nije u pitanju telo kako ovde neki aludiraju pa čak i da usvojimo to da je On nadvremenski i pre stvaranja sveta ovaploćen.teško da će da pije vodu... Види то са св. Иринејем Лионским. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 11 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Научи нас ти. Када је живео Петар Ломбардијски? Пре или после раскола? Posle. https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Lombard Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 25 минута, Zoran Đurović рече Наравно да је телесан. Да ти одговорим Јовановим речима: Ти си демонска и бестелесна кад негираш Ис Хс Бога. Ali, Svetlana nije pitala za telo u vremenu, nego,....da li je Bog telesan i pre vremena ? Ovde Jovan prica za one koji ne priznaju Boga kao ovaplocenog u vremenu. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Zašto onda ovaploćeni Logos kaže 24 Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju." ? Zanimljivo tje biti videti kako se krecu vaskrsla duhovna tela i kakvo je postojanje Carstva. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 1 hour ago, Svetlana Pecin-Saraguda рече стално се позиваш на западне, а то иде дотле да неки читаоци бркају услед тога ствари те и нпр. Тому Аквинског називају Светим Оцем. Ко је звао Тому св. Отац? То алудираш на мој сарказам за Бокисдова два "аргумента" од којих му је један био "св. отац Тома". Стварно човек треба бити изобилно испуњен злобом или глупошћу за овако ниске подвале. А ја за тебе мислим да ниси глупа. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Григорија Елвирски је исто живео на западу, додуше пре раскола. Наведи нам његова дела, одакле су цитати на које се позиваш и где можемо да их пронађемо, да се и сами уверимо шта и у ком контексту пише. Наводио. Али ти не знаш језик, зашто да ти понављам? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече Paveze... ubio se, zar ne? да, али моји текстови причају о другом... https://www.academia.edu/23078130/Доћи_ће_смрт_и_имаће_твоје_очи Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Ведран* рече То алудираш на мој сарказам за Бокисдова два "аргумента" од којих му је један био "св. отац Тома". Naveo sam ga, kao hriscanskog pisca i mislioca. To sto smo razdvojeni, ne znaci da kod rimokatolika nema pravovernih stvari i misljenja. Nismo, bas tako veliki talibani ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 16 минута, Кратос рече U Postanju Bog kaže hajde da načinimo čoveka kao što smo mi,znači sva Trojica a ne samo jedan od njih,a pošto druga dvojica se nisu ovaplotila očigledno je onda da nije u pitanju telo kako ovde neki aludiraju pa čak i da usvojimo to da je On nadvremenski i pre stvaranja sveta ovaploćen.teško da će da pije vodu... Koliko znam ( citanje ), oci tumace one reci,....po slici i podobiju Bozijem,.....prema dusevnim odlikama coveka, recimo, sloboda kao sto je Bog apsolutno slobodan, duh i razum i um, kao sto je i Bog duh i um. Nigde nisam nasao, da se govori u smislu neke slike tela u Bogu, koje mozemo da vidimo kao neku sliku telesnosti u coveku,... Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Стварно човек треба бити изобилно испуњен злобом или глупошћу за овако ниске подвале. А ја за тебе мислим да ниси глупа. Сарага је само злобна. За мене су св. Оци само до 8. века. После могу бити свеци, али је ово нека граница партистичке епохе. И наравно да имамо свеце на Западу, то само талибани као Сарага веле да се западни не спашавају, што је само из злог срца. Јер је за св. Сави папа "сапрестолник апостола", онај који благосиља, за Марка Ефеског је Најсветији отац, па му и руку љуби, али то Сарага не би чинила јер је она православнија од ових двојице црва. Наше владике папу ословљавају са свети оче, као и грчки, а као и руски, па му Руси редовно љубе руку, али је Сарага мудоња. Ревнитељка без разума. Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука