Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Međutim, vanvremenost prethodi tvorevini. Ово је равно "богословској Тројици". Спремно да иде равно у теолошке анале! Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Pontifex Emeritus рече ја сам схватио да он жели да каже да Господ Исус Христос као Богочовек постоји ванвремено, тј. у вечности. а то је некако и логично. Jedno je tako reći, a drugo je kada kažu da Logos u čovečanskoj prirodi prethodi tvorevini. To su vratolomije u kojima oni sebe smatraju veštima. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 12 минута, Vedran рече Ма јок бре! Зоран говори што год ко замисли да Зоран говори. Он ти дође нешто слично као златна рибица, само што делује из есхатолошке перспективе. Са златном рибицом ти прво замислиш жељу па ти је рибица испуни, а са Зораном, он најпре напише па ти онда замислиш шта је он написао. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече зар ово друго што сам подвукао није кратак опис Литургије, тј. Евхаристије? To bi značilo da tvoja sada nerođena deca već postoje u konačnom Carstvu odakle mogu imati odnos sada sa tobom, da ti se javljaju. Ali to je besmislica. Sve ima svoju hronologiju. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Управо сада, Pontifex Emeritus рече мислиш и вечности има своју хронологију? зар не виђе Понтифексе да је ПРЕ времена? Даклем..... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече мислиш и вечности има своју хронологију? Eto je ono van pameti Pontifex Emeritus, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 9 минута, Pontifex Emeritus рече ванвременост не ''претходи'' ничему. ''претходи'' је временска категорија, и смешно је да се употребљава за ванвремено. Е, а после ми се љути кад из народне ризнице мудрости извучем ону: Ти га крстиш а он прди! Ја сам за неговање наше баштине, а ови ми се љуте! Volim_Sina_Bozjeg, Pontifex Emeritus and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 21 минута, Pontifex Emeritus рече ја сам схватио да он жели да каже да Господ Исус Христос као Богочовек постоји ванвремено, тј. у вечности. а то је некако и логично. Pošto i sam verujem u to čitajući Pismo i samoga Isusa Hrista koji kaže da sve što je dobio od Oca dade nama tj. Crkvi Telu Njegovom, onda On tim vaskrsenjem i darovima koje doneše prvim silaskom ispunjuje to Carstvo koje naposledsku Pavle razjašnjava prvo Hristos kao Prvenac sa darovima blagodaću koju donese pa svako do nas po svom redu. da tako nije onda Hristos ne sedi sa desne strane Oca nego mu je tamo posadjena Glava dok mu se Telo kao transformers ima sklapati u vremenu tj.Crkvi da bi došla do svoje punoće. A Liturgija je upravo učestvovanje u Telu koje je od početka do kraja dakle i nerođeni koji su UDOVI Hristovi što nas opet dovodi do svih otaca koji govore nismo samo blagodaću spojeni nego smo Njegovi UDOVI a to je upravo ta blagodat koju (ajde zbog boksida) Logos dobija od Oca i postade Telo a ne neko individualno telo. Zato Njegovo Vaskrsenje ne možemo posmatrati samo kao individualno vaskrsenje jer koje jeonda on darove mogao i doneti? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 34 минута, Milan Nikolic рече Evharistija nije silazak Hrista, nego uznošenje darova samim Hristom. Како може да се подигне нешто што није доле? Јасно ми је да је за тебе евхаристија комеморација. То је легитиман приступ, не можемо више да спаљујемо протестанте... Ја и ти када кажемо Христос не мислимо на исто. Ја мислим на мистичко тело које испуњено богочовечанским реализмом, телом које физички обухвата све свете, а за тебе, који мислиш да се Хр тело није остварило може да буде само комеморација. Ведран*, Pontifex Emeritus and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече da tako nije onda Hristos ne sedi sa desne strane Oca nego mu je tamo posadjena Glava dok mu se Telo kao transformers ima sklapati u vremenu tj.Crkvi da bi došla do svoje punoće. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 24 минута, Pontifex Emeritus рече па у Христу Исусу и ми смо ушли у вечност (вечни живот), тј. у спасење. а то је ваљда и био смисао Његовог оваплоћења и васкрсења. ванвременост не ''претходи'' ничему. ''претходи'' је временска категорија, и смешно је да се употребљава за ванвремено. зар ово друго што сам подвукао није кратак опис Литургије, тј. Евхаристије? Bit ce ovaj umirovljeni papa pametan covjek! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 13 минута, Pontifex Emeritus рече ванвременост не ''претходи'' ничему. ''претходи'' је временска категорија, и смешно је да се употребљава за ванвремено. Onda ovde govorimo o nečemu gde nema tvorevine, na primer o Bogu pre nego što je stvarao. Pošto tvorevina već postoji, o Svetoj Trojici govorimo da je vanvremena što podrazumeva da prethodi tvorevini. Ako tvorevinu koja ulazi u vanvremenost učiniš istovetnom sa vanvremenim, u smislu da ne daš razliku između pre i posle - između vanvremenog Boga i tvorevine koja ulazi u vanvremenost - unda gubiš sam pojam tvorevine i sam pojam Boga. Кратос and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 1 hour ago, Milan Nikolic рече Moje je mišljenje da je verovao, jer je to bio čin volje Očeve. Može se reći i da je znao, ali ne kao već ostvareni događaj. Kako nije ostvaren na atemporalnom planu eshatološke realnosti? Milan Nikolic and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 23 минута, Pontifex Emeritus рече мислиш и вечности има своју хронологију? A zašto bi te sablaznilo da i večnost ima svoju hronologiju? Postoji večnost u večnosti kao što postoji trajanje u vremenu. O tome je pisao sveti Nikolaj Žički. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Koliko je smešno to što milan govori toliko je i tužno ne prisetivši se na žrtvu Jovana Krstitelja. Koji navodi da jevreji kao izabran narod jesu narod koji napreduje zahvaljujući Bogu jer su Božji narod i da svaki individualni greh može da razbesni Gospoda i da narod više ne napreduje tj. da nema više zajednicu sa Bogom. A takva vera je upravo vera odsečene Glave od Tela, na šta im je Jovan i ukazivao i tako postradao. A silazak Hristov gde Logos postade Telo donese ceo domostroj gde govori i mrtvi čuju glas Sina Čovečjeg dakle Telo je to koje je donešeno kako nam i Pavle govori pričešće vam predajem kako sam ga i primio živim telom i krvlju Gospodnjom da u trenutku smrti prepoznate telo Gospodnje koje je upravo samim Gospodom otkriveno u Njegovom Vaskrsenju tj. što ti veliš Poslanju. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука