Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 8 минута, Vedran рече пре 11 минута, Zoran Đurović рече Толико ми изгледа настрано и немогуће... Настрано јесте, али немогуће очигледно није. А на жалост, изгледа да случај није ни усамљен А mark my words, кад нам за коју годину неки не докторира на ову тему! Видћеш онда белаја кад се семе посеје. Zoran Đurović and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 31 минута, Zoran Đurović рече Јер ми примамо кљакавог Исуса, инвалида коме недостају удови. Да ли ти је јасно шта говориш? Ako je pričećše apostola bilo pre vaskrsenja, onda je po vama i to ''kljakavo''. Vi ste zato uveli vaskrsenje, kao i ovaploćenje, da bude pre stvaranja sveta. Zapravo, verujete da se već spašeni u eshatonu i pre stvaranja. Zbog ovakvih besmislica, treba da se osvrnemo na učenje Ispovednika o logosima tvari, o tome kako tvorevina ima svoju hronologiju i kako volja Božija o tvorevini - u svom ostvarenju - ide u hodu sa samom tvorevinom. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 2, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Ako je pričećše apostola bilo pre vaskrsenja, onda je po vama i to ''kljakavo''. Vi ste zato uveli vaskrsenje, kao i ovaploćenje, da bude pre stvaranja sveta. Zapravo, verujete da se već spašeni u eshatonu i pre stvaranja. Zbog ovakvih besmislica, treba da se osvrnemo na učenje Ispovednika o logosima tvari, o tome kako tvorevina ima svoju hronologiju i kako volja Božija o tvorevini - u svom ostvarenju - ide u hodu sa samom tvorevinom. Није ли се преобразио пред Нама? Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 16 минута, Pontifex Emeritus рече питање за Кратоса- да ли је Син Божји својим уласком у време (творевину) кроз зачеће и рођење у телу од Марије, престао да буде са Оцем у вечности? Naravno da nije. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 34 минута, Zoran Đurović рече А Павле вели да нас саваскрсе и посади са десне Оцу и да ми живимо на небу иако смо овде на земљи. Ako ćemo samo tako tumačiti Pismo, onda nema jeresi koja nije u pravu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 13 минута, Isusovo magare рече To bi značilo da tvoja sada nerođena deca već postoje u konačnom Carstvu odakle mogu imati odnos sada sa tobom, da ti se javljaju. Ali to je besmislica. Sve ima svoju hronologij=Milan Nikolic rece pa se zbunih. A sto se tice sv.Mise i misticnog tijela Kristova to mi je jasno. Možeš i sama sa eshatološkom sobom da komuniciraš.Znači imaš dva magareta,jedno eshatološko,oboženo i to još pre njegovog nastanka i ovo vremensko koje živi ovde na zemlji u nekom matriksu i nema pojma za ovo drugo.Ustvari sad znaš pa se lepo pomoli eshatološkoj sebi da ti otkrije sve tajne CN i nravno podeli to sa nama koji ne mož nikako da uspostavimo kontakt sa nadvremenom preegzistentnog stvaranja nas samih. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Pontifex Emeritus рече па кад није, какав је онда са Оцем? Isti kao i pre kao i posle ovaploćenja.Odnos Sina i Oca je nepromeljiv,večan.Nije Logosu bilo potrebno telo niti to što ga je primio ni na koji način ne menja njegov odnos sa Ocem i Duhom Svetim.I u telesnoj smrti ta zajednice nije bila prekinuta,niti može ikada bilo čime biti ugrožena. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 32 минута, Кратос рече I što bi se uopšte ovaploćavao kad od večnosti ima ljudsko telo?Onda je priča o nekvom oboženju i usinovljenju totalno besmislena jer i ,,pre,, nego što je svet nastao ljudska priroda je ,,već,, egzistirala na nivou večnosti. A još ispada da se Sin Božiji od večnosti rezlikuje od Oca i Duha jer su oni bestelesni. Ako još rasudimo o toj besmislenoj ideji, doći ćemo do toga da božanski život po sebi jeste cikličan jer se vrti oko tvorevine. Početak i kraj se time uvodi u imanentno postojanje Trojice, a tobože se priča o nepostojanju pre i posle kod Boga. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Možeš i sama sa eshatološkom sobom da komuniciraš.Znači imaš dva magareta,jedno eshatološko,oboženo i to još pre njegovog nastanka i ovo vremensko koje živi ovde na zemlji u nekom matriksu i nema pojma za ovo drugo.Ustvari sad znaš pa se lepo pomoli eshatološkoj sebi da ti otkrije sve tajne CN i nravno podeli to sa nama koji ne mož nikako da uspostavimo kontakt sa nadvremenom preegzistentnog stvaranja nas samih. "Kratos" sama rijec znaci nesto kratko ili uskraćeno. Imam osjecaj da je tvoje razmisljanje van Isusa Krista tj.da smatras Isusa Krista nekakvim objektom a ne da smo svi u Njemu i da samo iz te perspektive mozemo razmisljati o Bogu uopce. Zoran Đurović, Pontifex Emeritus and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 22 минута, Milan Nikolic рече Ako je pričećše apostola bilo pre vaskrsenja, onda je po vama i to ''kljakavo''. Глуп си као ћускија. Немој да се попнеш на дрво и да се бациш са њега и да се угруваш! Послушај Аву! Ово је закључак твоје безумне позиције, а не мој став. Тако си и Паламу разумео. Него, што поче да избегаваш онај биогодухнути назив: Богословска Тројица? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Isusovo magare рече "Kratos" sama rijec znaci nesto kratko ili uskraćeno. Imam osjecaj da je tvoje razmisljanje van Isusa Krista tj.da smatras Isusa Krista nekakvim objektom a ne da smo svi u Njemu i da samo iz te perspektive mozemo razmisljati o Bogu uopce. Алелуја! Амен! Напокон дође до зелене траве... (опет једна народна...). Ведран*, Isusovo magare and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 21 минута, Vedran рече А mark my words, кад нам за коју годину неки не докторира на ову тему! Видћеш онда белаја кад се семе посеје. Ајме, ајме! Немојте ме звати пророк, али имам нешто да ви речем. Habemus doctore in sementem!! И то Милојков! Измеђy осталог тематика "богословске Троице"!!! Lord have mercy!!! http://webserver.rcub.bg.ac.rs/publicFileDownload?idSednicaMaterijal=26227 Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Алелуја! Амен! Напокон дође до зелене траве... (опет једна народна...). Vedran gdje si sad..ha ha,.dobih pohvalu od Djeda Mraza..haha koje sam ja sretno magare.. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 часа, Pontifex Emeritus рече не говорим о односу унутар Свете Тројице, него о Сину. ти си рекао да је Он био са Оцем у вечности и док је у времену био са апостолима. дакле, Он вечно јесте са Оцем, и улазак у време (творевину) ту није ништа променио. међутим, ја сам те питао какав је био у вечности? да ли је био различит (другачији) од оног у времену? Pitaš me dal je istovremeno postojao u telu na Nebu sa Ocem dok je bio sa apostolima na zemlji?čemu onda vaznesenje ako je bio isti u telu i na Nebu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 часа, Isusovo magare рече "Kratos" sama rijec znaci nesto kratko ili uskraćeno. https://en.wikipedia.org/wiki/Kratos_(God_of_War) Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука