Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja moram priznati da mi se nije bas svidela....

I ja sam, ne znam kako, imala osecaj da mi se nece svideti i bez obzira sto sam bila na letovanju i mogla sam uzeti bilo sta za opustanje, taj osecaj mi je govorio da ipak ne treba... :)

• Волим 1

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Бар једном годишње малу Хајди од Јохане Шпири , управо је то сада једном годишње, и наравно једном годишње Малог принца.

А мало неозбиљнију :)   литертуру пре месец  дана фантазију од књиге  ВРЛИ НОВИ СВЕТ од Олдоса Хакслија.

Пророчка књига топло је препоручујем,није ми јасно зашто је сврставају у жанр научне фантастике. 1932.објављена .

пре Орвелове фарме /1945/

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Смета ли вам да читате у пдф-у књиге или вам је све једно? Ја волим књиге, праве...онако када их донесем кући па их обрћем, прелиставам, миришем (волим мирис књига)

тренутно  читам "Тврђаву" Мешину

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ја волим књиге, праве...онако када их донесем кући па их обрћем, прелиставам, миришем (волим мирис књига)
tooooooo.........!!! :aplauz: :aplauz: :aplauz: :good2:obozavam......

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Смета ли вам да читате у пдф-у књиге или вам је све једно? Ја волим књиге, праве...онако када их донесем кући па их обрћем, прелиставам, миришем (волим мирис књига)

тренутно читам "Тврђаву" Мешину

Ja sam u pdfu procitala samo jednu knjigu i to od 100tinjak strana i to jedva. Nije to to definitivno.

Nista dok ne zasuskaju listovi. :)

Подели на овим сајтовима

па их обрћем, прелиставам, миришем (волим мирис књига)
просипам кафу по њима 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Kompletno obnavljam čitanje djela Tomasa Mana...po drugi put sam čitam Tonia Kregera...zaplakao sam...čitajući je...volim Mana, mnogo.

"On nije radio kao onaj koji radi da bi živeo, već čovek koji ništa drugo i neće nego da radi, jer nipodaštava sebe kao živog čoveka, jer želi da ga samo kao tvorca uzimaju u obzir, a inače prolazi kroz život siv i neupadljiv, kao glumac koji je skinuo sa sebe šminku, i koji nije ništa kad nema šta da prikazuje. Radio je nemo, zatvoren i nevidan, i prezirao one male kojima talenat služi samo za to da se njime okite u društvu, koji idu pocepani i zapušteni, pa bili oni bogati ili siromašni, koji teraju luksuz ličnim kravatama, i u prvom redu paze na to da žive srećno, privlačno i umetnički, a ne znaju da dobra dela nastaju samo pod pritiskom rđavog života, da onaj koji živi ne radi i da čovek mora umreti pre no što ceo postane stvaralac."

"Trebalo bi da sada neko dođe!Trebalo bi da dođe Ingeborg, trebalo bi da primjeti da je otišao, trebalo bi da pođe za njim kradom, da mu stavi ruku na rame, i da mu kaže: "Hodi k nama unutra!Budi radostan!Ja te volim!...ali ona nikako nije dolazila.Takve stvari se ne dešavaju.Da, sasvim je tako kao tada, i on je srećan kao tada.Jer njegovo srce živi.A čega je bilo za sve to vrijeme u kojem je postao ono što je sada? - Ukočenosti; pustoši; leda; i duha!I umjetnosti!..."

Tomas-Man-1939.jpg

Подели на овим сајтовима

просипам кафу по њима

Pravim herbarijum...Nedavno mi jedan covek prica o lovu i pita me zasto ja ne podjem da ulovim lisicu...ja kazem u sali da bi mi stvarno trebao neki beli krzneni sal za zimu...na sta on dodaje..."Pa da posle pravis herbarijum...":-D Nista nisam komentarisala...Ne cita knjige,ne zna sta je herbarijum...ali je dobar covek.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Starac Arsenije- Svetac u logoru

Jedna od knjiga koju rečima ne bih mogla opisati, jednostavno je treba pročitati, u njoj je sva suština Hrišćanskog života..

Preporučila bih je od srca.

Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga

Подели на овим сајтовима

тренутно  читам "Тврђаву" Мешину

Никако ми не иде навикавање на пдф. А покушавао сам.

Такође, тренутно читам "Тврђаву" Мешину.

Подели на овим сајтовима

Jедну књигу нажалост корице су поцепане не знам име аутора.

али наслов је 

Удати се а не постати очајан / како се  удати 

и задржати радост у срцу и осмех на лицу./ :)  :)  :)

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Тренутно, как' би то Милановић рекел "шарам мало", па читам следеће

1341493250.png

cvece-zla-sarl-bodler.jpg?pID=706&osCsid

685323_ninknjigafilipdavidlanding-online

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Тренутно, как' би то Милановић рекел "шарам мало", па читам следеће

1341493250.png

cvece-zla-sarl-bodler.jpg?pID=706&osCsid

685323_ninknjigafilipdavidlanding-online

За Бодлера  :aplauz:  :good2:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...