Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 26 минута, Isusovo magare рече

Mislim da je samo Isus vanvremena a ljudi su ipak ograniceni u vremenu..

Ждребице, то може да буде тачно само ако је Ис васкрсао за себе, а нас оставио да смрдимо под земљом. А Павле вели да нас саваскрсе и посади са десне Оцу и да ми живимо на небу иако смо овде на земљи. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 3 минута, Vedran рече

Јер Логос иначе једе пророде, да преживи, тј. храни се њима? :))

Биће овде колекција читава за теолошке анале. Ма готово читав речник нових теолошких термина српског форумског богословља под називом: „Богословско богословље у икономијској функцији: савремени речник основних појмова" 

:citac:

Ovo ti je na onom retardiranom nivou ubijanja dece ometene u razvoju.:0212_rolleyes:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle složio si se kroz Isusa Hrista je sve stvoreno?

Pročitaj lepo šta si napisao.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

I što bi se uopšte ovaploćavao kad od večnosti ima ljudsko telo?Onda je priča o nekvom oboženju o usinovljenju totalno besmislena jer i ,,pre,, nego što je svet nastao ljudska priroda je ,,već,, egzistirala na nivou večnosti.

A još ispada da se Sin Božiji od večnosti rezlikuje od Oca i Duha jer su oni bestelesni.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Ovo ti je na onom retardiranom nivou ubijanja dece ometene u razvoju.:0212_rolleyes:

Пошто то опет коментаришеш, истине и магаради ради, нека буде знано да је то око "убијања" била импликација односно  логична последица твојих "богословских" закључака. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Пошто то опет коментаришеш, истине и магаради ради, нека буде знано да је то око "убијања" била импликација односно последица твојих "богословских" закључака. 

Ne interesuju me tvoji psihopatski zaključci.Ko hoće može lepo da pročita o čemu je bilo reči.Piše sve lepo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Da li  sada Isus Hristos  postoji u večnosti kao ovaploćeni Sin zajedno sa Ocem i Duhom Svetim?Da postoji,uzdigao je stvoreno na nivo večnosti i tu ne može više ništa da se menja. 

A pre toga ne postoji jer je bio u nacrtu?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Pontifex Emeritus рече

одговор је- постоји. и ту нема никакво ''пре'' и ''после''. само постоји.

εἶπεν αὐτοῖς Ἰησοῦς Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, πρὶν Ἀβραὰμ γενέσθαι ἐγὼ εἰμί. Ваљда ће поукаши пуштити да Ис каже за себе у црвеном? Или ће и они на ове речи да узму камење у руке да га затепају?! :)) 

Интересантно је да Оваплоћени вели за себе: Ја јесам. - Ништа не прецизира као Кратос и компанија: Као Логос јесам, али не и као овај кога видите пред вама...   

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ko hoće može lepo da pročita o čemu je bilo reči.Piše sve lepo.

Најзад си рекао нешто паметно!

Алилуја! 

:choir:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Интересантно је да Оваплоћени вели за себе: Ја јесам. - Ништа не прецизира као Кратос и компанија: Као Логос јесам, али не и као овај кога видите пред вама... 

Па кад се није бавио "богословском Тројицом" као ови!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Боже, сачувај ме од Нечастивог и од Богословске Тројице!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Ако ћеш ми веровати, и сада кад прочитам ту синтагму мислим да је неко нешто погрешно пренео. Да нечовек (по Бокситовој категоризацији) није то рекао... Толико ми изгледа настрано и немогуће... 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Ждребице, то може да буде тачно само ако је Ис васкрсао за себе, а нас оставио да смрдимо под земљом. А Павле вели да нас саваскрсе и посади са десне Оцу и да ми живимо на небу иако смо овде на земљи. 

To bi značilo da tvoja sada nerođena deca već postoje u konačnom Carstvu odakle mogu imati odnos sada sa tobom, da ti se javljaju. Ali to je besmislica. Sve ima svoju hronologij=Milan Nikolic rece pa se zbunih.

A sto se tice sv.Mise i misticnog tijela Kristova to mi je jasno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Толико ми изгледа настрано и немогуће... 

Настрано јесте, али немогуће очигледно није. А на жалост, изгледа да случај није ни усамљен. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...