Jump to content

Moć (države), empatija, i poremećaji ličnosti

Оцени ову тему

Аурор

Препоручена порука

пре 4 часа, Paradoksologija рече

Ima mnogo libertarijanaca sa posve razvijenom empatijom.

Fora je da se nikako ne izražava preko države ili kroz neke državne politike. To je onda činjenje zla iz "viših ciljeva".

Ni ti ne možeš da budeš empatična sa tuđim novcem, toliko je valjda jasno, pošto pre toga moraš da ga uzmeš od nekog drugog...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Fora je da se nikako ne izražava preko države ili kroz neke državne politike. To je onda činjenje zla iz "viših ciljeva".

Ni ti ne možeš da budeš empatična sa tuđim novcem, toliko je valjda jasno, pošto pre toga moraš da ga uzmeš od nekog drugog...

Fora je da možeš da budeš sociopata ili psihopata ili patološki narcis bez trunke empatije bez obzira na političke ili ekonomske stavove.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Fora je da možeš da budeš sociopata ili psihopata ili patološki narcis bez trunke empatije bez obzira na političke ili ekonomske stavove.

Istina. Mada je veća šansa da ćeš želeti da uzimaš od drugih (u ime neke tamo 'pravde'), da ih pljačkaš ili maltretiraš na razne načine ili da hoćeš da im uređuješ društvo ako si takav.

Država je uvek bila odlična prilika da se ostvare psihopatske tendencije.

aleksandar-vucic.jpg

ss-100726-khmer-rouge-006.jpg

(Nepoznati komunista)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Ne bilo kakva, zato što ne može da ti prođe sve...

Sa državom može.

Ne bih dalje, otišli smo u priličan off... možda da otvoriš novu temu? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Ne bih dalje, otišli smo u priličan off... možda da otvoriš novu temu? 

Jesmo, ajde budi dobar mod i selektuj postove i splituj u novu temu :)

"Država, empatija i psihopatija" npr.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Jesmo, ajde budi dobar mod i selektuj postove i splituj u novu temu :)

"Država, empatija i psihopatija" npr.

Pošto se ne slažemo u tvojoj čini mi se osnovnoj premisi da je država u onim funkcijama za koje ja smatram da nije loše da obavlja (zdravstvena zaštita, obrazovanje) nekako posebno više zla i moćna nego u onim koje ti prihvataš (vojska, policija, sudstvo) - naprotiv, a mislim da i visoke funkcije moći u privatnim korporacijama potencijalno privlače razne PL - naslov je takav da omogućava obe strane debate. Valjda će se još neko priključiti.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Npr. šta? :)

Može da ti ponudi posao ili da ti proda robu ili uslugu, a ako nećeš ništa od ovog - nikom ništa.

Pa evo, moja drugarica koja je završila medicinu je bila na birou dok je nisu zaposlili u privatnoj klinici, gde je šef bio totalno sumanut pa je na kraju otišla i sad i ne radi u struci. Taj primer možda možeš bolje da razumeš od svih onih primera gde ljudi drugačijih obrazovnih i drugih profila u životu moraju da pokušavaju nekako da prežive a svakako nemaju mogućnost pauze između zaposlenja, pa i ne mogu tek tako da 'neće ništa od ovog i - nikom ništa'. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Pa evo, moja drugarica koja je završila medicinu je bila na birou dok je nisu zaposlili u privatnoj klinici, gde je šef bio totalno sumanut pa je na kraju otišla i sad i ne radi u struci. Taj primer možda možeš bolje da razumeš od svih onih primera gde ljudi drugačijih obrazovnih i drugih profila u životu moraju da pokušavaju nekako da prežive a svakako nemaju mogućnost pauze između zaposlenja, pa i ne mogu tek tako da 'neće ništa od ovog i - nikom ništa'. 

Rekla si otprilike ono što sam rekao, samo na 'smaller scale'.

U svakom slučaju, to je stvar bede i nedostatka prilika u zemlji. Najbolje oružje je da imaš drugu mogućnost i odeš negde bolje ako poslodavac ne odgovara.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...