елТорнеро Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече surovog upravitelja. Колико сурових управитеља знаш који нису кукавице? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ajde pogledaj i otkud ti to da ja recimo nisam pogledao još? Nema spora, svi smo tu , skoro na istoj liniji rasudjivanja. Samo, kazem za sebe. Nekako, uvek volim da svoja neka rasudjivanja, uporedim ili bolje receno, proverim kroz rasudjivanja otaca i drugih hriscanskih pisaca. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Nema spora, svi smo tu , skoro na istoj liniji rasudjivanja. Samo, kazem za sebe. Nekako, uvek volim da svoja neka rasudjivanja, uporedim ili bolje receno, proverim kroz rasudjivanja otaca i drugih hriscanskih pisaca. Dobro ali što nas to obaveštavaš, pa koji Hrišćanin ne stoji na svetim ocima? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 22, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ali kad se malo studiozno udubiš vidiš da dolaziš do toga da Jevanđelije nikada ni u nijednom slučaju Pilata ne opisuje kao nekog mlakog slabića. Čak naprotiv kao veoma ambicioznog i surovog upravitelja. Da, to je tačno; kaže na jednom mestu kako je pomešao krv nekih hodočasnika sa krvlju njihovih žrtava (bajdvej, Isus je rekao da ćemo svi tako da prođemo ako se ne pokajemo). No, meni je sasvim moguće da je u tom konkretnom slučaju (suđenje Isusu) ispao slabić. Barem ga jevanđelja tako tu opisuju: ne vidi nikakvu veliku krivicu na Isusu, a ipak dopušta da izvrše pritisak na njega. To je bilo vreme Pashe; skupio se narod s koca i konopca. Možda se plašio da mu ne dignu pobunu, a Jevreji su bili opasni kada se pobune iz verskih razloga. Bokisd and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 Управо сада, Desiderius Erasmus рече Da, to je tačno; kaže na jednom mestu kako je pomešao krv nekih hodočasnika sa krvlju njihovih žrtava (bajdvej, Isus je rekao da ćemo svi tako da prođemo ako se ne pokajemo). No, meni je sasvim moguće da je u tom konkretnom slučaju (suđenje Isusu) ispao slabić. Barem ga jevanđelja tako tu opisuju: ne vidi nikakvu veliku krivicu na Isusu, a ipak dopušta da izvrše pritisak na njega. To je bilo vreme Pashe; skupio se narod s koca i konopca. Možda se plašio da mu ne dignu pobunu, a Jevreji su bili opasni kada se pobune iz verskih razloga. A to što ga je žrtvovao? Moraš malo da budeš i oprezan ako misliš da ga je žrtvovao iz straha od judejaca nemaš nijedno utemeljenje na pismu koje ti to potvrđuje a o zvaničnoj istoriji da i ne govorimo opšte. A ako misliš da je slabić što je iskoristio nevinog čoveka za svoje ambicije onda u redu ali to sam već mnogo ranije naveo da je unutrašnja priča Pilatova neka sasvim druga stvar i da je ne mešam sa istorijskim Isusom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Dobro ali što nas to obaveštavaš, pa koji Hrišćanin ne stoji na svetim ocima? Nema nekog ucitavanja VSB. Opusteno. Samo, ponavljam, poentu price svi razumemo,.... ali, verovatno ( sigurno ), oci pisu i rasudjuju o ovom pitanju, mnogo dublje i prefinjenije i argumentovanije od nas. Zbog toga, valja i naci neki citat otaca o ovome. елТорнеро and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 22, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече hahahaha i tako priznaju da su jevreji jer sude po jevrejskom zakonu? Onda su obrazovci veliki jevrejski sud hahhahahahhaaa Obrazovci su neki ekvivalent ondašnjim zilotima. Oni bi, da su tada živeli, stajali tamo u prvim redovima i vikali "raspni ga, raspni". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 Управо сада, Bokisd рече Nema nekog ucitavanja VSB. Opusteno. Samo, ponavljam, poentu price svi razumemo,.... ali, verovatno ( suigurno ), oci pisu i rasudjuju o ovom pitanju, mnogo dublje i prefinjenije i argumentovanije od nas. Ma ok ako želiš da čitaš oce u redu ali je malo nepristojno pričaš samnom komentarišeš moju postavku a onda kažeš čitaću oce jer mi ovo nije nešto.. Pa i ja bi voleo da budem ispunjen Svetoga Duha u potpunosti dok razgovaram sa vama ali nisam baš mi je žao što vas tako svakoga dana pomalo razočaram time. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече Obrazovci su neki ekvivalent ondašnjim zilotima. Oni bi, da su tada živeli, stajali tamo u prvim redovima i vikali "raspni ga, raspni". Ma dobro ali je moja postavka toliko jasna da je stvarno glupo shvatiti da bi neko mogao da shvati iz mojih reči takve stvari iako ih ja ne govorim. Dakle ja nisam ostavio u tom smeru nijedne nejasnoće. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma ok ako želiš da čitaš oce u redu ali je malo nepristojno pričaš samnom komentarišeš moju postavku a onda kažeš čitaću oce jer mi ovo nije nešto.. Pa i ja bi voleo da budem ispunjen Svetoga Duha u potpunosti dok razgovaram sa vama ali nisam baš mi je žao što vas tako svakoga dana pomalo razočaram time. Ne. Sa tvojom postavkom sam se u principu slozio, samo, opet kazem, volim da proverim citatima otaca. Jednostavno, hocu da budem, koliko toliko siguran u ono sto pricam. Tako sam navikao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 Pilat je bio čist politički pragmatik,da je recimo pustio Isusa verovatno bi fariseji podbunili narod a Judeja nije baš bila provincija kojom se lako upravljalo i često su izbijale pobune jevreja. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Ne. Sa tvojom postavkom sam se u principu slozio, samo, opet kazem, volim da proverim citatima otaca. Jednostavno, hocu da budem, koliko toliko siguran u ono sto pricam. Tako sam navikao. Aha ti ustvari ograđuješ sebe sa tim što se slažeš sa mojom postavkom ali hoćeš to da proveriš i kod otaca. Pa ok to je sasvim normalno nisam ja ni očekivao da će ovo ući u neke verske uđbenike. Mislim da je forum ovde za to da mi svako na svoj način izražavamo misli koje su u skladu sa Pismom za nas koji smo verujući a za one koji nisu da je u skladu sa čistom savešću. Ok ako smo to razjasnili i hvala ti na obaveštenju onda da ta obaveštenja ne ponavljamo ubuduće važi? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pilat je bio čist politički pragmatik,da je recimo pustio Isusa verovatno bi fariseji podbunili narod a Judeja nije baš bila provincija kojom se lako upravljalo i često su izbijale pobune jevreja. Pa objasnio sam ti to, nije to bio strah od pobune ili od jevreja nego je iskoristio i žrtvovao Hrista da ih ima i civilno zakonski u šaci. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa objasnio sam ti to, nije to bio strah od pobune ili od jevreja nego je iskoristio i žrtvovao Hrista da ih ima i civilno zakonski u šaci. Ja strah nisam ni pominjao Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2017 Пријави Подели Написано Јул 22, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Pilat je bio čist politički pragmatik,da je recimo pustio Isusa verovatno bi fariseji podbunili narod a Judeja nije baš bila provincija kojom se lako upravljalo i često su izbijale pobune jevreja. Aha, pa da to mu je i nedostajalo ta civilna zakonodavna snaga. To sam i naveo kao razlog ranije ne znam da li si čitao strane unazad? Jer pobune je on znao lako da rešava, ugušio je krvavo jednu baš pre Isusovog suđenja, ovo mu je bio idealan primer da jasno da do znanja da jevrejski prvosveštenici imaju izgleda dobra obaveštenja kad i kako će da izbije pobuna i da sve znaju šta se dešava u narodu a jasno im je dao do znanja da je ova pretnja za pobunu delo njihove kuhinje. Pilat je podigao Hrista visoko na Krst i dao do znanja svom jevrejskom narodu da su ovim postupkom svi do jednog krivi za izrugivanje rimskog cara a žrtvno je na Krstu tu bio samo jedan koji simbolizuje sav jevrejski narod. Otud tabla Car jevrejski. Držao ih je u šaci. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука