Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Иначе, оне лепе фреске из Ватикана попут оног чувеног Стварања човека са "кажипрстовима" уживо су натрпане једна поред друге и сасвим је другачији утисак. Посебно што је гужва невиђена...

Ево како то изгледа:

IMAG0846.jpg

Кад зумираш једну, онда се види лепота:

IMAG0867.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Али има ко јесте био, @Аурор:)))

Он воли те замкове и чуда... :)

Ја нисам баш фан. Мени ништа не значи некаква грандиозна грађевина која лепо изгледа на слици, а кад уђеш унутра ко катакомбе. Такви су ти германски дворови и замкови. Они у ствари нису живели превише удобно за данашње појмове.

За мене је лепота кад видиш да је удобно за човека, направљено за хедонизам. На пример:

home-trends-small-luxury-home1.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams @Lady Godiva

Kaže graditelj, Ludwig II o njemu (kompozitoru Wagneru, bili su prijatelji):

The location is one of the most beautiful to be found, holy and unapproachable, a worthy temple for the divine friend who has brought salvation and true blessing to the world.

A ovo bi bilo zanimljivo Godivi :p

The palace has appeared prominently in several movies such as Chitty Chitty Bang Bang and The Great Escape and serves as the inspiration for Disneyland's Sleeping Beauty Castle and later, similar structures.

Oko kilometar odatle je još jedan zamak, Hohenschwangau, vidi se kada se popneš na kulu:

Hohenschwangau-Castle-From-Neuschwanstei

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Он воли те замкове и чуда... :)

Ја нисам баш фан.

Нисам ни ја. Па ко ће то да чисти и одржава?! :smeh1:

Иначе волим неке чудне куће, да су максимално удобне и функционалне и да су у складу с мојим укусом. 

Била је емисија Tiny house big living, где су људи узимали осовину од неке приколице и на њој градили кућу од дрвета и изолација разних. Па би доле било купатилце, кухиња, трпезарија, а горе, на тој као галерији, део за спавање. Био је неки пар, тамо из тих твојих Америка, који су изградили такву кућицу, и онда путовали по читавој држави. Накаче је на аутомобил и само се возају. 

То изгледа рецимо овако:

122414tinyhouse1.jpg

0241943.jpg

763a3d83c0886da2c8c91c5f35e99c66.jpg

пре 24 минута, Аурор рече

A ovo bi bilo zanimljivo Godivi :p

Знам то више напамет. Ухвати ме манија па нон стоп гледам travel and livin, travel channel, а то се спомиње сваких пет минута. 

Али си се ту мало зезнуо. Годиви су интересантнији разни природни грађевински материјали, изолације, соларни панели, системи за грејање и хлађење, системи за пречишћавање отпадних вода, различите неуобичајене подне облоге... него који филм је сниман у ком замку. :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Мени ништа не значи некаква грандиозна грађевина која лепо изгледа на слици, а кад уђеш унутра ко катакомбе.

Fora je što ni unutra nije ništa manje glorious... :)

Sa motivima iz Vagnerovih dela.

599c77e78e896_Neuschwansteinstudy00181u.thumb.jpg.f2354da86b73df63866c74d85df18ba5.jpg

599c7806dd209_Neuschwansteindrawingroom00182u.thumb.jpg.08d6b5be7c34841fbcd11a4568d9f637.jpg

599c781e14527_Neuschwansteinthroneroom00180u.thumb.jpg.cf2efa61424df669e04bc4d9891a4db4.jpg

599c783371665_Neuschwansteinsinger_shall00185u.thumb.jpg.bd73613778c6c7bf0e060e70c8bc0b70.jpg

Ovo je po uzoru na crkvu Svete Sofije:

943811366.jpg

Imao je inače i tekuću toplu vodu u sobi i grejanje, prvi na svetu... Čovek bukvalno 'izmislio toplu vodu' :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Fora je što ni unutra nije ništa manje glorious... :)

Улазио сам у неке бивше дворове по Аустрији...

Јесте грандиозно, али кад погледаш није удобно. Мој кауч је удобнији од оних њихових коцкастих софа.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...