Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Ovde se rađaš,stariš i umireš a tamo?Tamo si već obožen i besmrtan.Pa šta je to nego paralelna realnost,imaš apostola Pavla koji trči da dobije venac a u Hristu atemporalno njemu venac već na glavi... Trči Prvencu da dodje njemu a ne zato što venac Pavlov ne postoji u Hristu. Pavle je nosilac Hristovoh Tela ud Njegov, bespotrebno bi bilo Pavlovo trćanje da ne trči sebi. Zoran Đurović and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Ovde se rađaš,stariš i umireš a tamo?Tamo si već obožen i besmrtan.Pa šta je to nego paralelna realnost,imaš apostola Pavla koji trči da dobije venac a u Hristu atemporalno njemu venac već na glavi... Nemam sad nesto puno vremena, samo cu te uputiti na ovo u vezi Pavla : "Даље, дакле, мени је приправљен венац правде, који ће ми дати Господ у дан онај, праведни судија; али не само мени, него свима који се радују Његовом доласку. " 2. Tim. 4, 8. Ovde, sve prsti od temporalnosti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 13 минута, Pontifex Emeritus рече кад би наш драги брат направио само мали искорак од Њутна до Ајнштајна, било би му већ лакше да схвати. Ajnštajn nije imao pojma o svojstvu vremena. Sam je to priznao i žalio se kolegama. Svojstvo vremena nije definisano relativnošću. Danas se vode muke u tom cilju u kvantnoj fizici. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 19 минута, Zoran Đurović рече Нечовек, да те питам сада: Хр жртва нема никаквог значаја за наше спасење. Јер, ако је он апостоле причестио пре него што је пострадао, онда је жртва бесмислена. Ако пак апостоле није причестио, онда их је зајебавао. Одговори. ili ako su oni već bili spaseni i pre nego što ih je pričestio?Budi dosledan malo....on ih je već imao u sebi na Nebu a ovamo im kaže uzmite udela u meni...totalno ludilo.... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Nemam sad nesto puno vremena, samo cu te uputiti na ovo u vezi Pavla : "Даље, дакле, мени је приправљен венац правде, који ће ми дати Господ у дан онај, праведни судија; али не само мени, него свима који се радују Његовом доласку. " 2. Tim. 4, 8. Ovde, sve prsti od temporalnosti... Nije znao Pavle za eshatološkog sebe na Nebesima inače ne bi ni trčo... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Nije znao Pavle za eshatološkog sebe na Nebesima inače ne bi ni trčo... Ne samo Pavle ( u citatu se pominjemo i svi mi hriscani),....tako da, ....i, mi , ne moramo nesto da trcimo,....mnogo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 24 минута, Zoran Đurović рече Кратосов ум размишља као Њутнов: Време је апсолутна категорија. Он је омађијан том представом и не може да схвати да је време настало са временом, тј. са стварањем. Када би време замислио као обичан предмет, камен, онда би могао да укапира да је то само објект створен као и сви други. Нема моћ апстракције. Када би време заменио неким математичким симболом, онда би могао да се одбрани од Маје која га је омађијала. Naprotiv,na nekoj od tema ja sam baš negirao uopšte postojanje vremena kao neke realne fizičke veličine već da postoje samo promene a da je vreme ljudska apstrakcija nužna čoveku ne bi li merio brzinu tih promena... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече "Тако и васкрсење мртвих: сеје се за распадљивост, а устаје за нераспадљивост; Сеје се у срамоти, а устаје у слави; сеје се у слабости, а устаје у сили; Сеје се тело телесно, а устаје тело духовно. Има тело телесно, и има тело духовно." Jeste, seje se zrno, VSB, ...koje, tek, treba svoj plod da ostvari..... tek, treba, ...da ustanemo u slavi i sili..... Dobro bre ko ti brani Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Upravo tako Kratose, to moderna fizika pokazuje. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Bokisd рече A, ko kaze da se nisu pricestili ? Lepo kazem ( gore ), da se pricesce dogodilo i kod apostola, po sili Hristovoj. Види, пријатељу, Хр није Мандрак Мађионичар. Побркао си књижевне родове. Јеванђеља нису стрип. Причешће није ћириби-ћириба. То је тајна сједињења нас и Бога у ипостаси Сина, тако да нема никаквих сила или мађија на које се ти позиваш. Пљујеш на Хр жртву, и то безобразно, јер мислиш да је то тек неки детаљчић. Јер ти сада, нечовеку, велиш да нас је он могао спасити и без своје жртве! Јер ако велиш да су се апостоли причестили, онда су се спасили овом твојом перверзном силом коју проповедаш. Не постоји сила жртве без актуализиоване жртве. Негираш апостолима да су се причестили, као што и нама негираш спасење. Јер је и теби све само комеморација. Ведран*, Pontifex Emeritus and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Јер је и теби све само комеморација. Kažem ja lepo pročišćen komunizam Marks i Engels. Iskreno zato se pomalo i plašim ovih bogoslovskih levičara, mada držim rezervu da mi je strah neopravdan. Pontifex Emeritus, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Pričešća bi bilo i da nije palog stanja, i da nema smrti. Svakako je žrtva način na koji je Hristos doneo spasenje, ali smisao Evharistije nije u žrtvi po sebi, nego u usinovljenju i sjedinjenju sa Bogom Ocem. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 A pošto se ovde kritikuje izraz pre pstanja sveta evo šta kaže sam Gospod: Oče! Hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gde sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao; jer si imao ljubav k meni pre postanja sveta. eto i on kao atemporalni Svevišnji Tvorac govori o pre postanja sveta a ovde se kritikuje kad ja običan smrtnik to kažem kao besmislica.... Vi biste i Hrista kritikovali i objašnjavali mu da pojma nema i da ne postoji pre postanja sveta.... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Pontifex Emeritus рече па ево, отац Зоран вас је горе питао- ако је Христос причестио апостоле на Тајној Вечери истинитом Жртвом, онда је Његово страдање на Крсту било беспотребно, јер већ су постали саучесници (сапричесници) вечнога живота. ако их није причестио, онда је правио представу. за тебе то и није нека дилема, јер ти Евхаристију доживљаваш као метафору, а не као реалност. Ali Kratos je postavio kontrapitanje. Zašto ne daš na to odgovor? Po vama je sve zapravo predstava jer je sve već svršeno. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Vi biste i Hrista kritikovali i objašnjavali mu da pojma nema i da ne postoji pre postanja sveta.... Tako će i biti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука