Jump to content

Svakog desetog Srbina bije žena

Препоручена порука

пре 10 минута, Кратос рече

Dao bi joj samo da me pomiluje pogledom sve više od toga oda zla je.:))

A i to samo ako si dobre volje,u suprotnom mora da drži oboren pogled. U zemlju :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Phoebe рече

Ili je naprosto mazohista. Stvarno ne kontam. Ne podržavam nasilje,al da sam muško,žena ne bi smela popreko da me pogleda,a kamoli da me lupi. Ne znam šta bih joj radio

Da si musko razmislila bi dva puta o tome, jer ce policija da ti pomeri bubrege i postoji mogucnost da ces da zatvrsis  u zatvoru i izubis dobar deo novca i starateljstvo nad decom.

Muskarci su konstatno predstavljani kao nasilnici i tako ce da te tretiraju svud. Ne kao coveka koji sebranio vec kao zver koja sanja o tome da bije zenu jer se oseca mocno. 

Da si musko, bilo bi ti jasno. 

Pogledaj uostalom, kako slavimo zene koje su ubile svoje muzeve u samoodbrani. (makar tako one i sudovi tvrde) 
Mozes li da zamislis da slavimo muskarca koji je prebio svoju zenu? (cak i u samoodbrani) 

Ja ne razumem likove koji imaju decu i udare zenu u samoodbrani. Trebas da je pusis da te unakazi pristojno i da otmes decu od ludace. To je najpametnija stvar koju mozes da uradis jer niko nece da ti veruje dok te ona ozbiljno ne povredi. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

uostalom ja kada sam prosli put pomenuo temu o nasilja zena nad muskarcima bio sam banovan (doduse ne zbog toga) ali je reakciaj bila poprilicno burna od strane mnogih clanova, i nazivali su me raznoraznim imenima. 

Ali sta je tu je... istina isplivava. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

To je nažalost stara slovenska tradicija još od vremena svetih Ćirila i Metodija koji su muku mučili na Velikoj Moravi da taj zlorad iskorijene iz naroda! 

Ještě jsem se neoženil, už mě žena bije - Još se ne oženih, već me žena bije. :) 

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/lidove-pisne/este-som-sa-neozenil-94559

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/wajdovci/este-som-sa-neozenil-209372

Hody - Šakvice u Břeclavi

Hody (čita se "hodi") - crkvena slava na Moravi (djeca i omladina) Hodi znači procesija, litija, "parada". Bili su obaveznim dijelom svih staroslovenskih paganskih običaja tj. pri proslavi staroslovenskih božanstava a i danas su sastavnim dijelom svake crkvene slave na Moravi. Odatle taj naziv "hodi" za crkvenu slavu na Moravi.  Ovo su hodi u Vracovu na Kijovsku odakle je moj pradjeda porijeklom (on nije iz Vracova vec iz Šardica a oboje to je na Kijovsku). http://tinyurl.com/y9zy7gcg

Hody - Modřice u Brna

Hody (čita se "hodi") - crkvena slava na Moravi (odrasli). Preksrasan primjer "hodu" na Moravi: http://tinyurl.com/y8z7ahf4

Подели на овим сајтовима

Колико схватам, од ухапшених за насиље 90% су мушкарци а 10% жене. То не значи да "сваког десетог Србина бије жена", као што не значи да девет од десет жена у Србији трпи насиље. Као онај наслов "сваки трећи није отац" који се односио на 30% тестираних који су сумњали - случајно или намерно неразумевање и пренадувавање.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је ико овде говорио да жене не могу да буду насилне. Напротив, неки немају трип о природно нужно нежним и слатким женама и снажним несаломивим мушкарцима који морају да контролишу и/или ћутке трпе супруге по сваку цену.

Колико видим, полиција ради свој посао и хапси и удаљава и насилнице по новом родно неутралном закону који је једнак према свима. Значи, ствар шљака.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Колико схватам, од ухапшених за насиље 90% су мушкарци а 10% жене. То не значи да "сваког десетог Србина бије жена", као што не значи да девет од десет жена у Србији трпи насиље. Као онај наслов "сваки трећи није отац" који се односио на 30% тестираних који су сумњали - случајно или намерно неразумевање и пренадувавање.

Ma,da,ni ja ne verujem novinarima i statističarima. Ne znam nijedan slučaj gde žena mlati muža,ali verujem da postoje sporadični slučajevi,ima svakavih žena,ali baš toliko...Fizički su jači od nas,sve i da hoću nekog da prebijem,ne smem :D

Подели на овим сајтовима

Таман тедо да напишем колко је чланак глуп и пецарошки, кад ме @Paradoksologija претече :)

Не трпи сваки десети мушкарац у Србији насиље, то су глупости. Од свих ПРИЈАВЉЕНИХ случајева насиља, десет посто су мушкарци. Проценат пријављених на укупној популацији је можда један до два посто од укупне популације (и то ако жестоко пренадувамо, само за потребе овог малог огледа), што значи да у врх главе 0,2% мушкараца у Србији трпи насиље.

Наравно, у ово не верујем. Проценат насиља у породици је далеко виши, само што се пријављује у врло малом проценту, обично после вишегодишњег малтретирања. Далеко је од оних аутономних женских центара по којима свака трећа жена трпи насиље у породици, али ни проценат пријављених не може да се узме за озбиљно, јер је број најмање три до пет пута виши (једнократно насиље се скоро никад не пријави - оно кад је он ошамари или јој направи неку ужасну сцену, а она га остави после тога). 

Али је добро да и о овој теми крене да се прича на овај начин, јер једино ако теми приступимо хладно и рационално можемо да је сагледамо у потпуности. И даље је највећи проблем пријављеивање насилника, из различитих разлога (код жена обично превладавају везаност за децу насилнике или економска зависност од мужа насилника, док је код мушкараца то табу тема кад су жене насилници у питању и везаност за децу насилнике).

Него изгледа да морају новине да се продају и док је Вучић ван земље :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Phoebe рече

Ma,da,ni ja ne verujem novinarima i statističarima. Ne znam nijedan slučaj gde žena mlati muža,ali verujem da postoje sporadični slučajevi,ima svakavih žena,ali baš toliko...Fizički su jači od nas,sve i da hoću nekog da prebijem,ne smem :D

Ima slucajeva kad muz prijavi zenu da ga fizicki maltretira samo zato sto on nece da se brani. Onda ga policajci zezaju i kazu uzvrati joj, i tako te gluposti. Spomenula si fizicki snagu, evo ja znam djevojke koje su trenutno fizicki jace od mene i od vecine muskaraca, rade cucanj sa 150 ili 160 kg, potisak za ramena sa bucicama od 22.5 kg, ali daleko od toga da bi one mene ili nekog muskarca mogle fizicki maltretirati. To je smijesno, taman da su i ove koje se bore u MMA. Nije to do fizicke snage koliko do agresije na koju uticu androgeni hormoni. Granicnih slucajeva svakako ima, ali evo pogledaj listu serijskih ubica prema broju zrtava i vidi da li ima zena na toj listi:

https://www.google.ba/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_serial_killers_by_number_of_victims&ved=0ahUKEwjepeypmrjWAhWEPBQKHdn-DsUQFggiMAA&usg=AFQjCNEiUNjuRte0AiJ9Az6JXbFzf7d8Sg

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Phoebe рече

Uopšte mi nije jasan mozak muškarca koji dozvoli da ga žena udari ne_shvata Nešto s njim nije u redu

Sve više imaš muškaraca vaspitanih da nikad ne udare žensko... pre će i trpeti nešto batina nego da uzvrate...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Насиље је насиље, без обзира ко кога угрожава. Пол је небитан, а и ови подаци нису тачни. Има и лажних пријава. Десило се код нас на послу, полиција звала да провери да ли је једна жена, која је пријавила мужа, била малтретирана код нас и зашто ми то нисмо пријавили(она се пита). Ми проверили на камери, ма нема бре ништа, нормално дошли људи са децом. Можда јој је рекао, у фазону, ајде бре пожури мало, али,  никаквог малтретирања нити насиља није било.

Што не значи да нема случајева, и то тешких. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Phoebe рече

Uopšte mi nije jasan mozak muškarca koji dozvoli da ga žena udari ne_shvata Nešto s njim nije u redu

Uopste mi nije jasan mozak miskarca/zene koji moze da udari. Nesto nije u redu sa njima.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Напротив, неки немају трип о природно нужно нежним и слатким женама и снажним несаломивим мушкарцима

To je itekako generalna tendencija, nije nikakav "trip" :)

I naravno da ne može da se generalizuje, nije ni 100% žena ni 100% muškaraca ovakvo ili onakvo, ali razlike postoje, a ovo je definitivno jedna od njih.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, AnaLaz рече

Можда јој је рекао, у фазону, ајде бре пожури мало, али,  никаквог малтретирања нити насиља није било.

Много је психичког насиља које је вјероватно горе од физичког, мислим да ту жене ништа не заостају за мушкарцима...чак више малтретирају мушкарце...бар по ономе што ја видим...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Војвода7 рече

Много је психичког насиља које је вјероватно горе од физичког, мислим да ту жене ништа не заостају за мушкарцима...чак више малтретирају мушкарце...бар по ономе што ја видим...

Видела сам како изгледа и психичко насиље, тако да знам. А да је постојало нешто тако у овом конкретном случају, билив ми, ми жене би то запамтиле. Могуће да је постојао проблем, али не ту и тада. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...