Jump to content

Касно родитељство

Оцени ову тему

Препоручена порука

данас на улицама нашег града срећемо све више родитеља у поодмаклим годинама са малом децом....

шта ви мислите о томе...?  зашто се то дешава..?

које су предности а које мане ове појаве...?

9470e1ec630710d9006d.jpeg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ево једног примера:

Udala sam se kada sam imala 35 godina. Prvo dete rodila sam sa 37, a drugo kad sam napunila 39 godina. Suprug i ja nismo ranije imali hrabrosti za brak iako samo se zabavljali 10 godina. Bili smo bez stana, sigurnog zaposlenja, novca... Nad glavom su nam stalno visile sankcije, ratovi, strah...

Tako priča Biljana S. iz Beograda napominjući da njen slučaj nije izuzetak u odnosu na njenu generaciju.

- Nismo hteli da odemo iz zemlje ni kada su svi odlazili. Pravnik sam, ali godinama čekam na posao... Još živimo kod suprugovih roditelja. O vlastitom stanu samo maštamo i gledamo kako da podignemo kredit koji ćemo moći da otplaćujemo narednih 20-30 godina, a da pored toga normalno živimo. Muž se ubija od posla i radi prekovremeno... - nastavlja priču za „Blic“ Biljana, koja sada ima 42 godine i plaši se, kaže, da je kasno da je bilo ko zaposli i dodaje da će se, verovatno, odlučiti i za treće dete „kada već sedi kod kuće“.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/prvo-dete-tek-u-poznim-godinama/rfn7pqz

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

- Nema mesta u vrtićima, preživljavmo od prvog do prvog radeći sve i svašta, a onda neko postavlja pitanje zašto se u Srbiji ne rađa više dece - kaže za „Blic“ Svetlana K., ekonomista, koja je prvo dete rodila u trideset i trećoj godini, a o drugom još, kaže, i ne razmišlja.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, JESSY рече

данас на улицама нашег града срећемо све више родитеља у поодмаклим годинама са малом децом....

Uvek se setim mog blama u srednjoj muzičkoj, kada sam jednoj finoj ženi rekao "čekate unuka?"

"Ne...siina"

Osmehnula se, a meni tek sad blam....ali opet mi je drago za nju jer je tad imala veliku ćerku i malog sincica koji je možda došao kasnije....ali neka je

Želim svima, ma koji uzrast da su....toliko od mene, a sad....odoh u....bazen :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Mnogo parova se bori sa sterilitetom ili su čak vrlo često zdravi oboje, ali ne mogu da zatrudne. Ne treba tu kopati jer često nije do ekonomije nego do mnogo bolnijih tema.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, JESSY рече

Само нек се деца рађају. :) Мислим  да је таква ситуација свуда у свету. У каснијем добу се улази у брак...а има и тога кад се парови боре са стерилитетом... 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, JESSY рече

- Nema mesta u vrtićima, preživljavmo od prvog do prvog radeći sve i svašta, a onda neko postavlja pitanje zašto se u Srbiji ne rađa više dece - kaže za „Blic“ Svetlana K., ekonomista, koja je prvo dete rodila u trideset i trećoj godini, a o drugom još, kaže, i ne razmišlja.

Има места, али преко везе. ;) Гласаш за Вучка и имаш везу. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, JESSY рече

Drugi brak sa mladjom zenom.

reading.gif

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење је, ако изузмем оне који не могу да имају децу, да су се раније прво деца рађала, а стварало се успут. Данас је супротно, прво се ствара, па ако се успе да се створи онда на ред дођу деца. 

Подели на овим сајтовима

moje mišljenje je da je roditeljsto u božjem planu a ako je tako onda nema tu greške... ja imam prilično godina ali tek sad osećam da sam spreman za ozbiljnije stvri. sve treba da se radi smisleno i po osećaju. ne zato što je to šablon vremena... izbeći šablon... ići srcem u sve. to je sve što ostaje.

ta- ta- tatira!

Подели на овим сајтовима

и ја сам за то да се бебе рађају без обзира на године...

али са друге стране не треба пренебрегнути неке чињенице...што смо старији, све је мање здравља, енергије, стрпљења...

родитељи су потребни деци и кад одрасту...није лако када се дечији пубертет поклопи са мајчином менопаузом...

опет има доста случајева где су старији родитељи одговорнији и пажљивији према својој деци због искуства и емоционалне зрелости...пружају деци више пажње, неге и личних"улагања"...често се у овој групи проналазе "надарена" деца...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Мене су родитељи добили са 40 година, ја прво дете са 24. 

Толико тога је индивидуално да су у принципу генерализације ГЕНЕРАЛНО бескорисне.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...