Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Kako zaspati uz litru kafe i forum ŽRU"  Anastasija.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Hvala na pitanju, ja trenutno čitam horor literaturu.

Bande Roma haraju Likom

Cigani će Liku pretvoriti u hrvatsko Kosovo, budu li ih i dalje u njihovom nasilnom ponašanju podržavali korumpirani pojedinci iz pravnih institucija i pojedini političari tog dela Hrvatske - mišljenje je Mire Matijevića, predsednika Udruženja za resocijalizaciju lečenih zavisnika i zaštitu ljudskih prava.

Miro Matijević

- Zastrašujuća je slika budućnosti Like. I ništa se ne događa slučajno. Svaka provala u kuću, svako puštanje konja u tuđe polje ili bašte ima svoj smisao i deo je razrađenog plana. Svakodnevno se ljudi zastrašuju i pljačkaju - ogorčen je Matijević kad govori o "bandama Cigana", kako naziva ekstremne pripadnike romske etničke grupe.

Srbi se boje da hrvatska vlast toleriše ovakve napade da se izbeglice ne bi vraćale u te krajeve? 

- Detaljno sam se upoznao sa većim brojem slučajeva nasilja i siguran sam da su svi jednako ugroženi, jer Cigani koriste svaku priliku bez obzira na to ko im je na putu.

Činjenica je da su negde Srbi povratnici ranjiviji, ali samo zato što su stariji i usamljeniji pa Ciganima predstavljaju "lakši plen". Korupcija tu ima najvažniju ulogu. Ne verujem u neku zaveru države protiv srpske manjinske zajednice, jer nam upravo vladin ured za ljudska prava pruža najveću podršku, a svakim danom ostvarujemo sve bolju saradnju i s policijom. 

Kako izgleda "teror" o kojem govorite?

- Kada bi Cigani dobili državnu kuću otkupljenu od izbeglih Srba ili recimo jednu kupili, provalili bi u još jednu ili dve kako bi u njih smestili konje, zatim u još dve, jer im trebaju za seno... Tako počinju teror i osvajanje još jednog sela. Do sada smo podneli 12 krivičnih prijava protiv njihovih vođa.

Nedavno ste imali i jednu terensku akciju?

- Kada je starac Petar Smiljanić iz Krbave upozorio Cigane da su tor sa 700 ovaca podigli na njegovom imanju, naterali su sedam ogromnih pasa na njega. Jedva je nekako uspeo da pobegne u kuću i spasi živu glavu. Nakon što nas je načelnik Udbine Ivan Pešut upozorio na taj slučaj, zajedno smo s njim, komunalnom službom i meštanima, pod nadzorom policije, počistili na tom mestu tor, pse i kućicu koju su Cigani tamo podigli i tako ih odatle oterali.

Pravosuđe ćuti

Kako reaguju pravosudne institucije na ovakvo nasilje?

- Najodgovornija za zločine Cigana koji se na području Like godinama nekažnjeno sprovode je gospićki opštinski tužilac Vera Magdić-Bižanović. Protiv nje ćemo podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja i ovlašćenja i zatražiti od županijskog državnog tužilaštva izuzeće opštinskog tužilaštva u svim predmetima u kojima učestvuju Cigani, jer sarađuje s njima i štiti ih od zakona.

Подели на овим сајтовима

"Светлост Христова просвећује све" Митрополит Црногорско-Приморски Амфилохије

"Константиново раскршће" Дејан Стојиљковић

"Роман о Немањи и Светом Сави" Милан Д.Милетић

facenew22222222

1405_love

0203_cool

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

некима бих забранио да читају приде, док не прочитају шта ТРЕБА.  0102_laugh :) crvenilo

извињавам се на интермецу, само сам то хтео да поделим са неким.  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Dusekorisna knjiga o cestom Pricescivanju Svetim Hristovim tajnama.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Jednom za ceo zivot, Ilija Sugajev

Читао сам ову књигу.

Више је него одлична.

Заслужује много већу

пажњу, бар код омладине.

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

Читао сам ову књигу.

Више је него одлична.

Заслужује много већу

пажњу, бар код омладине.

Slazem se.

Meni je zao sto mi ranije nije dospjela u ruke, kupila je prije par dana...

Ali nikad nije kasno.  :)

Drago mi je da se i muskarcu svidja, jer mnogi imaju grubo misljenje o tematici ove knjige.

Подели на овим сајтовима

Читао сам ову књигу.

Више је него одлична.

Заслужује много већу

пажњу, бар код омладине.

Slazem se.

Meni je zao sto mi ranije nije dospjela u ruke, kupila je prije par dana...

Ali nikad nije kasno.  :)

Drago mi je da se i muskarcu svidja, jer mnogi imaju grubo misljenje o tematici ove knjige.

Ипак ју је писао мушкарац.  :)

Лепо је прочитати је пре брака, затим и у браку, заједно са супругом.

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

некима бих забранио да читају приде, док не прочитају шта ТРЕБА.  joooj joooj joooj

извињавам се на интермецу, само сам то хтео да поделим са неким.  :)

?

:)

1405_love

:drugarstvo:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

O. Александар Шмеман - За Живот Света  :) :) :drugarstvo:

Постављена слика

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

O. Александар Шмеман - За Живот Света  stadaradim 4chsmu1 zru

Постављена слика

1000000001010

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...