Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Баш сам прочитала књигу "Житије и дело, оца Серафима Роуза" Јеромонах Дамаскин је написао и веома ми се допала. Две књиге су и доста је детаљно описан његов живот пре и после уласка у Православну Цркву и после живот у манастиру и дотакао се дела и .... баш ми се допало 0110_hahaha. Поздрав

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

Одличан је јеромонах Дамаскин.Држао је предавање код нас о Себастијану Дабовићу,српском мисионару у САД-у.

Први пут сам се сусрела сад у овој књизи са његовим радом и заиста је мајстор да ти дочара у овом случају оца Серафима Роуза. Није само гдје је био и шта је радио већ врло често преживљавања и душевна и духовна стања човјека тј. њега, али све веома подкрепљено чињеницама и свједочењима Серафимових ближњих....Не знам да ли је он исто при манастиру Св Германа Аљаског или је негдје другдје и претпостављам да је у Америци? 0102_laugh

Сад ево почех Аскетске огледе Св Игњатија Брајчанинова и у почетку има његово житије, па сам некако морала примијетити да су њих двојица некако сродни мислим Серафим Роуз и Свети Игњатије Брајчанинов. некако у том великом Божијем давању да појединац толико може да знања прими и да то тако лијепо сложи себи и другима на корист и код обојице је из тог великог знања које су на неки начин колико могу закључити лако примали и учили се створио један прави светоотачки разум и дух који све веома лијепо сагледава у светоотачком духу, али то ми је некако код обојице слично и нека једноставност при излагању. Тако ми се чини тј мој утисак. Као да сам кад сам почела ову другу књигу једноставно се надовезала на нешто истовјетно.

Врло ми се допада како пише отац Серафим Роуз просто многе ствари што ми нису баш биле јасне  много су ми схватљивије и свиђа ми се њихов начин живота тамо на планини у манастиру Светог Германа Аљаског.

Јој извините ја баш запетљах crvenilo

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

Dnevnik - Andre Zid

0442_feel

Савршена љубав не раздељује једну природу људи по различитим њиховим особинама, но увек гледајући на њу, све људе подједнако љуби: врлинске љуби као пријатеље, а порочне као непријатеље, чинећи им добро, и дуготрпећи, и подносећи њихове поступке, уопште не мислећи о злу, него чак и страда...

Подели на овим сајтовима

"Današnji čovek pred Bogom"

mit.Antonije Blum

dal' neko može nešto da mi kaže o njemu?

0442_feel trep trep 0442_feel

Мој омиљени мит.  0104_cheesy. Имам ту књигу дивна, велики познавалац душе је мит. Препоручио бих и његову књигу научимо се молитви, по мом мишљењу једна од најбољих књига тог типа,
Подели на овим сајтовима

proverio sam...nije kanonizovan još

Seraphim Rose, born Eugene Dennis Rose (August 13, 1934 - September 2, 1982), was a hieromonk  (also called priest-monk) of the Russian Orthodox Church Outside Russia in the United States, whose writings have helped spread Orthodox Christianity throughout modern America and the West. They have also been widely read in Russia. Although not formally canonized, he is venerated by some Orthodox Christians  as a saint  in iconography, liturgy, and prayer.

http://en.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не мора ни да буде још, али реч је о човеку светог живота. Чуда се догађају, народ га воли и сматра светим, и ја га сматрам светим, ал могу и да се суздржим од речи св. испред његовог имена реда ради. Био канонизован или не, не мења то много шта.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...