Jump to content

Трагикомично расколничко скрнављење на Ивановим Коритима

Оцени ову тему


Препоручена порука

Сваке године на Преображење црногорска полиција не дозвољава приступ у Храм Преображења на Ивановим коритима на Ловћену припадницима канонске Православне цркве. Они се, ипак, окупе и одслуже литургију испред овог некадашњег манастира, задужбине Господара Ивана Црнојевића. Ове године због претходних великих пожара на Ловћену, у чијем гашењу су сви способни сложно учествовали, у Митрополији црногорско - приморској одустали су од непотребног замарања полиције, која ионако само спроводи директиве власти да брани цркву од Цркве, кад већ не може шуме.

То су искористили расколници од Цркве одлученог (анатемисаног) Мираша Дедајића да "одслуже своју литургију". Какав је интерес био види се из вести и фотографије коју је објавила Радио Телевизија Црне Горе, а потом из две фотографије које је на ФБ пренио господин Јован Маркуш, на којима се види како Мираш сам носи сто за своје, како је Маркуш написао "бајање", док га посматра Стево Вучинић, трговац археолошким ископинама и предсједник "Одбора за вртање аутокефалности Црногорске православне цркве".

Прва фотографија коју доносимо је снимак РТ Црне Горе, а друге две је објавио господин Маркуш.

Надамо се да ће братска слога Цетињана догодине пропјевати на Ивановим коритима и да се неће образ црногорски застидјети Преображеног лика Господњег и раба његовог Ивана Црнојевића.

  • Društvo
 

Objavila M.L.B

MIHAILO PORUČIO 19. 08. 2017. 16:56   >>  08:25 23

"Nećemo još dugo pod vedrim nebom"

Sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve ni ove godine policija nije dozvolila da, povodom praznika Preobraženja, služi liturgiju u crkvi Preobraženja gospodnjeg na Ivanovim koritima. Mitropolit Mihailo liturgiju je služio na guvnu u neposrednoj blizini crkve, a tom prilikom je poručio da pripadnici CPC neće još dugo biti pod vedrim nebom.

Crkvi Preobraženja gospodnjeg na Ivanovim koritimaCrkvi Preobraženja gospodnjeg na Ivanovim koritima

“Danas nijesmo služili svetu arhijerejsku liturgiju jer nemamo đe. Stalno smo pod vedrim nebom, ali će doći vrijeme, ja vam obećavam, da će i ovome doći kraj, ili neće ni jednoga Crnogorca biti u Crnoj Gori”, poručio je mitropolit CPC.

Mihailo je poručio da neće dozvoliti da srpski popovi, koji su za njega kako kaže, Sedmi bataljon, prave nered po Crnoj Gori.

On je sveštrenike SPC optužio da nose iz Crne Gore mošti svetitelja.

“Tako je SPC od moštiju Svetog Vasilija Ostroškog napravila crkvu na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Pitanje je, kad su nosili Svetog Vasilija Ostroškog, kroz Nikšic i kroz Hercegovinu da vidimo da li je Sveti Vasilije u Ostrogu”, kazao Mihailo i poručio da će od Vlade tražiti da tome stane na put.

Ni prethodnih godina, sveštenstvu i vjernicima CPC nije bilo dozvoljeno da služe liturgiju u crkvi Preobraženja gospodnjeg na Ivanovim koritima.

 
 

мираш 1.jpg

мираш 2.jpg


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...