Jump to content

Касно родитељство

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 33 минута, Paradoksologija рече

Толико тога је индивидуално да су у принципу генерализације ГЕНЕРАЛНО бескорисне.

Možda ipak ima nešto......

Mlađi ljudi imaju više energije i manje znaju količini problema sa kojima treba da se suoče pa samim tim i manje stresova i nerviranja.

Sina sam dobio sa 40.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Жао ми родитеља јер неће имати дјецу стасалу да се могу на њих ослонити у старости, а жао ми и дјеце јер неће имати на кога да се ослоне, будући још нејаки да носе животни терет.

Наравно, не мора тако да бива.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, JESSY рече

...није лако када се дечији пубертет поклопи са мајчином менопаузом...

Ako ikad budem bila roditelj, ovo mi je sudbina i velika žalost :(, al' šta da se radi, to baš nije do mene.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

al' šta da se radi

neka ti budes majka, a sto ce biti tesko nema veze...naoruzaj se strpljenjem...:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, VaSa110 рече

Možda ipak ima nešto......

Mlađi ljudi imaju više energije i manje znaju količini problema sa kojima treba da se suoče pa samim tim i manje stresova i nerviranja.

Sina sam dobio sa 40.

Али опет не знамо шта нека корелација говори. Ако је неко опрезнији и више стресиран родитељ можда је само таква личност па је зато чекао да буде спреман за дете у сваком смислу. Ако је неко опуштенији, пре ће се одлучити на родитељство па шта буде.

Не знамо сигурно какав би ко појединачно био родитељ да му се то десило у друго време.

пре 1 сат, Natasa. рече

Ako ikad budem bila roditelj, ovo mi je sudbina i velika žalost :(, al' šta da se radi, to baš nije do mene.

Ма опуштено. То се десило мени и мами па смо се смејале и правиле форе с тим.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Драган άσημος :) рече

Жао ми родитеља јер неће имати дјецу стасалу да се могу на њих ослонити у старости, а жао ми и дјеце јер неће имати на кога да се ослоне, будући још нејаки да носе животни терет.

И мени је жао људи који рађају децу са мишљу да ће имати на кога да се ослоне у старости. Није дете део намештаја.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Иван Ј. рече

Моје мишљење је, ако изузмем оне који не могу да имају децу, да су се раније прво деца рађала, а стварало се успут. Данас је супротно, прво се ствара, па ако се успе да се створи онда на ред дођу деца. 

Раније је и 90% становништва живело на селу, није било потребно да се ствара, требало је да се ради. Женило се и удавало и са 15, од рођења детета се гледало како да се син ожени, а ћерка удоми. Ма како сиромашно домаћинство било, знало се да је боље да има што више људи и више руку за рад макар сви били и полугладни, него да остану без људи. Умирало се сваки час, од свега што се данас лечи. Умирала су деца, масовно, потомство је стога морало предано да се ствара. Данас породици ако умре дете од 6-7 година, то је трагедија о којој се дуго и далеко прича.

Другачије су околности, нема то везе са прошлошћу и садашњошћу. Да су Југ Богдан и Мајка Југовића рођени у другој половини 20. века, имали би двоје деце или једно и највероватније чекали на њих док Југ Богдан добије војни стан, а Мајка Југовића добије уговор за стално.

Подели на овим сајтовима

Već sam pisao o drugarici koju je mama, i njenu stariju i mladju sestru, sve tri rodila posle 40 te

Pre toga nije radjala iz ko zna kojih razloga

Ali opet žena doživela dvoje unučića, sve tri ćerke su akademski obrazovane

Što kaže Snežane, nije nameštaj, nego želja, ljubav...život...koji kad god se desi, dobro došao je.

Pogledajte samo onu glumicu Jakšić (Salveta), što se porodila sa 50+ 

Pa njeno dete će biti puno ljubavi, kolko god dugo mu živela mama, steći će ogroman potencijal za život

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

лично имам обе ситуације, сина сам добила у 23, ћерку у 34. Све има своје, када си млад родитељ, не размишљаш толико, немаш страхове и дивно је када у средњим годинама имаш одрасло дете, са друге стране, када као старији имаш мало дете, тачно је да имаш мање живаца, стрепње и страхови су већи, нарочито ако је прво дете, али ја сам дозволила да мене ћека подмлади, тако да  смо обе у пубертету тренутно :D  

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Моји родитељи добили су ме кад обадвојца већ је имал 40 година.

Мислим, да највећи плус је (обично) зрелост "касних" родитеља. Чула сам такође, да деца таквих родитеља су мало више интелигентнија ;)

Али има то такође минуса: некад је тешко родитељима пратити све нове ствари (али, дешава се, да то је тешко са све родитеље, пошто увек је разлика између генерација), а пре свега - дете зна, да може много бржије изгубити родитеље, мора да буде рано спремно са одрасли живот, могуће да ови родитељи неће видети унуке.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Драган άσημος :) рече

Meni je najvise zao ljudi koji imaju potrebu da se stalno oslanjaju na nekoga i da svojim problemima opterecuju druge ljude. 

reading.gif

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Paradoksologija рече

Не знамо сигурно какав би ко појединачно био родитељ да му се то десило у друго време.

Ne znamo ni sigurno ni nesigurno. Neproverljivo je.

Ja i nisam mislio na to. Prosto sam mislio ako možemo nešto da generalizujemo, to je da treba rađati decu dok smo mlađi (razlozi su u prethodnoj mojoj poruci).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...