Ivan Marković Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 39 минута, Ведран* рече Мени овде није јасно како овај опис анђела у времену који покрећу свет, и "истовремено" созерцавају значи да су на два места? Богосозерцање није једно од "места", зар не? Naravno. Kao što je sveti Palama (i sveti Novi Bogoslov) sozercavao netvarnu svetlost, a opet sedeo u svojoj ćeliji. Energije Boga Živoga prožimaju vascelu tvorevinu i uošte nije potrebno da neko bude na dva mesta da bi sozercavao Boga...analogija sa elektronima je krajnje nepotrebna a pitanje koliko je i tačna, s obzirom na to da se u kvantnoj meh govori o kvantnim sistemima a ne elektronima u užem smislu, a "delovi" tih sistema mogu biti i elektroni ili neke druge čestice, koje "dejstvuju" na daleko... Кратос and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 21 минута, Ivan Marković рече Ne govori. Kvantna mehanika (koja je, doduše, još uvek nedovršen sistem i ima prilično kontradiktorne interpretacije ((cf. kopenhaška interpretacija i MWI))) vrlo jasno govori o dualitetu čestica-talas. Pri tome, kako se sve sastoji od leptona i kvarkova (koji su za sada osnovne gradivne ciglice (s)tvari), tako mi nismo ni atom ni talas, već agregat elementarnih čestica, a ako se svaka elementarna čestica ponaša kao mini-oscilator, onda smo i "agregat" talasa. Pop petlja sa fizikom, a ne razume se u istu i samo lupa... Па чоче ти си експерт и за физику! Сад знам како да те призовемо. Јер се ти ипак не одазиваш на Матусалово призивање духова. Zoran Đurović, Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече Па чоче ти си експерт и за физику! Сад знам како да те призовемо. Јер се ти ипак не одазиваш на Матусалово призивање духова. http://www.academia.edu/11117179/Multiverzum Seminarski rad iz metodologije i filozofije nauka na masteru. Dobio sam deset. Uživaj... Milan Nikolic, Trifke, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Па чоче ти си експерт и за физику! Сад знам како да те призовемо. Јер се ти ипак не одазиваш на Матусалово призивање духова. A ako misliš da grešim, ti me demantuj argumentima, ali ono što si napisao da fizika govori, fizika ne govori... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 22 минута, Ivan Marković рече Pop petlja sa fizikom, a ne razume se u istu i samo lupa... А што овако попреко? Да ли и ти имаш неку историју за Зораном? Мислим јесте поређење са атомом и таласима скроз неуспешно а оно са електронима ту негде али знамо ваљда шта је покушавао да (при)каже. Слажем се да се не петља у оно што не зна најбоље али пробао је да направи као неки контраст материја, талас, електрони и јесу и нису тамо где их очекујемо... Ivan Marković, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 34 минута, Vladan3 рече Ја не знам да ли контекст дозвољава да се ово тумачи на још два начина (осим да је реч о анђелима чуварима те деце): један је да њихове душе док су још овде гледају Оца (у невиности, чистоти, будите као деца итд.) а други је да је реч о душама упокојене деце. Е за то мораш Бокисда да питаш да ти нађе код Отаца. До тада не размишљај А после тога нећеш ни морати. Vladan :::., Матусал and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 5 минута, Vladan3 рече А што овако попреко? Да ли и ти имаш неку историју за Зораном? Мислим јесте поређење са атомом и таласима скроз неуспешно а оно са електронима ту негде али знамо ваљда шта је покушавао да (при)каже. Слажем се да се не петља у оно што не зна најбоље али пробао је да направи као неки контраст материја, талас, електрони и јесу и нису тамо где их очекујемо... Evo zašto. Kada se Bokisd zapetlja sa bogoslovskim terminima, prvo ga uvaljaju u katran i namažu perjem, a potom razapnu na krst, pa ako preživi jedno popodne, skinu ga i kažu mu da nije stručan. Nije. Nije ni pop za sve što tvrdi... Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 1 минут, Ivan Marković рече A ako misliš da grešim, ti me demantuj argumentima, ali ono što si napisao da fizika govori, fizika ne govori... Ма ја ти се разумем у то ко Светлана у православље. Само довољно сам паметан да се не бламирам. Али свеједно на инстинктивном нивоу ми нешто не пије воду ово што си рекао. А сви већ знамо да ја видим ствари @Trifke ће ти потврдити. Поздрав, Иларион Матусал, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 9 минута, Vladan3 рече Да ли и ти имаш неку историју за Зораном? Imam. Ali se u ovo ne bih mešao, da nije svoje suparnike u diskusiji nazvao talibanima i da ne naglašava svako malo nečiju nestručnost i svoju stručnost. Na stranu što opitni teolozi ne moraju da imaju diplomu PBF kao ni Avgustinijanuma. Ali fizika mora da se zna... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 5 минута, Ivan Marković рече Evo zašto. Kada se Bokisd zapetlja sa bogoslovskim terminima, prvo ga uvaljaju u katran i namažu perjem, a potom razapnu na krst, pa ako preživi jedno popodne, skinu ga i kažu mu da nije stručan. Nije. Nije ni pop za sve što tvrdi... Добро то видим полако око Бокија али нису сви такви, Ведран је задња два три дана показо велико стрпљење око објашњавања са њим. Али ја сам те питао око тебе и Зорана јер видим да као и он на прву лопту иде попреко... Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Ма ја ти се разумем у то ко Светлана у православље ? пре 7 минута, Ведран* рече Само довољно сам паметан да се не бламирам. Svakako... пре 8 минута, Ведран* рече Али свеједно на инстинктивном нивоу ми нешто не пије воду ово што си рекао. Ja iznosim samo ono što je manje više osnovno u savremenoj fizici. Što se uči u četvrtoj godini srednje škole. A dal to tebi pije il ne pije vodu, ti to vidi sa Paulijem, Borom, Hajzenbergom, Everetom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 8 минута, Vladan3 рече А што овако попреко? Да ли и ти имаш неку историју за Зораном? То он инквизи... ах заборавио сам, замолио ме је да то више не помињем Да историју? Већ у легенду прешло. Trifke, Zoran Đurović, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 3 минута, Ivan Marković рече Imam. Ali se u ovo ne bih mešao, da nije svoje suparnike u diskusiji nazvao talibanima Аха ОК. Ја такве коментаре не лајкујем иако су одлични и слажем се са њима јер мислим да то никоме ништа не помаже као што су и безбројна препуцавања показала... Зато и твој коментар око светлости нисам лајковао иако се слажем са свим што си написао... Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 6 минута, Ivan Marković рече Na stranu što opitni teolozi ne moraju da imaju diplomu PBF kao ni Avgustinijanuma. Од кад то! Па ти си вазда био за акредитоване курсеве и дипломе. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 9 минута, Vladan3 рече али нису сви такви Nisam ni rekao da su svi takvi. пре 10 минута, Vladan3 рече Али ја сам те питао око тебе и Зорана јер видим да као и он на прву лопту иде попреко... Ja sam ti odgovorio. Imamo istoriju. I hvala ti na pristojnosti i nepristrasnosti. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука