Jump to content

Свети Великомученик Прокопије - онај од напретка или онај који прокопава

Препоручена порука

On 21. 7. 2017. at 17:12, Desiderius Erasmus рече

Ok, u tom slučaju jeste greh. ;) 

Expand  

Знаш, рођени мој, када за какву ситницу исправљам кога осећам се као Адолф, веле да је био опсесивно уредан. Опрости!:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 12:40, Goku рече

Vratolomije

Expand  

:))

Претпостављам да се мисли на Вартоломеја.

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

dobro je dobro delo činiti uvek, pa i na praznik i u nedelju... međutim treba biti umeren u svakom poslu. to je dobro za nas... ako je to mentalni posao kada bismo radili čitavu godinu i tako iz godine u godinu to bi bio prevelik napor, suviše informacija, to nebi bilo dobro za naše psihičko zdravlje. isto je i sa fizičkim, samo ode kičma... 

ta- ta- tatira!

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 15:57, БанеЛ рече

Просечан српски сељак има да одмори на неки празник, али зато ће недељом то да надокнади.

Expand  

Prosecan srpski seljak ce vam na to  reci-  Ko radi, Bog ne brani.

-Mi ne gledamo na crveno slovo.  

- Radimo, ali ne kopamo.  

- Jes, pa kad imam kad.

- Mi to nikad nismo gledali.

- To su izmislili oni koji ne vole da rade. 

- Sad dok je lepo vreme. Kisa ce da uadri. Sve ce da propadne. Sta sam posle radio cele godine .

- itd. 

reading.gif

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 16:13, Desiderius Erasmus рече

Ja nekako mislim da je nedeljom bitno otići na liturgiju, pričestiti se, učiniti, po mogućstvu, neko dobro delo; a da li ćeš da uzmeš nešto da radiš ili nećeš, to je nebitno.

Expand  

Ово што си рекао је став Цркве. Намеће нам се онда још једно питање: Ако је избегавање рада у дане црквених празника област сујеверја, у коју област спада избегавање присуствовањА Литургији истих дана?

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 19:00, Princess Bella рече

Prosecan srpski seljak ce vam na to  reci-  Ko radi, Bog ne brani.

-Mi ne gledamo na crveno slovo.  

- Radimo, ali ne kopamo.  

- Jes, pa kad imam kad.

- Mi to nikad nismo gledali.

- To su izmislili oni koji ne vole da rade. 

- Sad dok je lepo vreme. Kisa ce da uadri. Sve ce da propadne. Sta sam posle radio cele godine .

- itd. 

Expand  

Реално! :) И оно познато, од јела нема зла дела! :D 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Poljoprivreda se radi kad vreme dopusti, kakav praznik i nedelja.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 19:08, елТорнеро рече

Ово што си рекао је став Цркве. Намеће нам се онда још једно питање: Ако је избегавање рада у дане црквених празника област сујеверја, у коју област спада избегавање присуствовањА Литургији истих дана?

Expand  

To mu dođe oblast nerazumevanja šta je to Crkva i šta je to Pravoslavlje. Na primer, Miroljub Petrović verovatno nikada ne ide na Liturgiju, ali ga to ne sprečava da izda knjigu pod naslovom "Pravoslavlje za početnike". A mislim da se Pravoslavlje ne može razumeti bez Liturgije. Ali, slabo mi kao narod marimo za to; da li je to posledica komunizma, ili je nešto drugo u pitanju, stvarno ne znam...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 19:54, Драгана Милошевић рече

Mislim na vremenske prilike.

Svakako neces ostaviti seno da kisne, ili da propadne zetva.

Expand  

Имају ли временске прилике господара? Да ли су Содомљани могли да се извуку?

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 20:01, елТорнеро рече

Имају ли временске прилике господара? Да ли су Содомљани могли да се извуку?

Expand  

Наравно да имају Господара, али Он сам укорава фарисеје питањем о волу.

Ни ти, ни ја, нисмо почетници.

И нема осветољубивих светитеља, заборавите тај резон једном за свагда.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2017. at 20:01, Desiderius Erasmus рече

To mu dođe oblast nerazumevanja šta je to Crkva i šta je to Pravoslavlje. Na primer, Miroljub Petrović verovatno nikada ne ide na Liturgiju, ali ga to ne sprečava da izda knjigu pod naslovom "Pravoslavlje za početnike". A mislim da se Pravoslavlje ne može razumeti bez Liturgije. Ali, slabo mi kao narod marimo za to; da li je to posledica komunizma, ili je nešto drugo u pitanju, stvarno ne znam...

Expand  

Питање нисам упутио теби већ себи и свима. Оно што си написао је потпуно исправно, по мојим сазнањима, хтео сам да ставим нагласак на оцрковљеност, која је већини задња рупа на свирали.

-

Подели на овим сајтовима

Торнеро, грешком сам обрисала поруку јер ми приказала као дупли пост.

п.с. ич се не ради о јами

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...