Jump to content

НИЈЕ ЗА ВЕРНИЧКЕ УШИ!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

I meni deluje iz Jevanđelja da je hteo da mu poštedi život, jer gledaj šta kaže u Luka 23: 

"14 Reče im: Dovedoste mi ovog čoveka kao koji narod otpađuje, i eto ja ga pred vama ispitah, i ne nalazim na ovom čoveku nijednu krivicu što vi na njega govorite;

15 A ni Irod, jer sam ga slao k njemu; i eto se ne nalazi ništa da je učinio što bi zasluživalo smrt.

16 Dakle, da ga izbijem pa da pustim."

A meni deluje da nije imao šta da izgubi.

Ako ga puste u redu.

Ako ga ne puste onda ide sledeći scenarijo koji se i desio na kraju.

Ja i ne tražim Pilatovu krivicu na osnovu suđenja, sve je to bilo ok kako sam i navodio, on je dva puta presudio nevinost Isusovu. Prvo je presudio da je nevin po tome da govori kako česaru ne treba dati porez.

Posle je presudio da je nevin zbog toga što nije našao u njemu krivicu da je podigao bunu protiv Cara riskog.

I posle toga ga je osudio za izrugivane Caru iako je znao da je Hristos nevin jer izrugivali su jevreji cara sa svim tim procesom koji su Pilatu nametnuli i to je iskoristio tako što je žrtvovao nevinog Isusa i stavio tablu upozorenja Car judejski.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Deluje, VSB, da je Pilat sigruno hteo da iskoristi situaciju, i da profitira i na politickom niovu. Da se dodvori i Rimu i carstvu kome sluzi, ali, i da se dodvori Jevrejima i njihovim staresinama.

Mislim, takodje i da Pilat, ima neku vrstu krivice u sudjenju Isusu, cinim mi se, da nije bas 100% nepristrastan po pitanju njegove osude.

Ovo su samo neka moja razmiljanja. Nisam dosad nesto citao od otaca, kako oni tacno rasudjuju o sudjenju Isusovom i kakva je uloga Pilata bila u tome. Bilo bi zanimljivo i konstruktivno procitati i sta tacno oci kazu o ovom pitanju.

Pa ne znam ko je od otaca opšte pristupao pravnim aspektima Isusovog suđenja.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sad vas pitam da li se na kraju mog pisanja sada vidi da je ikako moguće svetiti se jevrejima?

Ne bi trebalo.

Traba odvajati, versko pitanje, od pitanja politickog i nacionalnog. Mislim, da svi mi pricamo o verskom gledanju na sudjenje Isusovo. Usotalom, Jevreji su Ga optuzivali da se gradi,  da je car Judejski, po duhovnoj osnovi, ......samo, su kod Pilata , izneli i da hoce da bude zemaljski car. itd.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Deluje, VSB, da je Pilat sigruno hteo da iskoristi situaciju, i da profitira i na politickom niovu. Da se dodvori i Rimu i carstvu kome sluzi, ali, i da se dodvori Jevrejima i njihovim staresinama.

Mislim, takodje i da Pilat, ima neku vrstu krivice u sudjenju Isusu, cinim mi se, da nije bas 100% nepristrastan po pitanju njegove osude.

Ovo su samo neka moja razmiljanja. Nisam dosad nesto citao od otaca, kako oni tacno rasudjuju o sudjenju Isusovom i kakva je uloga Pilata bila u tome. Bilo bi zanimljivo i konstruktivno procitati i sta tacno oci kazu o ovom pitanju.

Pilat je, po meni, najviše kriv što je tu ispao mlakonja. Ako je već bio uveren u Isusovu nevinost (kako kažu jevanđelisti), onda nije smeo da dozvoli da ga uhvate na foru: "mi nemamo cara osim ćesara" i da popusti pod njihovim pritiskom. Mislim da je vrlo verovatno da se uzentao da će da ga odrukaju Rimu kako neće da kazni samoproklamovanog cara.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ne bi trebalo.

Traba odvajati, versko pitanje, od pitanja politickog i nacionalnog. Mislim, da svi mi pricamo o verskom gledanju na sudjenje Isusovo. Usotalom, Jevreji su Ga optuzivali da se gradi,  da je car Judesjki, po duhovnoj osnovi, ......samo, su kod Pilata , izneli i da hoce da bude zemaljski car. itd.

I po verskom pitanju ne možeš se svetiti oko za oko zub za zub kad nisi jevrej nego Hrišćanin.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Pilat je, po meni, najviše kriv što je tu ispao mlakonja. Ako je već bio uveren u Isusovu nevinost (kako kažu jevanđelisti), onda nije smeo da dozvoli da ga uhvate na foru: "mi nemamo cara osim ćesara" i da popusti pod njihovim pritiskom. Mislim da je vrlo verovatno da se uzentao da će da ga odrukaju Rimu kako neće da kazni samoproklamovanog cara.

Kakav bre mlakonja držao je u šaci tim dogadjajem celu Judeju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

То настаје из два разлога; или их нисмо довољно читали, или им нисмо довољно веровали.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne znam, kada mi raspravljamo, mozda su i oni.

Nesto nisam bas raspolozen, ali, mozda i pogledam malo, sta su pisali oci., Mozda nam se otvore i neki novi vidici. :gleda:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Tako mi deluje iz jevanđelja; ali, ok, ne mora da znači da sam u pravu...

Pa vrlo moguće i da je našminkano jevanđelije hahhaha

Ali kad se malo studiozno udubiš vidiš da dolaziš do toga da Jevanđelije nikada ni u nijednom slučaju Pilata ne opisuje kao nekog mlakog slabića.

Čak naprotiv kao veoma ambicioznog i surovog upravitelja.

To potvrđuje i to da mu je žena imala san i molila ga da nema ništa sa krvlju tog pravednika.

Pilat je nije poslušao a jevanđelija nam svedoče da je imao na umu reči ženine.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sad vas pitam da li se na kraju mog pisanja sada vidi da je ikako moguće svetiti se jevrejima?

Pa to možda samo obrazovci ili našijenci mogu tako da shvate. Šta ima iko da se sveti današnjim Jevrejima za nešto što su uradili neki od njihovih davnih predaka?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ne znam, kada mi raspravljamo, mozda su i oni.

Nesto nisam bas raspolozen, ali, mozda i pogledam malo, sta su pisali oci., Mozda nam se otvore i neki novi vidici. :gleda:

Pa ajde pogledaj i otkud ti to da ja recimo nisam pogledao još?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Pa to možda samo obrazovci ili našijenci mogu tako da shvate. Šta ima iko da se sveti današnjim Jevrejima za nešto što su uradili neki od njihovih davnih predaka?

hahahaha i tako priznaju da su jevreji jer sude po jevrejskom zakonu?

Onda su obrazovci veliki jevrejski sud hahhahahahhaaa

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...