Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Već rekoh da mi se ne dopada ideja da postojim večno... smorio bih se... mislim da potcenjujete koliko dugo večnost traje i precenjujete koliko puta čovek može nešto da uradi pre nego što mu dosadi...
Ali sve i kada bi mi večnost bila divna (to mogu da zamislim) to mi ne bi činilo sadašnjost besmislenom...

Допадало ти се или не,вјечност не можеш избјећи :) не чини вјечност садашњост бесмисленом већ јој она управо даје смисао..без ње је овај живот бесмислен..опет понављам-чему све ако ће све проћи..
Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Није то грешка, само полазимо од крајњег исхода и закључујемо "уназад". То је доследна логика.

Све што радимо нема апсолутно никаквог утицаја на крајњи исход, иако има на ток догађаја у међувремену како каже Авокадо. Али мислим да прави филозоф не може да буде задовољан потпуно са тим одговором. Зато кажем да ви атеисти правите компромис.

Šta je krajnji ishod? Nekako nisam siguran na šta misliš.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Нема ту моје и твоје, то је чиста математика. Из А следи Б.

U matematici recimo da je to tačno u životu (realnom) jok.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Velika je vera tvoja....:D

U ne toliko dalekoj prošlosti bio neki Vasa i reko: "Možda će jednog dana ljudi samo pljesnuti rukama i videće po noći."

Na to mu Kratos reče: "Velika je vera tvoja", sa podsmehom naravno.

I evo ja pljesnem rukama i bi svetlost.

Mala je vera tvoja Kratos, mala. :((

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, VaSa110 рече

U ne toliko dalekoj prošlosti bio neki Vasa i reko: "Možda će jednog dana ljudi samo pljesnuti rukama i videće po noći."

Na to mu Kratos reče: "Velika je vera tvoja", sa podsmehom naravno.

I evo ja pljesnem rukama i bi svetlost.

Mala je vera tvoja Kratos, mala. :((

Šta da ti kažem osim da ti je neadekvatno(da ne upotrebim neki grublji izraz) poređenje....ali velika vera u tebi i dalje stoji....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Кратос рече

Šta da ti kažem osim da ti je neadekvatno(da ne upotrebim neki grublji izraz) poređenje....ali velika vera u tebi i dalje stoji....

Ne vera, Kratos, ne vera već oko 20 000 godina ljudske istorije. Da su ljudi čekali u molitvi nekom imaginarnom prijatelju da im pomogne........

A što se tiče primera namerno je izabran da vidim dal će š se uhvatiti za suštinu napisanog ili....

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, VaSa110 рече

Ne vera, Kratos, ne vera već oko 20 000 godina ljudske istorije. Da su ljudi čekali u molitvi nekom imaginarnom prijatelju da im pomogne........

A što se tiče primera namerno je izabran da vidim dal će š se uhvatiti za suštinu napisanog ili....

Mnogi misleći ljudi bi se složili oko stava da je o čoveku već sve izrečeno.

Ako je za to bilo potrebno 20 000 godina a intezivno 2000 godina, onda je to malo za veličinu stvora kakav je čovek.

To opšte nije puno godina kako si ti predstavljaš.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Логика, не емоције.

Пази кад ми верници морамо атеисте то да учимо... ;)

A do kojeg si ti onda smisla dosao logikom kao vernik?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mnogi misleći ljudi bi se složili oko stava da je o čoveku već sve izrečeno.

Ako je za to bilo potrebno 20 000 godina a intezivno 2000 godina, onda je to malo za veličinu stvora kakav je čovek.

To opšte nije puno godina kako si ti predstavljaš.

Pa pozdravi mi mnoge misleće ljude i reci im da ima još ponešto što nije rečeno o čoveku.

Za šta je bilo potrebno 20 000 godina (a uz to je još i malo)?

Godine sam napisao kao podatak bez da sam mislio da je to malo ili mnogo.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Управо сада, VaSa110 рече

Pa pozdravi mi mnoge misleće ljude i reci im da ima još ponešto što nije rečeno o čoveku.

Za šta je bilo potrebno 20 000 godina (a uz to je još i malo).

Godine sam napisao kao podatak bez da sam mislio da je to malo ili mnogo.

Pa evo pozdravljaju te misleći ljudi onako globalno.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa evo pozdravljaju te misleći ljudi onako globalno.

Hvala.

Reci im da mogu i direktno da komuniciraju sa mnom a ne preko posrednika.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Управо сада, VaSa110 рече

Hvala.

Reci im da mogu i direktno da komuniciraju sa mnom a ne preko posrednika.

Dobro, ako nećeš kurira u redu nije spor ali u našoj državi su i kuriri misleći ljudi.

No spora vaso samo uživaj u mislima.

Подели на овим сајтовима

On 8/31/2017 at 13:40, Филозоф рече

Postavio sam u odeljak za razgovor sa ateistima, ali me naravno interesuju i druga misljenja. Naime, imam utisak da ukoliko budemo dosledni u tome da je sve determinisano kako na primer govori Sem Heris i da je covek samo jos jedan od produkta evolucije bez nekog viseg smisla odnosno nagonska zivotinja neminovno mora da se sklizne u nihilizam. Voleo bih da cujem vasa misljenja

Pretpostavljam i mislim da ne mora da znači, jer ako ima koliko toliko ispunjen život, nekoga da voli, imaće i osećaj smisla. Moguće je biti i vernik, a pasti u očajanje zbog unutrašnje praznine. Hrišćani su ovde ipak u prednosti, jer hrišćanstvo donosi mnoga duševna (i duhovna) dobra čoveku, ako se ne zloupotrebi. Ateista nema rešenje za smrt, i tu može samo da očajava. Zato apostol Pavle kaže: ,,Da ne tugujemo kao oni koji nemaj nade". Ali mislim da većina ljudi ide kroz život ne razmišljajući o tome, i naročito se trudeći da ne razmišlja, živi ko kako ume, i to je to.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...