Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 @Zoran Đurović Kako te ne mrzi da se raspravljas sa njime kada vidis da se okrece kao kada kuce juri svoj rep. Pa ovo je za ne verovati sta sve neko moze da napise. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Да ли ћеш се ти поклонити и прихватити атемпоралност ако ти преведем ове текстове? Videćemo,zavisi od teksta,možda hoću. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Trifke рече Ti izgleda ne shvatas da je promasaj vase ekipe u predrasudama koje fanaticno branite i onda izbacujete cudesne projektile. Argumenti koje su onda izbacivali u toj diskusiji su bili na nivou osecanja i kako se to meni svidja a ne na nivou argumenata. Samo par njih je problao da raspravlja na nivou argumenata. Ima ovde ljudi koji ce sto god neko napisao protiv onoga sto pise o Zoran lajkovati, beza obzira sta je napisano. Ima i onih koji ce napasti bilo sta sto je on napisao bez obzira na argumentaciju. . Pai da ne budes sa takvim ljudima u kolu a cini mi se da si valjano zaglibio. Bice ono po narodnom: dala baba dinar da udje u kola a dva da izadje! Sta znam, argumenti na onoj diskusiji su ( po mom subjektivnom misljenju ) bili sasvim okey. Sto se tice ove price oko teme, ne gledam ( opet subjektivno ) tako kao sto ti gledas. Ove diskusije izmedju o.Zorana i njegove ekipe i druge 'moje' ekipe traju vec dosta dugo vremena i bilo je tu dosta price i razlicitih argumenata koji mogu da potkrepe pricu bilo koje ekipe, nije bas to tako jednostavno , da kazem, crno ili belo gledano. Opet, pominjes neko moje 'talibanstvo' i da sam zaglibio. Da li mozes da kazes ( ukratko, ne trazim neko veliko objasnjenje ) u cemu je problem sa mojim stavovima, povodom ovog pitanja ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Кратос рече Videćemo,zavisi od teksta,možda hoću. Не прихватам можда. Јер ја сам теби изнео текстове из Отаца да ће бити крви, костију и меса у Царству Божијем, а ти сада и даље трубиш исто, вратио си се као пас на своју бљувотину. Као што си поменуо да сте ви изнели оце који говоре да анђели једу материјалну храну! Тиме сам те изгледа поприлично измалтретирао тако да сада мислиш да сте изнели неки текст, а нисте ни један. А са друге стране вам је дато не знам колико текстова сасвим јасних из отаца да анђели се не хране! На Григорија из Елвире никад нисте одговорили, као што и овде игноришете. Зато зајеби "можда". Или ћеш се поклонити, или не, нема можда. Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 11 минута, Zoran Đurović рече Магарице, каштигаћу те! Šta znači kaštigaću te?? Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Не прихватам можда. Pa ne mogu unapred da kažem kad ne znam šta tačno piše,ako piše explicitno da su stvoreni u večnosti prihvatiću. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 9 минута, Bokisd рече Sta znam, argumenti na onoj diskusiji su ( po mom subjektivnom misljenju ) bili sasvim okey. Sto se tice ove price oko teme, ne gledam ( opet subjektivno ) tako kao sto ti gledas. Ove diskusije izmedju o.Zorana i njegove ekipe i druge 'moje' ekipe traju vec dosta dugo vremena i bilo je tu dosta price i razlicitih argumenata koji mogu da potkrepe pricu bilo koje ekipe, nije bas to tako jednostavno , da kazem, crno ili belo gledano. Opet, pominjes neko moje 'talibanstvo' i da sam zaglibio. Da li mozes da kazes ( ukratko, ne trazim neko veliko objasnjenje ) u cemu je problem sa mojim stavovima, povodom ovog pitanja ? Ti istrcis sa zakljuccima bez da si promislio o onome sto pises. Ponekada osetim i da pomalo nazres da si promasio ali neces nazad. Eto to je moje vidjenje. Nemora da bude tacno. Uzmi procitaj ponovo ono sto je npr Zoki napisao i polako razmisl pa ces videti. Vecina argumenata koje su oni tada naveli zasnivala se na tome da oni jadni nisu znali i da bog nema zato pravo da ih kazni. Celo Sveto pismo kaze da nisu ostali neposvedoceni i kaze sta je posledica ne prihvatanja toga a oni i dalje po svom. Zasto videces vlo jasno zato sto im to ne odgovara jer imaju one koji su bili ateisti a pomrli i td. Kazem samo je par probalo da da argumente. Necu sada da ulazim u celu diskusiju jer niti imam volje niti sam raspolozen. Spasenje po savesti ne postoji vec samo verom i mora postojati pokajanje i nikako drugacije. To je i kod otaca i u Bibliji. Rekoh necu diskusiju tako da ko god bude krenuo pricu na ovu temu jednostavno cu ignoristai. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 17 минута, Isusovo magare рече Šta znači kaštigaću te?? Aha nađoh kazniti...ali zasto ja stvarno tako mislim.A i stavila sam navodnike tako da ne budes VELIKI OTAC.. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 21 минута, Trifke рече Ti istrcis sa zakljuccima bez da si promislio o onome sto pises. Ponekada osetim i da pomalo nazres da si promasio ali neces nazad. Eto to je moje vidjenje. Nemora da bude tacno. Uzmi procitaj ponovo ono sto je npr Zoki napisao i polako razmisl pa ces videti. Vecina argumenata koje su oni tada naveli zasnivala se na tome da oni jadni nisu znali i da bog nema zato pravo da ih kazni. Celo Sveto pismo kaze da nisu ostali neposvedoceni i kaze sta je posledica ne prihvatanja toga a oni i dalje po svom. Zasto videces vlo jasno zato sto im to ne odgovara jer imaju one koji su bili ateisti a pomrli i td. Kazem samo je par probalo da da argumente. Necu sada da ulazim u celu diskusiju jer niti imam volje niti sam raspolozen. Spasenje po savesti ne postoji vec samo verom i mora postojati pokajanje i nikako drugacije. To je i kod otaca i u Bibliji. Rekoh necu diskusiju tako da ko god bude krenuo pricu na ovu temu jednostavno cu ignoristai. Kada bih rekao da se neki put nekako nisam 'zaleteo', ne bi bio objektivam. Nismo savrseni, covek i pogresi nesto, mozda ne moze da tacno i precizno objasni svoje stavove, mozda se nesto zbuni i slicno. Ali, bitno je da gledamo da li je takav covek nenamerno ili slucajno nesto pogresio ili da gledamo smisao i kontekst u kome prica ( tako nekako ). Znamo, da su se oci itekako 'zaletali' sa svojim nekim licnim rasudjivanjima u vezi nekih pitanja u pismu. Recimo, ono misljenje nekih otaca prva tri veka o hilijazmu , ( koje crkva nije priznala ), koje su zasnivali na recima pisma. Pa, recimo, secam se rasprave o ravnoj zemlji, nasao sam neke oce , konkretno Avgustin i Laktancije kako su bas, onako, 'zestoko' branili svoje stavove da ne postoje ljudska civilizacija s one strane 'ispod' zemlje. Koliko se secam, njihovi argumenti nisu bili na osnovu pisma ( to je vrlo bitno ) nego na osnovu filosofsko - retoricke rasprave. S tim, da je Avgustin ostavio mogucnost da ce' mozda nekada prirodna nauka pokazati drugacije. Tako da, nismo savrseni, svako moze da pogresi u necemu. Ne znam koliko si upucen u temu, ali, o ovome vec pricamo skoro godinu dana na raznim temama i argumenti i prica nije bas tako crno - bela , kako izgleda na prvi pogled. Izgleda da treba dosta koncetracije i muckanja glavom da bi se shvatila neka 'teza' pitanja. Meni tako izgleda. Za ovu drugu temu, okey, da ne ulazimo u ponovnu pricu. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 54 минута, Кратос рече Pa ne mogu unapred da kažem kad ne znam šta tačno piše,ako piše explicitno da su stvoreni u večnosti prihvatiću. Mora kontekst .... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ова вера је посведочена и у западној, римској црквеној уметности. Погледајте слова, латинска су. Црквена уметност није баш и неки доказ, с обзиром да уметници допуштају себи у многоме и често уметничку слободу. Pa ovo su radili bizantinci! Толико си неписмена? Монреале је у питању. Ево ти једна ћирилична... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Црквена уметност није баш и неки доказ, с обзиром да уметници допуштају себи у многоме и често уметничку слободу. Mora mala sala,....pa, koga da naslikaju, Otac se ne slika, ....Logos bestelesan, ne znam kako moze da se predstavi,.....a, Bog je stvarao coveka,.....jedino ostaje Hristos.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 9 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ова вера је посведочена и у западној, римској црквеној уметности. Погледајте слова, латинска су. Црквена уметност није баш и неки доказ, с обзиром да уметници допуштају себи у многоме и често уметничку слободу. A kada smo pre neki dan nudili Rubljovovu Sv Trojicu kao dokaz onda je to bio dokaz? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 7 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Црквена уметност није баш и неки доказ, с обзиром да уметници допуштају себи у многоме и често уметничку слободу. Хајде, можеш да ми кажеш да сам ти дао претходно нову икону. Али, ево ти Дечана: "Црквена уметност није баш и неки доказ, с обзиром да уметници допуштају себи у многоме и често уметничку слободу". Па ту исту слободу допусти себи и апостол Павле, па Вјерују, па многи други Оци. Сви се нешто неопрезно изражавају... Ведран*, Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече И понављам. У Символу вере исповедамо Друго Лице у једном Богу на одређеном месту које стављате. Веру у Свету Тројицу, од којих се један оваплотио. Зашто не додајете и следеће стихове? Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек Да, али је тај исти претходно створио свет. Твој је проблем што мислиш да неко овде тврди да се Логос није оваплотио од Дјеве. Јесте, у времену. И то је исто тело које има када ствара свет. Не би било ни атемпоралног Ис Хс да се није у времену појавио. Родио, поживео, пострадао и васкрсао. Ти очигледно ниси читала мој: Доћи ће смрт и имаће твоје очи?... Ведран*, Матусал, ana čarnojević and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука