Гости Guest Гајић Написано Октобар 31, 2017 Гости Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Ех, то "знање" Оно Нас од Бога и окрете :-( а Бог Нас и не познаде, јер надмени постасмо. Фантазијо безумна, клета ли си, лажуро бестидна и бесрамна шта ми уради мојим допуштењем, али ето сам сада себи самоме казна...Слава Христу Богу Нашем, Слава Му :-)Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 6 часа, Bokisd рече Pa, sta je stolica , bez jedne noge ? троножац Матусал, Zoran Đurović, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 5 часа, Bokisd рече Sta da ti kazem, ... kontekst.... Предокус контекста! Но, ако прихватиш твоју дефиницију човека, испада да ти ниси човек. Јер велиш: тело, душа и ум. Теби фали овај трећа компонента, тако да ниси човек! Сада да кажем неку кратко @Матусалу. Дамаскин је написао догматски приручник. Он је наша претеча схоластике. Није спекулативни мислилац као нпр. Максим или Палама. Природа уџбеника је да да оно што је превлађујуће мишљење, тако да се он не бави спекулацијом, и онда, ако неко ово прихвати као црвено слово, онда неће моћи да се бави теологијом. Јасно је да се овим поступком, или боље рећи, неразумевањем књижевног рода коме припада Дамаскиново дело, убија предање. Јер сам написао текст о Златоустовом тумачењу овог места из Павла и он се ту држи слова, а не неких философских расправа о природама. Верује Апостолу, али не може да објасни како смо већ са десне Оцу. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 6 часа, Vedran рече Па када причаш о богословској Тројици онда мораш имати начин да парадигматски категоризујеш Њену усијску иманентну и икономијску перихорезу и изливање. Ово за "богословску Тројицу" је највећи бисер и допринос срБској новијој теологији. Тако да када изађе нови број зборника: Савремена Србска теологија, ово мора да уђе у употребу! То је таква колосална глупост, да ја већ више од годину дана не могу да упамтим ову Зоркину синтагму. Ваљда што је несуштаствена па не може да ми се осуштастви у меморији памћења. Тања1, Ведран*, Flavius Belisarius and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече да ја већ више од годину дана не могу да упамтим ову Зоркину синтагму. то је зато што се не бавите суштинском тријадологијом, одма закаже маморија памћења Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 24 минута, Zoran Đurović рече Ово за "богословску Тројицу" је највећи бисер и допринос срБској новијој теологији. Тако да када изађе нови број зборника: Савремена Србска теологија, ово мора да уђе у употребу! То је таква колосална глупост, да ја већ више од годину дана не могу да упамтим ову Зоркину синтагму. Ваљда што је несуштаствена па не може да ми се осуштастви у меморији памћења. Nisam dugo na ovom forumu ali mogu vam reci da ste vas dvojica bas zanimljivi i pametni moram priznati.Covjek ili zena nedaj Boze kad cita vase poruke ne moze a da ne primjeti koliko ste teoloski obrazovani.Ali pitam se je li to Bogu milo.Te vase rasprave unedogled.Evo jedno pitanje za vas obojicu:Bavite li se vi malo sportom i kako vam kardiovaskularni sustav..ja sam dva dana na ovome i moram priznati da mi nije bas dobro,moram pobjeci u prirodu na par sati i jednostavno se diviti svemu sto je Bog stvorio.A i vama toplo preporucujem ODLAZAK U PRIRODU. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 10 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече O tome i pričam. Daj tekst početak sredinu i kraj, obrazloži svoje stavove i navedi jasne reference iz kojih si crpio svoje stavove, te onda sukobi mišljenje. Sve ostalo je izživljavanje. jeste kao što si ti naveo jasne reference da se Sveti Duh ovaplotio i da je Ipostas sastavljena od ljudske i božanske..... Iživljavaš se malo m? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 7 минута, Isusovo magare рече A i vama toplo preporucujem ODLAZAK U PRIRODU. Само за магаре. Два минута стара фотка. Ова златна рибица која се види ти је испунила жељу. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 25 минута, Milan Nikolic рече Moram priznati da ne volim žabe..? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Ово за "богословску Тројицу" је највећи бисер... Da li mislite kao protestanti, da nema govora o Bogu osim u istorijskom kontekstu? Učenje o bogoslovskoj Trojici je učenje o Bogu kakav je večno, i pre tvorevine. Bogoslovska Trojica, večna Trojica, to su termini koji ukazuju na Boga kakav je po Sebi, nezavisno od ikonomijskog konteksta. Ako vam je to sablazan preispitajte svoje stavove. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 1 hour ago, Кратос рече jeste kao što si ti naveo jasne reference da se Sveti Duh ovaplotio i da je Ipostas sastavljena od ljudske i božanske..... Iživljavaš se malo m? Ipostast Sina Božjeg ima Božansku i ljudksu prirodu neslivenu nedeljivu nerazlučnu. Dakle Ličnost sastavljena ili postade složena čitaj kako hoćeš i koga hoćeš. Jasana je Hristologija. Kad govorim sastavljena naravno da mislim na to da je neodvojiva a ne slivena. Nadalje moj izraz da se Sveti Duh na Krštenju otelotvorio u obliku goluba i sišao na Isusa Hrista nije moj pa ako slagaše mene slagah i ja vas. Imaš još neko pitanje? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 1 сат, Milan Nikolic рече Da li mislite kao protestanti, da nema govora o Bogu osim u istorijskom kontekstu? Učenje o bogoslovskoj Trojici je učenje o Bogu kakav je večno, i pre tvorevine. Треба најпре свакако разрадити парадигматски приступ за широку катихетизацију на постулатима примарности усијанског карактера тријадолошке концепције богословске Тројице, као прекурсора за контекстуализацију логосног кретања све твари од икономијске до есхатолошке реалности. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 18 минута, Vedran рече Треба најпре свакако разрадити парадигматски приступ за широку катихетизацију на постулатима примарности усијанског карактера тријадолошке концепције богословске Тројице, као прекурсора за контекстуализацију логосног кретања све твари од икономијске до есхатолошке реалности. Ako tako nastavite ovako cete izgledati u Vjecnosti. Тања1 and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 3 минута, Vedran рече на постулатима примарности усијанског карактера тријадолошке концепције богословске Тројице To bi bila rimocentrična trijadologija. Oni su izgubili karakter katoličanstva, iako im taj naziv služi da zamazuju oči. (Katoličanstvo je punoća crkvenosti svakog pojedinačno, dok Rim želi da se drugi nadograđuju njemu.) Svakako ne možemo bez zapadne trijadologije - kao inicijative po određenim pitanjima - jer je ključ istinskog razumevanja trijadologije u zajedničkom usaglašavanju. Suština Božija je večna tajna, ne može se ispitati, ali se može razumeti njena neispitivost, istinski pojam te neispitivosti. Sveti Grigorije Niski je ukazao na taj pojam. Da bismo razumeli istinski pojam neispitivosti suštine Božije, Grigorije ukazuje na devstvenost kao vezu i srodnost između prirode ljudske i Boga. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука