Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Da ali mi nismo ucili da je Gospa umrla pa me to zbunjuje.. Не знам шта си ти учила, али Munificentissimus Deus говори да је умрла. Исто и Јефрем Сирин. Ето, нешто се и од православаца да научити... Ведран* and Iulianus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 6 часа, Zoran Đurović рече . По Јустину, Богородица је у телу васкрсла. Нико не нађе њене мошти. И како је могуће да је само она васкрсла а да нису и други? Испало би да васкрсење није једно, него да Бог васкрсава како кад хоће и кога хоће. Како ће она васкрснути на Другом доласку кад је већ васкрсла? Како је могла да васкрсне кад знамо да ће сви људи васкрснути само у том последњем дану? Како да васкрсне пре васкрсења? И само је она телесно у Телу Сина, а остали као душе? Дођите Ави, он ће вас ослободити апорија... Dobar tekst avo samo ako verujemo da je Bogorodica već vaskrsla telesno zato što nema njenih mošti šta ćemo sa moštima svetih koje su defakto još uvek na Zemlji?I ipak je Bogorodica nešto posebno,nije za poređenje sa nama ostalima.... Iulianus and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne prazni se nego im služi, postaje njihov sluga što na kraju i reče kad im opra noge. I svo Pismo nam govori kako Bog stvori svet ne da bi se ispraznio unizio i naučio nas da budemo Bogovi po blagodati, nego da bi nam iz ljubavi služio kao sluga da uzrastamo do rasta Hristovog. Ne ispravljam te možda je tebi jasniji taj izraz prazni se meni je bliži onaj da nam on sve vreme služi, jer ne dodje na svet da se unizi tako što će se isprazniti nego uzrastati u svom služenju nama upravo nam kao onaj koji ih služi objašnjava usput uzrastajući ih i svoje Božanske Tajne. Ne znam ni zašto sam napisao ovaj post Претпостављам да си разумео зашто сам употребио тај израз. Зато што смо говорили о кенозису. Али слажем се. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 30 минута, Кратос рече Dobar tekst avo samo ako verujemo da je Bogorodica već vaskrsla telesno zato što nema njenih mošti šta ćemo sa moštima svetih koje su defakto još uvek na Zemlji?I ipak je Bogorodica nešto posebno,nije za poređenje sa nama ostalima.... Одговорио сам био, али ми црко нет. не могу поново. Немање моштију је због нас. Оне нису нужне за васкрсење јер св. Сава не би васкрсао. У другом доласку је васкрс, преображај целокупне творевине, зато и Марија не може да буде изузета, као што је и стварање било јединствени Божији акт. Када ове ствари будеш разумео као јединствена дејства, онда ћеш разумети како неки "пре" васкрсавају. Биће ти јасно како су на Тавору у Царству Мојсије и Илија. Iulianus, Paradoksologija, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 7 часа, Снежана рече Ја само могу да сумњам да сте трол, али ви би драго магаре требало да знате којег сте пола, Можда је џендер флуид или џендер њутрал, сад и то има Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 11 минута, Vedran рече Можда је џендер флуид или џендер њутрал, сад и то има има више валера од стандардних и та два штоспомен`о Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 8 минута, Милан Ракић рече има више валера од стандардних и та два штоспомен`о Ма чим послах, сетих се још и несврстаних, то јест неопредељених, ... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Не знам шта си ти учила, али Munificentissimus Deus говори да је умрла. Исто и Јефрем Сирин. Ето, нешто се и од православаца да научити... Slazem se.. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 8 часа, Zoran Đurović рече Пошто сам избичевао талибане, како Бог заповеда, .... ( ).. Imam nekoliko zapazanja. Na osnovu ovih tekstova ave Justina, izvlacis , zakljucak, o intencijama ( ovih ) njegovih tekstova i misli. I, to u smislu, neke tvoje price, o vec ustanovljenom Carstvu Nebeskom i eshatoloskim telima pravednika. Mislim, da je sasvim legitimno, da odradis nesto ovako, nema spora. Ali, moje pitanje, jeste, da li mozemo naci u nekim drugim Justinovim tekstovima misli i stavove ( slicne tvojima ) ? Oko Carstva, svetih u evharistijskom telu , O Sudu, Drugom Dolasku Hristovom i slicno ? Recimo, poceo sam nesto malo da citam od Justina i nasao sam ovo : "Праведници којима Господ даје Царство Небеско, шта су радили на земљи? Чинили су добра дела која остају вечно са њима. Човек та добра дела прима на дан Страшнога Суда...... Христољубље! Роје се све друге свете еванђељске врлине. Човеку онда није тешко испуњавати заповести Христове, заповести Његовог Светог Еванђеља, јер човек осећа и зна да тиме стиче себи Царство Небеско. Служећи другима он служи на крају крајева вечном спасењу свом. Служи боголикој души својој коју му је Бог и дао такву, боголику и христолику, да би се помоћу ње стално отимао ка Царству Небеском, радио за Царство Небеско, живео га, и наследио га на дан Страшнога Суда. " ( Besede ) Konacne nagrade za pravedni zivot i vrline i nasledje Carstva, Justin je ostavio za kraj , za dan Strasnog Suda ( i naravno vaskrsenja mrtvih ). Mislim, ovo je postavka stvari, o kojoj 'nasa strana', prica celo vreme, na raznim temama. Ili, ovo : "Господ ће првом арханђелу, Светом Архистратигу Михаилу, том чувару народа Божјег,[26] издати заповест о васкрсењу мртвих и Суду; он ће је објавити осталим небеским војницима, који ће је помоћу труба Божијих обзнанити свима бићима неба и земље, од краја до краја небеса.[27] И сви ће, живи и мртви, изаћи у сусрет Господу; и сам ће Господ у последњој труби сићи с неба.[28] " ( Dogmatika ). fusnota 28...'Уједанпут, у тренућу ока у последњој труби; јер ће затрубити и мртви ће устати нераспадљиви, и ми ћемо се претворити." 1. Kor. 15, 52. "Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре;" 1. Sol. 4, 16 . I, o ovome smo vec raspravljali u smislu potpore naseg stava. Jos jedan citat : "Хришћани су тиме хришћани што живе силом васкрсења и по законима васкрсења (ср. Кор.15,29 -34). А то значи: живе вечношћу и ради вечности, јер су и тело и душа саздани за вечност, за богочовечност. " ( Podviznicka, gnoseoloska i eklisioloska poglavlja ). I, ovde su nasi stavovi slicni sa mislima Justina. Pogledacu da nadjem jos nesto od Justina ( iako, mislim, da je i ovo dovoljno ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 30 минута, Vedran рече Ма чим послах, сетих се још и несврстаних, то јест неопредељених, ... Za sve znate samo za žensko niste nikad čuli!?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Pogledacu da nadjem jos nesto od Justina Рекао сам ти већ да си нечовек по сопственој дефиницији. Немаш никакве потребе да ми износиш ова места јер их и сам знам. Али би ти да посвађаш 2 ока у глави јер немаш ум. Ово су наслеђене ствари у Јустиновој мисли, јер он није био систематски мислилац. И никако ове ставове не можеш да помириш са оним његовим које сам ја изнео. Ти ниси узео да се бавиш оним текстовима него си као вочић тражио супротне. То ти је слепа улица. Ти би и од мене направио не знам шта, саставио ми каноне да се певају на дан мог празника, јер нећеш да употребљаваш мозак. Нпр., када ја велим да ће при Другом доласку сви васкрснути и целокупна природа се преобразити, ја не потирем оно што сам рекао да смо сви у Хр већ васкрсли. Не можеш да схватиш, прођи ме се! А да је Јустин патуљак као и ти, то пак код мене неће проћи. Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Ти ниси узео да се бавиш оним текстовима него си пре 3 минута, Zoran Đurović рече тражио супротне И није их нашао. Јер у наведеноме нема ништа супротно. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 2 часа, Isusovo magare рече Da ali mi nismo ucili da je Gospa umrla pa me to zbunjuje.. TAKODJER U SVOM UZNESENJU 966 "Napokon Bezgresna Djevica, sacuvana cista od svake ljage istocnoga grijeha, ispunivsi tijek zemaljskog zivota, bila je s dusom i tijelom uznesena u nebesku slavu, i od Gospodina uzvisena kao kraljica svemira, da bude sto slicnija svojemu Sinu, gospodaru i pobjedniku nad grijehom i smrcu". Uznesenje Blazene Djevice posebno je sudionistvo u Uskrsnucu njezina Sina i anticipacija uskrsnuca drugih krscana: U porodu si, Bogorodice, sacuvala djevicanstvo, a po smrti nisi ostavila svijet. Preselila si se k Zivotu, jer si Majka Zivota, i svojim molitvama izbavljas od smrti nase duse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 4 минута, Vedran рече И није их нашао. Јер у наведеноме нема ништа супротно. То је оно што ја безуспешно покушавам да покажем талибану. Јер исте "супротне" ставове ће наћи код мене. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2017 пре 22 минута, Isusovo magare рече Slazem se.. Ali Marijino je mjesto na Nebu, gdje ju je njezin Sin očekivao. Jednoga dana koji je za nas nepoznat, Isus ju je poveo u nebesku slavu. Kada je objavio dogmu o Marijinu Uznesenju, 1950., papa Pio XII. nije želio objasniti je li Djevica umrla i uskrsnula odmah ili je išla izravno u nebo i nije umrla. Trenutno, kao u prvim stoljećima Crkve, najveći dio teologa misli da je Marija umrla, ali jednako kao i Krist – njezina smrt nije bila danak grijeha – bila je bezgrešna! – nego da bi se posve poistovjetila s Isusom. Od 6. stoljeća na Istoku se slavi blagdan Usnuća Djevice, prijelaz koji je sličniji snu nego smrti. Ostavila je zemlju, kako tvrde sveci, prevezena ljubavlju.= Izgleda ste bili u pravu? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука