Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Džejn Ejr / Charlotte Bronte trenutno čitam

Pročitala sam Shirly koju je napisala ista osoba, i ta me knjiga oduševila. U početku je bila veoma nezanimljiva, ali poslije :) Sestre Bronte su odlične, vrijedi pročitati sva njihova djela. Takođe preporučujem SVE knjige od Ljiljane Habjanović Djurović. Imam još nekih desetak knjiga koje sam u skorije vrijeme dobila na poklon a koje nisu jos stigle na red :) Od novije, modernije literature mi je dobra knjiga Vrijeme između štepova / Marija Duenjas. Da ne spominjem klasike kao što su Ana Karenjina, Na Drini ćuprija, Zločin i kazna, Braća Karamazovi... itd. Ah knjige su moja veeeelika strast :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Odyssey of the Gods

Erich von Däniken

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

socrpc.jpg

Иначе, чини ми се да је промоцији ове књиге на ПБФ присуствовао и тадашњи митрополит, сада патријарх Кирил.

maljisha.jpg

Мало партизанско-скојевско-курирско-бомбашко-комунистичко-мемоарско-псеудокњижевности. Мислим, добро... можда сам претерао... Али друг Милојко - Малиша има два романа (оба су уствари аутобиографија) и потписује се као професионални књижевник. Ко је смео да му каже да није? Имао 12 година кад је отишао у партизане (малтене пуким случајем), а када се са 16 вратио из рата имао је чин капетана. Цврц! Па ти кажи нешто... Дизелаши су мала беба...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

רבתי

היכלות

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

i naravno  

בהיר

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Добио недавно од аутора...

slika001.jpg

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

"Otkrivanje coveka" i "Emocionalna inteligencija"

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Dullitel Hotliners "Moc zena i njihovih oblina"

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...