Jump to content

"Скандал" са преносом сексуалних сцена на отварању 51. Битефа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nemam nista protiv ovakve umetnosti ono sto imam protiv jeste da se nase poreske pare trose na ovakvu umetnost. Ko hoce da finasira ovo time sto kupuje kartu ili donira - slobodno. 

Bacati moje pare na ovo je kriminalno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 331
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 часа, Млађони рече

Nemam nista protiv ovakve umetnosti ono sto imam protiv jeste da se nase poreske pare trose na ovakvu umetnost. Ko hoce da finasira ovo time sto kupuje kartu ili donira - slobodno. 

Bacati moje pare na ovo je kriminalno. 

To je zrtva koja mora da se podnese. Jedino sto je nezrelo da ocekujes da ce socijalna drzava uvek da donosi odluke koje ce se svidjati svim gradjanima podjednako... ja cutim kad drzava pumpa crkvu kintom, ti cuti kad placa predstave za pozorisne sladokusce kojima ti ionako nisi ciljna grupa.

Zato je mnogo smesno kad neko kome predstava nije ni namenjena ne prestaje da trubi o tome koliko je "glupa"... to ti je kao da se macke skupe oko junece koske i komentarisu da gluplje jelo u zivotu nisu videle...

Psima je vrlo jasno da problem uopste nije u koski dok su macke ubedjene u to...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, cloudking рече

To je zrtva koja mora da se podnese. Jedino sto je nezrelo da ocekujes da ce socijalna drzava uvek da donosi odluke koje ce se svidjati svim gradjanima podjednako... ja cutim kad drzava pumpa crkvu kintom, ti cuti kad placa predstave za pozorisne sladokusce kojima ti ionako nisi ciljna grupa.

Ja necu da cutim ni kada placa crkvu ni kada placa ove predstave. 
Posao vernika je da finasira crkvu. 
Posao ljubitelja umetnosti je da finasiraju umetnosti.
Posao drzave nije ni jedno ni drugo. 

Ali super je taj dogovor gde se svi ogrebu malo tudjih para, a ustvari jedini ko profitira su politicari koji "pretacu med" pa lizu prste.

Nazalost, treba vremena da se to shvati ali polako. :)

Подели на овим сајтовима

p.s. @cloudking kada ovi iz atejista srbije podele da je crkva "uzela" pare oni zapravo misle - nije platila porez u vecini slucajeva. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Ali super je taj dogovor gde se svi ogrebu malo tudjih para, a ustvari jedini ko profitira su politicari koji "pretacu med" pa lizu prste.

jednostavno je.

Libertarijansko drustvo se zasniva na profitu i koristi.

Nije svaka ljudska aktivnost podlozna tim konceptima. Na primer zakon trzista od pozorista pravi kursadzije... za libertarijance kursadzije su super, jer imaju ogromnu publiku i zaradjuju puno para odnosno imaju puo finansijera- savrseno...not!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

p.s. @cloudking kada ovi iz atejista srbije podele da je crkva "uzela" pare oni zapravo misle - nije platila porez u vecini slucajeva. 

ne znam stvaro, ne pratim tu grupu vec evo 5-6 godina... nit znam sta objavljuju nit me mnogo i zanima bas...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Libertarijansko drustvo se zasniva na profitu i koristi.

Libertarijansko drustvo zasniva se na slobodi izbora. 

Na primer zakon trzista od pozorista pravi kursadzije... 

Nonsens. Ne znam ni kako dolazite do tih zakljucaka. Odakle ti uopste ideja da ce nesto kao kursadzije doci kroz slobodno trziste u nekoj velikoj meri? 
(pretpostalvjam da si svestan da trziste medija u srbiji nije slobodno.. to je valjda jasno) 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

A sto neces da cutis? Pa ti si reko da treba  i poneka zrtva da se podnese zarad libertarijanizma! :D

Подели на овим сајтовима

ne znam stvaro, ne pratim tu grupu vec evo 5-6 godina... nit znam sta objavljuju nit me mnogo i zanima bas...

Ma dobro samo kazem generalno kada ljudi pricaju tu pricu "drzava je crkvi dala 1000 biliona evra u kesu" uglavnom misle na "drzava nije crkvu oporezala" te pare. 

Подели на овим сајтовима

A sto neces da cutis? Pa ti si reko da treba  i poneka zrtva da se podnese zarad libertarijanizma! :D

Zato sto ovo nije zrtva zaradi libertarijanizma. Da jeste - podneo bih je. 
Evo naprimer, podnosim zrtvu i glasam za sasu radulovica, ne vidim da ti to nesto smeta. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Zato sto ovo nije zrtva zaradi libertarijanizma. Da jeste - podneo bih je. 
Evo naprimer, podnosim zrtvu i glasam za sasu radulovica, ne vidim da ti to nesto smeta. 

zasto bi ocekivao da mi smeta?

Подели на овим сајтовима

zasto bi ocekivao da mi smeta?

Postaces i ti libertarijanac samo je pitanje vremena. A znas i sam da iam privatnih pozorista, a neka su i medju najboljim na svetu ako se ne varam. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Млађони рече

Postaces i ti libertarijanac samo je pitanje vremena. A znas i sam da iam privatnih pozorista, a neka su i medju najboljim na svetu ako se ne varam. 

Neka... da

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Neka... da

Polako ima nade za tebe. :) Jednom ces povezati da sve sto je vrsta ljudske intereakcije postane degradirano trenutka kada se drzava umesa, pa i umetnost. 

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Млађони рече

Polako ima nade za tebe. :) Jednom ces povezati da sve sto je vrsta ljudske intereakcije postane degradirano trenutka kada se drzava umesa, pa i umetnost. 

Zavisi na koju umesanost mislis. Finansiranje ne degradira ali mesanje u umetnicke koncepte (poput onoga sto auror i ti radite u "zapadnoj umetnosti") svakako degradira i umetnost i umetnike.

Uspesna privatna pozorista su retkost i povezana su za velike svetske centre njujirk, london, pariz... tamosnje ogromne populacije cine jednostavnom opciju pronalazenja velikog broja publike za privatne peojekte ali to nije pravo stanje stvari... ja mislim da svaki grad ane samo njujork treba da ima nacionalni tetar, balet, operu. U manjim sredinama te institucije ne bi bile profitabilne i nestale bi bez finansijske pomoci drzave.

Opet se sve svodi na polarizaciju drustva na bogate i siromasne. Zivis u donjem pickovcu a oce gledas Molijera? Zao mi je osim ako nemas 2000 za pozorisnu kartu + 1500 za bus puta broj osoba koje vodis... u medjuvremenu mozes eventualno da pogledas lokalnu postavku "Djosa i drugari" posto ogromno interesovanje odrzava taj projekat na repertoaru.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...