Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ових дана је почео сајам књига у Бања Луци, како нисам у току која су тренутно начитанија издања, молио бих ако неко има какав предлог шта да прочитам, био бих му захвалан ?

Захвалио бих се свима на приједлозима, купио сам књигу "Исповести", Момо Капор algabacaju

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Аскетски огледи, св.Игњатије Брјанчанинов

мало је тежа литература, има неких делова која су само за монахе, али и доста тога за нас мирјане...ту сам прочитала и сазнала неке ствари које раније нисам разумевала... prstgore

Читао.

Много јако.

Кроз сва три тома иде нека чудна гробљанска поетика.

Аутотанатоонтологија.

Антропонихилизам какав се ретко среће.

Морам једном да питам П.Ј.-а о томе.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Умеће умирања или уметност живљења, архимандрит Рафаил Карелин

препорука архимандрита Рафаила Бољевића приликом једног предавања...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Juče sam u eparhijskoj knjižari kupio ovu knjigu:

juzno_od_granice_zapadno.jpg

Odavno sam čuo sve najbolje o piscu, ali ranije ništa od njega nisam čitao.

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

Христо Јанарас , Слобода морала 0702_read

Дивно 1317_womens

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Молитва моје мајке, Халед Хосеини....предивна ( али мислим да је више за женски род)

дирљив роман о значењу породице, традиције и спона које нас вежу...

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Иван Александривич Иљин, Поглед у даљину - књига промишљања и надања

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

juzno_od_granice_zapadno.jpg
  • Волим 1

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...