Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече ? Какве везе има то са тезом Зорановог "великог писца"? Pa ima nemoze nesto da jednom bude dokaz a drugi put da nije. Mozda nisi znala ali ove ikone je postavio licno Tasa na svom komentaru SZ. I sta ima veze sto su latinicna slova/ Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ствар је у томе да је слика стављена у прилог тезе о препостојању свету телесног Господа. Пођи у Дечане да ишчукаш ову фреску... Оно што ниси пратила, изнет је текст из св. Иринеја Буловића да је човек створен по слици оваплоћеног Сина. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Pa ima nemoze nesto da jednom bude dokaz a drugi put da nije. Mozda nisi znala ali ove ikone je postavio licno Tasa na svom komentaru SZ. I sta ima veze sto su latinicna slova/ Латиница! Па то је безбожно писмо! Шта се ти још питаш?! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 @Svetlana Pecin-Saraguda Odi jedno 10 stranica nazad i nacices gde je o Zoran pojasnio da nemoze jasnije biti da ne napadas coveka bez veze. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 55 минута, Bokisd рече Mora kontekst .... Ја сам тебе препустио бескрајнотрпељивом Ведрану, само тамо читам твоје коментаре! Доста је било, Никодемо ти је одузео првенство! Не могу ни ја баш сва булажњења да прочитам... Имам и ја душу... А уз то се појавила и ова дрчна Сарага па ме мило да је дирам... Исто радим и оној Вареники, живописници. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 @Svetlana Pecin-Saraguda Priznajem da se on malo filosofski izrazava. On ne negira da se Hristos ovaplotio i da Logos nije imao telo [re ulaska u svet. On govori o necemu sasvim dugom na osnovu citata Sv Maksima i jos nekoliko otaca. Procitaj pazljivo sta covek govori i ne nameci njegovim recima tvoja razmisljanja. Narocito pazi na na vremensku dimenziju i na onu drugu (ako se ona moze nazvati drugom) Meni je isto trebalo da ukapiram ali sam ukapirao. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 часа, Zoran Đurović рече Зато ја износим као доказ из Писма и Отаца да када се каже да је свет створен кроз Исуса Христа то значи кроз тога који је у две природе. Људи не верују у оно што исповедају на свакој литургији: И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало. Ова вера је посведочена и у црквеној уметности: А овде оно што говори да је човек створен по слици Ис Хс, а што Кратос у свом безбоштву одбија: Ma tако се и Павле нешто замлаћивао.... Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 26 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ствар је у томе да је слика стављена у прилог тезе о препостојању свету телесног Господа. Кад би Зоран размишљао као ти, не би било проблема. Свет јесте настао кроз Логоса Божијег, нама блиског у оваплоћеном телу а у иконографији не може се сликати нешто ван оног што знамо из створеног света. Управо зато можемо и смемо да сликамо иконе, иначе би сликање икона било идололатрија. Али, Зоран инсистира на препостојању телесног Логоса Божијег у Старом Завету. Znam, veruj mi, o ovome raspravljamo vec godinu dana, ....ne mogu vise da spavam nocu,....flashuje mi u glavi od Logosa... Ikonografija i pesme i kanoni bogosluzenja jesu izvori nase vere, ali, samo kao drugostepeni ( izvor ). Jer, postoji odredjena umetnicka i pesnicka sloboda i sam jezik u bilo kojoj umetnosti nije bas tako precizan i jasan. Kada se javi neki problem, glavni izvori vere su pismo, orosi i dogmati sabora i dogmatska dela otaca. Svetlana Pecin-Saraguda, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 5 часа, Zoran Đurović рече „Оно што се не мења је вечно, јер увек остаје на исти начин. Напротив, то што се мења подлеже времену, јер не остаје увек на исти начин. Због тога није исправно назвати га вечним. Заправо, то што се мења не остаје: то што не остаје није вечно. Разлика између бесмртног и вечног је следећа: свако вечно је бесмртно, свако бесмртно се не може рећи, са очигледном суптилношћу, вечним... У вечном казано у правом смислу речи нема ничега прошлог, као да је већ нестало, ничег будућег, као да то још није било, него све што постоји постоји као једноставно“ (19). Знаћи после Јустинове догматике овај те мали светац заблудио да тражиш непромењивост Ипостаси? Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Шта је тачно коментарисао, на коју тему, и шта је тачно говорио? I knjigu Mojsijevu stih po stih. A govorio je dosta toga i naveo dosta toga. Ima knjiga i da se kupi. Makar se ja nadam. Izdana 2004 i mislim da jos uvek ima da se kui u Tvrdosu ili ti Trebinju. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Sveti Grigorije Bogoslov A to Je bio sami Bog Logos, Predvečpi, Nevidljivi, Neobuhvatljivi, Bestelesni, Početak od Početka (Oca), Svetlost od Svetlosti, Izvor života i besmrtnosti, verni Odraz prvolike Lepote, Pečat neizmenljivi, Slika istovetna Bestelesni se ovaploćava, Reč (Logos;) dobija debljinu (tela), Nevidljivi biva viđen, Nedodirljivi postaje opipljiv, Vanvremeni dobija početak, Sin Božji Sin Čovečiji postaje, “Isus Hristos - juče i danas i u vekove isti” (Jevr.13,8). Izgleda Grigorije Bogoslov bio neki taliban pošto nije verovao u predvečno vanvremenski ovaploćenog Logosa al šta on zna,bolje zna eshatotalibanija... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 35 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече И понављам. У Символу вере исповедамо Друго Лице у једном Богу на одређеном месту које стављате. Веру у Свету Тројицу, од којих се један оваплотио. Зашто не додајете и следеће стихове? Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек Veruj mi, i o Simvolu vere smo na nekoj temi raspravljali ( naravno, svaka ekipa na svoj nacin ). Da li mi sada verujes, da sanjam nocu sve ove teme ..... ( ). Матусал, Zoran Đurović and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 38 минута, Trifke рече A kada smo pre neki dan nudili Rubljovovu Sv Trojicu kao dokaz onda je to bio dokaz? To je druga prica, tamo su tri andjela. Imali smo celu jednu ( veliku ) temu na vidjenje Avramovo,.....tek, tamo je bila festa.... Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Pa mislim da bi bio totalni pad sistema ako bi ti napisao sta je rekao sve o oblicju Bozjem u coveku i kako je covek nastao. Mislim da ti se nebi svidelo. A mislim da ce ti se svet okrenuti kdada ti navedem ko se i kako rvao sa Jakovom. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Пошаљи ми књигу. kako ne mogu. Manastirska biblioteka. Probacu da iscitiram samo najzanimljivije delove. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука