Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јелена 2001 - Миле Кордић

то је друга књига...јеси ли читала прву - Јелена 1993 (мислим..?)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Молитвеник и псалтир св Јефрема Сирина...

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Синоћ заврших књигу АНТИЧКА СХВАТАЊА О ЖИВОТИЊАМА У ШЕСТОДНЕВУ СВ. ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ, која је заправо магистарски рад ђакона Ненада Идризовића, и потпуно ме је одушевила. Уникатна тематика, којом се заиста ретко баве наши - православни богослови, а нарочито српски. Изузетна је. Одмах после ње сам узео да прочитам књигу, тачније књижицу оца Радована Биговића - МОРНАРИ НЕБА. То су, уствари, два разговора (питања и одговори) преточена у књижицу. Један разговор је са оцем Стаматисом Склирисом, а други са римокатоличким свештеником (који се бави византијском уметношћу) Марком Иваном Рупником. Говоре, генерално, о савременој хришћанској уметности. Књига има једну замерку - премало страна. Свега пола сата читања. :) Али, вредно штиво...

А после тога, односно, оно што сада заокупља моју пажњу, јесте књига владике Јована Ћулибрка - ИСТОРИОГРАФИЈА ХОЛОКАУСТА У ЈУГОСЛАВИЈИ, коју читам други пут. Изузетна теза, владика Јован је на најбољи начин показао какав је научни ум. Оригинално говори о тој теми људског помрачења и људског поклања, понижења човека као појединца, али и целокупне заједнице, на којој је утемељена данашња Европа. И, пошто је то догађај који не трпи заборав, препоручујем је свима.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Прочитала сам и први и други део 2-3 пута.

књиге су заиста тешке али кад почнеш да их читаш не можеш да их оставиш....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

књиге су заиста тешке али кад почнеш да их читаш не можеш да их оставиш....

Први пут сам их читала као клинка и пре 2-3 године сам одлучила да их поново прочитам.

Јесу "тешке",ал вреди их прочитати.

Јеси читала Кордићеву књигу "Душан Силни"?

Подели на овим сајтовима

Јеси читала Кордићеву књигу "Душан Силни"?

нисам...јел` добра? о чему се ради?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Frederik Koplston; Istorija filosofije - Grčka i Rim.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

нисам...јел` добра? о чему се ради?

Кад сам је добила на поклон од професора историје,мислила сам да је још једна сувопарна историјска књига, 0227_sleep fmqmtx али се испоставило да је веома занимљива. 0442_feel

Прати с једне стране живот цара Душана,сплетке и интриге којима је свакодневно окружен,провлачи се сумња да Урош није његов син (проклетство Стефана Дечанског),а са друге стране прати католичку цркву која покушава да се наметне Српском царству плетући мрежу завере око цара.

Подели на овим сајтовима

Кад сам је добила на поклон од професора историје,мислила сам да је још једна сувопарна историјска књига, 0227_sleep fmqmtx али се испоставило да је веома занимљива. 0442_feel

Прати с једне стране живот цара Душана,сплетке и интриге којима је свакодневно окружен,провлачи се сумња да Урош није његов син (проклетство Стефана Дечанског),а са друге стране прати католичку цркву која покушава да се наметне Српском царству плетући мрежу завере око цара.

звучи занимљиво, хвала ти...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Evo bas ovo :)

BORHES - Trenuci

Kad bih svoj život mogao ponovo da proživim

pokušao bih u sledećem da napravim više grešaka,

ne bih se trudio da budem tako savršen,

opustio bih se više.

Bio bih gluplji nego što bejah, zaista

vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatao.

Bio bih manji čistunac.

Više bih se izlagao opasnostima, više putovao,

više sutona posmatrao, na više planina popeo,

više reka preplivao.

Išao bih na još više mesta na koja nikad nisam otišao,

i jeo manje boba, a više sladoleda

imao više stvarnih a manje izmišljenih problema.

Ja sam bio od onih što je razumno i plodno

proživio svaki minut svog života: imao sam,

jasno, i časaka radosti.

Ali, kad bih mogao nazad da se vratim,

težio bih samo dobrim trenucima.

Jer, ako ne znate, život je od toga sačinjen,

od trenova samo; nemoj propuštati sada.

Ja sam bio od onih što nikada nikuda nisu išli bez

toplomera, termofora,

kišobrana i padobrana;

Kad bih opet mogao da živim,

lakši bih putovao.

Kad bih ponovo mogao da živim,

s proljeća bih počeo bosonog da hodam

i tako išao do kraja jeseni.

Više bih se na vrtešci okretao,

više sutona posmatrao i sa više dece igrao,

kad bih život ponovo pred sobom imao.

Ali, ali...

imam 85 godina, i znam

da umirem.

Подели на овим сајтовима

Не дозволи да одем - Тјери Коен

Прича о љубави, животу и смрти.

Осмог маја 2001, на свој двадесети рођендан, Жереми је извршио самоубиство, јер га је Викторија, жена коју воли одбила.

Али 8. маја 2002. он се буди поред Викторије која је лудо заљубљене у њега.

Да ли је стварно мртав? Да ли је у рају? Или паклу?

Или је то само стварност? Зашто се онда не сећа протекле године?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...