Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече Хоћеш да ти ја одговорим шта би они требало да ти одговоре на ово када би им Бог на тренутак помогао да здраво расуде и дођу до јединог могућег закључка који произилази из њихове теологије? Јавља ми се да климаш главом горе доле . Значи може. Па ево: Рекли би да не подсећају ангели на Христа него Христос на ангеле. Јер су ангели били пре Христа, а Христос се оваплотио тек пре две хиљаде и кусур година. Па пошто су они први, а Христос други онда је "логично" да Христос подсећа на ангеле а не ангели на Христа. Niiiiiiikkkkkkaaaaakkkkkkkoooooo! Pa gde da tako nesto padne Velikom Inkvizitoru, Crvenkapi ili Kratosu na pamet. Pa oni su stubovi pravoslavlja! Molim te da se stids za ovo. Ovo nije lepo od tebe! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 17 минута, Ведран* рече Извини Бокисде, а колико си ти стар? Да ниси можда у годинама? Озбиљно питам! Питам те зато што ја не разумем како неко толико може бити упоран у својој задртости осим ако није у позним годинама, или можда има неки проблем. Питам да се не огрешим о тебе. Па не страда човештво човече! Страда Христос! Зато ти и каже у црквеним песмама да као човек страда, јер је то својствено људима. А не каже природа му страда или по природи страда, или слишно што ти причаш. Ево и сад опет и опет, када кажеш "помислићемо да страда и нестрадално божанство"! Паз да није. Ти ћеш ти можда помислити јер си фиксиран на ово сецкање, али нико од нас то неће помислити. А тек ово испод! Због чега ли ти треба све ово? Pogledaj. Kazes, ....pa ne strada covestvo....zatim kazes, .....da covek strada....jer je stvojstveno ljudima. Iako je malo nespretno receno, opet, razume se sta si hteo da kazes . Da strada Hristos , koji je Bogocovek i onda, mozemo da kazemo da i Bog strada. Inace, napisao si, .... da strada kao covek, jer je to svojstveno ljudima. Pa, to je Vedrane isto ono sto sam i ja napisao, kada kazem, da Bog strada, ...zbog toga sto je Bozija priroda nestradalna, On strada po svojoj covecanskoj prirodi. Tako, kako kazu oci, cuvamo jedinstvo priroda u Hristu ( nerazdeljivo ), ali, i pravimo razliku u prirodama, ...jer, ne zaboravi Vedrane, prirode u Hristu su i neslivene. O tome pricamo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 22 минута, Trifke рече Pa ljudi moji da li je to moguce! Da mi je neko pricao nebi mu verovao! Kada sam procitao ,ono sto je gore napisano, prvo sam mislio da se nisam dobro probudio ali kada sam shvatio da to nije san niti zobna sumraka, iskocile su mi oci od iznenadjenja. A onda vidim da to pise Kratos i u tom momentu mi je sve bilo jasno. Ovoga puta je prevazisao sam sebe! Pa trebaš lepo da čitaš temu jer smo tu pričali o mogućnosti materijalizacije anđela ...ili i ti kao i ava smatraš da su oni nesposobni za tako nešto? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa trebaš lepo da čitaš temu jer smo tu pričali o mogućnosti materijalizacije anđela ...ili i ti kao i ava smatraš da su oni nesposobni za tako nešto? Pogledaj na koji tvoj citat koji je Zoki citirao sam reagovao pa onda pricaj. Zaista ovo postaje bojle od Sojica! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 I još su tad tražili dajte nam tekst gde anđeli jedu iz pisma i dajte ako ima i kad im je dano da su jeli onda su krenuli da se dovijaju,pa ne može to tako da se tumači muda mas butan gas....i još tamo hteli da ih poznaju u S i G valjda su sodomoljani mislili na duhovno poznanje... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Pogledaj na koji tvoj citat koji je Zoki citirao sam reagovao pa onda pricaj. Zaista ovo postaje bojle od Sojica! Pa el ti znaš uopšte o čemu smo mi tu pričali? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Da strada Hristos , koji je Bogocovek i onda, mozemo da kazemo da i Bog strada. То ти можеш да кажеш, јер ти свашта можеш. Ја то нисам рекао. пре 4 минута, Bokisd рече Bog strada, ...zbog toga sto je Bozija priroda nestradalna, On strada po svojoj covecanskoj prirodi. Извини, али сад си стварно пролупао. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 43 минута, Матусал рече Да ли би се неки изненадили када би им рекли да и анђели који се јављају људима у телесном облику подсећају ликом на оваплоћеног Богочовека? Pa, andjeli se javljaju po nasem obliku tela, znaci, podsecaju na nas. Mogu oni da se javljaju i u drugim vidovima. A, kako mi, podsecamo likom na Hrista je druga prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa el ti znaš uopšte o čemu smo mi tu pričali? Kratose jesi li dobro spavao? Posto kiseo kupus na pijaci? Jesi li citao novine? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Trifke рече Kratose jesi li dobro spavao? Posto kiseo kupus na pijaci? Jesi li citao novine? Bato kaži ti meni lepo šta je tu tebi smešno?Smešna ti je materijalizacija anđela? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Bato kaži ti meni lepo šta je tu tebi smešno?Smešna ti je materijalizacija anđela? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече То ти можеш да кажеш, јер ти свашта можеш. Ја то нисам рекао. пре 5 минута, Ведран* рече Извини, али сад си стварно пролупао. Pa, zar nije cela prica o tome, kako mozemo reci, da Bog strada na krstu ? Secam se, tamo na nekoj temi smo pricali bas o ovoj stvari i svi smo se slozili u tome. Ne razumem koja je sad poenta tvoga 'cedjenja' komarca ? Ili, da te pitam. Kako ti gledas na to, kada kazemo, da je Bog stadao ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, andjeli se javljaju po nasem obliku tela, znaci, podsecaju na nas. Mogu oni da se javljaju i u drugim vidovima. A, kako mi, podsecamo likom na Hrista je druga prica. Ma ne mogu,oni su nesposobna starija duhovna braća... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, zar nije cela prica o tome, kako mozemo reci, da Bog strada na krstu ? Није. Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Није. O cemu onda pricamo ? Moram da se iskljucim. ( neka posla ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука