Jump to content

Moć (države), empatija, i poremećaji ličnosti

Оцени ову тему

Аурор

Препоручена порука

пре 2 минута, Juanito рече

Зато што је у питању тоталитаризам. Апсолутно није посао државе да нас штити од нас самих. Не само да не треба да проширујемо асортиман посебно регулисаних опасних и ”опасних” супстанци, већ би алкохол и дуван би требало третирати као и остале производе.

Други разлог је зато што је нутриционизам једна јако слабо развијена наука. За готово све што људи могу да поједу и сваре постоје радови који доказују да је то нешто корисно (продужава живот) и радови који који показују да је штетно (скраћује живот).

И треће, разни лобији који једва чекају да им држава изрегулише конкуренцију. Тако се, захваљујући шећерном лобију, деценијама одржао мит о штетности свињске и осталих засићених масти. И уместо природних и здравих јаја, у САД можеш наћи, Боже ме опрости, јаја у праху без холестерола. 

Укратко, државо, даље руке од гуде и шљиве!

To sve stoji. I to za jaja je kriminal o kome više treba pričati - na kvarno učiniti da na loš glas izađe zdrav i JEFTIN izvor proteina.

Ovde sam stvarno otvorena za različita rešenja - kako pomoći siromašnijim ljudima da se zdravije hrane, posebno ako to i sami žele, umesto da im ukidamo zdravstvenu zaštitu jer imaju povećan rizik od dijabetesa tipa 2?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Gledaj ovako, prosjecan stanovnik Okinawe je unosio polovinom 20 vijeka, oko 1800 kalorija, vecina njihove hrane je bila najvecim dijelom iz slatkog krompira, zatim malo rize, malo jecma, malo soje, i malo povrca, jednom nedeljno riba i jednom mjesecno malo svinjetine. Iz tih generacija su najdugovjecniji ljudi. Znaci u odnosu na bilo kojeg stanovnika USA, pa cak i one koji se hrane po menzama ovo je smijesna hrana i u ovim krajevima koji je kao nemaju.

Mene vise zanima zasto bi ti oporezovala toliko mnogo hrane, dovela u pitanje mnoge poslove, uskratila ljudima uzivanje i hedonizam u hrani, alkoholu i cigaretama, pritim ubila i kreativnost jer je je oni cesto podsticu? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

To sve stoji. I to za jaja je kriminal o kome više treba pričati - na kvarno učiniti da na loš glas izađe zdrav i JEFTIN izvor proteina.

Ovde sam stvarno otvorena za različita rešenja - kako pomoći siromašnijim ljudima da se zdravije hrane, posebno ako to i sami žele, umesto da im ukidamo zdravstvenu zaštitu jer imaju povećan rizik od dijabetesa tipa 2?

Ukinuti socijalizam potpuno i onda imaju odlične mogućnosti da na slobodnom tržištu rade i dobro zarađuju.

Ako želiš da im pomogneš dodatno, slobodno uplati svoj novac u neki privatni fond za lečenje siromašnih.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Nije 'fast food' nužno ni nezdrav ni prepun šećera i soli.

Ali razne mesne prerađevine i gotova konzervirana hrana jeste. I razne pahuljice i žitarice. Ovo su jeftine vrste hrane koje zasite i ne kvare se. Uz njih može da ide i pirinač, krompir, puno belog hleba procesuiranog tako da se ne kvari, razni jeftini slatki keksići. Kad ti je prodavnica daleko a prevoz nesiguran a treba imati hranu do plate uzimaš ono što će zasititi i neće se pokvariti. Riba, sveže povrće, sveže meso otpadaju prvi sa spiska. 

Ово ти је мешавина нутриционистичких и економских заблуда.

Ја волем паштете. Шта бре фали пиринчу и кромпиру? Бели хлеб је једини прави хлеб кога су људи јели вековима. Црни и остали хипстер-хлебови су тешка превара и узимање пара од наивних. Додаци који продужавају свежину нису опасни у количинама у којима се користе. Ти дуготрајни хлебови су једноставно одвратни и то је то. И скупљи кексићи су пуни шећера и ја их волем, волем, волем! 

А ова последња реченица ти је машта, рекох ти. Никоме од тих што купују смеће продавница није далеко и имају кола, јер смеће купују управо у продавници. У Америци сиромашни имају ауто. Нема бре то никакве везе са сиромаштвом. Американци једу смеће јер немају културу хране, а не зато што им је здрава и добра храна недоступна. Не желиш да видиш препун фрижидер добростојећих Амера... Узгред, и Холанђани једу ужасно смеће, па нису дебели. Узрок дебљине Амера треба потражити на другом месту.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Бели хлеб је једини прави хлеб кога су људи јели вековима. Црни и остали хипстер-хлебови су тешка превара и узимање пара од наивних.

Zavisi gde. Moj svekar se seća kad je prvi put u detinjstvu video beli hleb, nije svako imao prilike da melje svoju pšenicu u fensi mlinovima...

P.S. i on i ja uglavnom mesimo svoje crne hipsterske hlebove, ne damo para nikome :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Па у овом случају стварно немаш шта да им помажеш. Сви који у Америци имају пара за џанк фуд, имају пара и за здравију храну. Не можеш измишљати проблем и онда размишљати којом државном регулацијом ћеш да решиш тај проблем. Ај да си питала како помоћи многим Србима данас да једу квалитетније, па да разумем. Али новчано и регулаторно помагати дебелим Американцима да једу здравије је поприлично бизарна идеја...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Muramasa рече

Hleb je loš za trbušnjake. Izbacio sam ga pre dva meseca i brzo sam spao 4kg.

Nije hljeb los za trbusnjake, nego vise unjetih kalorija u odnosu na potrosene.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Zavisi gde. Moj svekar se seća kad je prvi put u detinjstvu video beli hleb, nije svako imao prilike da melje svoju pšenicu u fensi mlinovima...

P.S. i on i ja uglavnom mesimo svoje crne hipsterske hlebove, ne damo para nikome :D

Купиш најобичније бело брашно за хлеб, квасац и со. Умесиш и испечеш бели хлеб кући од тих састојака. Тај хлеб је прави домаћи хлеб какав су наши преци јели миленијумима и који је благословен. Не мораш да мељеш своје брашно.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Па у овом случају стварно немаш шта да им помажеш. Сви који у Америци имају пара за џанк фуд, имају пара и за здравију храну. Не можеш измишљати проблем и онда размишљати којом државном регулацијом ћеш да решиш тај проблем. Ај да си питала како помоћи многим Србима данас да једу квалитетније, па да разумем. Али новчано и регулаторно помагати дебелим Американцима да једу здравије је поприлично бизарна идеја...

Ronald je pošao od SAD, mene svakako više zanima Srbija.

Ali u Srbiji ljudi često još uvek imaju pijacu do koje mogu peške i umeju uz pomoć sastojaka kupljenih tamo da spreme hranu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Тај хлеб је прави домаћи хлеб какав су наши преци јели миленијумима и који је благословен.

Možda ima neke mudrosti u stvarima koje su se na određeni način odvijale milenijumima, hm... :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Купиш најобичније бело брашно за хлеб, квасац и со. Умесиш и испечеш бели хлеб кући од тих састојака. Тај хлеб је прави домаћи хлеб какав су наши преци јели миленијумима и који је благословен. Не мораш да мељеш своје брашно.

:smeh1: milenijumima... blagosloven...

Htedoh reći, mnogi su donedavno upravo morali da melju svoje brašno u ruralnim područjima. Crn hleb je bio sirotinjski, beli bogataški, sad sve naopako.

A ne vredi, integralno brašno ukusnije u svakom obliku :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...