Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Рапсоди рече

Ко ти брани да га волиш и да га се сећаш ? :scratch_head:

Zar ne bi to bilo mučenje,sećaš ga se al ne možeš da ga praktikuješ u večnost i još pored osoba s kojom si u svetoj zajednici braka i koju voliš i koja se isto tako muči?To je bre pakao a ne Raj.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Агница рече

само примамљиво? па има ли ишта више од тога,ево ти ми реци шта је за тебе највећи могући смисао?

Ne razumem pitanje... ovaj deo "najveći, mogući"... i da li zapravo hoćeš da pitaš je za mene smisao mog života? (mada čini mi se da sam na to već odgovorio).

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Млађони рече

Naravno da jeste nemoguce, u trenutnoj gresnoj paloj prirodi. Zato i Bog prasta tu gresnu palu prirodu. Zato ce biti moguce. 
Naravno sve to ako verujes da nam je priroda pala, da bog postoji i da ce da zivimo vecno. A posto ne verujes ovo je ostavljeno nekim drugim koji imaju slicne dileme.

Ma jok, pričam hipotetički.... kao da verujem da je priroda pala, da Bog postoji i da ćemo da živimo večno... i u tom slučaju ne razumem kako se svi neće potpuno smoriti nakon nekoliko miliona godina... šta god da radiš nekoliko miliona godina smoriće te... tako se bar meni čini...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Zar ne bi to bilo mučenje,sećaš ga se al ne možeš da ga praktikuješ u večnost i još pored osoba s kojom si u svetoj zajednici braka i koju voliš i koja se isto tako muči?To je bre pakao a ne Raj.:D

Зато ја давно рекох на неком посту о рају, да тамо нема сећања, ал ми не верујете....:D

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

... i u tom slučaju ne razumem kako se svi neće potpuno smoriti nakon nekoliko miliona godina... šta god da radiš nekoliko miliona godina smoriće te... tako se bar meni čini...

To sto te stvari smaraju je rezultat pale prirode.. sve probleme koje imamo danas, od gladi, ljubomore, smaranja, neraspolozenja, depresije itd su rezultat pale prirode. 

Inace hvala ti za ovo pitanje, upravo mi se u glavi povezalo nesto teoloski duhovno o cemu nisam ni razmisljao. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Рапсоди рече

Вечно постојање у радости напретка. 

Slabo ti ja razumem taj, kako si ga nazvala, "авангардни облагодаћени речник"... probaj na srpskom... ;)

пре 36 минута, Рапсоди рече

Нешто као  најлепши тренутак, продужен у вечност. Е сад замисли то стање  лепоте неког земаљског тренутка ( мислим на узвишена стања :ani_biggrin:), продуженог у вееееееечност...

Zamislio... užas živi...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Зато ја давно рекох на неком посту о рају, да тамо нема сећања, ал ми не верујете....:D

Pa može ali onda si druga ličnost tj prethodnu brišeš brisanjem njenog sećanja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Млађони рече

To sto te stvari smaraju je rezultat pale prirode.. sve probleme koje imamo danas, od gladi, ljubomore, smaranja, neraspolozenja, depresije itd su rezultat pale prirode. 

Inace hvala ti za ovo pitanje, upravo mi se u glavi povezalo nesto teoloski duhovno o cemu nisam ni razmisljao. :)

Nema na čemu, nego možda se nismo razumeli... nisam rekao da će ljudi da se smore ako te probleme budu imali milionima godina, nego da i lepe stvari (koje ti prijaju) kada predugo i previše radiš dosade... a u večnosti imaš sasvim dovoljno vremena da sve što može da se uradi i pomisli - uradiš i pomisliš beskonačno mnogo puta...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Pa može ali onda si druga ličnost tj prethodnu brišeš brisanjem njenog sećanja.

Па наравно да си иста особа али друга личност...препорођена, облагодаћена, неострашћена, ново рођени, обучен у нове хаљине. Са новим облагодаћеним, бестрасним ;) сећањима . Можеш да се сећаш, али бестрасно...:D 

• Свиђа ми се 1

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Slabo ti ja razumem taj, kako si ga nazvala, "авангардни облагодаћени речник"... probaj na srpskom... ;)

Српски облагодаћени...пробај да се облагодатиш...ће разумеш :ani_biggrin:

1 hour ago, Avocado рече

Zamislio... užas živi...

@Branka62   Очигледно нисте схватили мало суптилније изречену мисао. Више сам мислила на емоцију, најдивнију која се продужава у вечност, за било коју активност у рају . 

О нечему лепом, причао сам слепом,

Све своје истине, говорио сам глувом.  

Знам да те има, помози им Боже

душа им је годинама трована...

Рапсоди чорба...12:smeha: 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Рапсоди рече

Српски облагодаћени...пробај да се облагодатиш...ће разумеш :ani_biggrin:

@Branka62   Очигледно нисте схватили мало суптилније изречену мисао. Више сам мислила на емоцију, најдивнију која се продужава у вечност, за било коју активност у рају . 

О нечему лепом, причао сам слепом,

Све своје истине, говорио сам глувом.  

Знам да те има, помози им Боже

душа им је годинама трована...

Рапсоди чорба...12:smeha: 

Divna poezija... puna hrišćanske ljubavi...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Iulianus рече

Bio bih ti zaista veoma zahvalan ako bi mogao samo u par reči da napišeš koji su bili (šta su) njihovi stavovi i argumenti. (`Esi l` lično upoznao kontrahente, ili je to bilo na ovakav, forumski način, ili nekakv sličan, ak` me razmeš). :) 

Разумем. За пар дана добијаш одговор. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Divna poezija... puna hrišćanske ljubavi...

Стала сам на време, нисам продужила даље. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...