Jump to content

Препоручена порука

On 23. 10. 2017. at 17:09, Jace Jerimoth рече

То зависи који су идеали у питању. У сваком случају, мислим да је већа глупост одабрати погрешан идеал него дати живот за њега.

Expand  

Но комент. 100% тачно.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 17:13, Снежана рече

ово није тачно, јер би значило да су само екстровертне особе храбре, харизматичне и информисане, има људи који су интроверти и којима је комуникација са другима тешка, то не значи да у своја четири зида нису и више од екстровертних храбри, харизматични и информисани 

Expand  

Ja sam jedna od zatvorenih, i zaista malo njih me upozna kako treba. Nisam neinformisana, ne mogu reći konkretno šta nedostaje, ali jednostavno sigurno da nešto fali dočim se u društvu ne osjećam prijatno.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 17:21, Ayla рече

ali jednostavno sigurno da nešto fali dočim se u društvu ne osjećam prijatno.

Expand  

не фали ти ништа 

- шта ти фали па си тако ћутљива?

- а шта теби фали кад толико блебећеш? :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 15:20, Muramasa рече

Zato će hrabar svesno da srlja u smrt, da se ne bi osramotio.

Expand  

Да зато жене увек готиве педере, они иду у сигурну смрт:))

On 23. 10. 2017. at 14:59, Џуманџи рече

Ово ми и не звучи баш Ок, храброст се пројављује и када можда и не видимо смисао, нити смо у стању да претпоставимо последице.

Expand  

Нема храброст рецимо везе са демократијом, правдом, поштењем... Али оно шта ми у народу зовемо храброст је неодвојиво од витештва, данас пожељно чак морала и интелигенције:))).

Са друге стране постоји нешто што се зове кретати се супротно страху било то од познатог или од непознатог. То би описало много више ситуација храбрости и оно што по мени јесте храброст суштински.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 14:16, Jace Jerimoth рече

Оно што је за неког храброст за неког је бесмислица и обрнуто. Основна супстанција храбрости је смисленост. Ако у нечему видимо смисао тежићемо томе, колико је могуће са расуђивањем. Неко ће то расуђивање видети као кукавичлук док ће други недостатак расуђивања видети као малоумност. Ето неких, по мом мишљењу, незаобилазних категорија кад је ова тема у питању...

Expand  

Читајући твој коментар схватио сам да се препознајем у овоме. Четири грешке (избројах још раније) сам у животу направио које када бих се вратио у прошлост не бих поново направио. Те грешке су ми промениле ток живота. Покушавао сам да будем храбар, а нисам смислено расуђивао. Бог ми дао памет, а ја контао, лако ћу. Храброст без уздања у Бога није ништа друго него гордост.

Подели на овим сајтовима

sigurno da nešto fali dočim se u društvu ne osjećam prijatno

Expand  

:smeh1:

e5f8f45f33030d825679a8d283f6b0ca.jpg

@Плаво Небо, а може бити да је "само" поремећен систем вредности. :stadaradim:

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 14:06, Џуманџи рече

Наравно, мислим на храброст у међуљудским односима. :) Наилазите ли на храбре људе? Колико често? У којим ситуацијама су људи најплашљивији? Итд. итд., изволите ;)

Expand  

Мени баш није најјасније шта је то храброст у међуљудским односима?

Јапанска пословица каже ,, није храброст не бојати се, храброст је победити страх,, 

Наш апостол Јован каже да који се боји није усавршен у љубави јер савршена љубав изгони страх напоље.

Господ рече ,, не бојте се оних што убијају тело а потом не могу ништа учинити, него се бојте онога који пошто убије има власт бацити у пакао,,

За мој појам храброст је победити себе и своје слабости, суочавати се са собом и са својим недостацима,грешкама, са злом у себи и својим промашајима и признати их, кукавички је некоме зло чинити и понижавати га а храброст је понети слабости другог.  

Храброст је моћи све опростити, поћи неизвесним путем у животу, суочити се са непознатим али и прихватити и погледати реалност у очи, носити свој крст итд....

Пошто сам често на сахранама некако ми људи делују збуњени и уплашени када се нађу у таквом амбијенту, а нас који дођемо да извршимо опело доживљавају као неке служитеље смрти...

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 17:26, Mиљан Л. рече

интелигенције

Expand  

... или мудрости? :scratch_head:

On 23. 10. 2017. at 17:38, Матусал рече

За мој појам храброст је победити себе и своје слабости, суочавати се са собом и са својим недостацима,грешкама, са злом у себи и својим промашајима и признати их, кукавички је некоме зло чинити и понижавати га а храброст је понети слабости другог.  

Храброст је моћи све опростити, поћи неизвесним путем у животу, суочити се са непознатим али и прихватити и погледати реалност у очи, носити свој крст итд....

Expand  

Па да, стоичко и спартанско учење које поменух малочас, то ти је то. :ok:

А за чуђење немој да бринеш. Речима сигурно нећеш моћи то да исправиш. Пре овако... ;)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Ja sam jedna od zatvorenih, i zaista malo njih me upozna kako treba. Nisam neinformisana, ne mogu reći konkretno šta nedostaje, ali jednostavno sigurno da nešto fali dočim se u društvu ne osjećam prijatno.

Expand  

јао, па видиш какво је време дошло и каквих звери има чак се и Дух Свети повукао у себе, изгледа да ни њему није пријатно са људима. :)

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 17:55, Матусал рече

јао, па видиш какво је време дошло и каквих звери има чак се и Дух Свети повукао у себе, изгледа да ни њему није пријатно са људима. :)

Expand  

Izvini, ali ja te ne razumijem. Ako si raspoložen objasni mi, a ako misliš da ne vrijedi objasniti, shvatiću i to.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:15, Ayla рече

Izvini, ali ja te ne razumijem. Ako si raspoložen objasni mi, a ako misliš da ne vrijedi objasniti, shvatiću.

Expand  

па рекох, баш зло време дошло :D, него видим негујете ијекавски изговор?

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:22, Матусал рече

па рекох, баш зло време дошло :D, него видим негујете ијекавски изговор?

Expand  

Ne njegujem...ja govorim ijekavski.
Zlog vremena nema, ima samo nerazumnih ljudi. Sada shvatam zašto ne volim gužvu. Ipak, nije do mene.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:24, Ayla рече

Ne njegujem...ja govorim ijekavski.
Zlog vremena nema, ima samo nerazumnih ljudi. sada shvatam zašto ne volim gužvu.

Expand  

Па шта да кажем осим да ми је драго....

Духовно тиховање, безмолвије и созерцање је неспојиво са гужвом, буком и галамом

Богородица је царица тишине

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:31, Матусал рече

Па шта да кажем осим да ми је драго....

Духовно тиховање, безмолвије и созерцање је неспојиво са гужвом, буком и галамом

Богородица је царица тишине

Expand  

Boldovano ne razumijem, zaista.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...